Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΜΠΑΜΠΗΣ : "στα σαραντάημερα..."

Τρεις μήνες πριν να "φύγει"...



  "Χάσαμε πολλούς τον τελευταίο καιρό. Πολλούς και καλούς. Κι ανάμεσά τους πρόσφατα κι ετούτον εδώ, ετούτον εδώ τον γεμάτον καλωσύνη και νεύρο άνθρωπο, ετούτην εδώ την "ψυχούλα"  της παραλίας της Ιτέας, που σαν καραβοφάναρο, ήταν σημείο αναφοράς της παραλιακής για όσους διψούσαν για τσίπουρο με καλό μεζέ και για ποδόσφαιρο.  
Ανάμεσα στους "αναχωρήσαντες" λοιπόν κι ο Μπάμπης.

  Μήνας πέρασε απ' το φευγιό του.  Κι η Στέλλα με τα παιδιά της, του κανονίζει τα σαραντάημερα.  Που απ' την μέρα πούμεινε μόνη της, ούτε λύγισε, ούτε τα παράτησε, κρατώντας το μαγαζί της, ίσαμε όπως πρώτα.  Κι ακόμα καλύτερα. 

  Είχε γιομίσει η εκκλησία στην Κίρρα τότε, από γνωστούς, συγγενείς και φίλους.  Από απλούς και επώνυμους ανθρώπους, πού είχαν πάει εκεί, στην τελευταία στάση της παρουσίας του Μπάμπη πάνω στη γη, για να τον αποχαιρετήσουν.  Κι αν μέσα στην εκκλησιά δεν περίσσευε χώρος ούτε για το οξυγόνο, απ' έξω, στον περίβολο, μόνο ένας διάδρομος ανάμεσα απ' τον κόσμο κρατιόταν με το ζόρι ανοιχτός, ίσα-ίσα για να χωρέσει και να περάσει το αυτοκίνητο με το νεκροκρέββατο του Μπάμπη.  Που βρέθηκε τόσος κόσμος!...

  Μήνας πέρασε απ' το φευγιό του.  Και την Κυριακή 3 του μήνα, μετά την λειτουργία, θα γίνει και το μνημόσυνό του στην εκκλησία της Παναγίας, στην Κίρρα."

Χαράλαμπος Παπαδήμας  52 χρονών
Αθλητής, Οικογενειάρχης, Επαγγελματίας εν ζωή.
Και Άνθρωπος.



1 σχόλιο:

  1. Το μνημόσυνο θα τελεσθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην εκκλησία της Παναγίας στην Κίρρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή