Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

22 ΗΜΕΡΕΣ ...ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ! - Πρόγραμμα


"Τα πάντα όλα!..."

   Εκ του γνωστού Γραφείου υποστηρίξεως του Δημάρχου, προέρχεται το πιο κάτω αναδημοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου, το οποίο περιγράφει αναλυτικά, το ημερολόγιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη της Αμφίσσης.  Διότι ως γνωστόν, όταν αναφέρουμε Δήμο Δελφών, εννοούμε Άμφισσα.  Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίον ο Δήμαρχος εκδίδει ανελλιπώς Δελτία Τύπου, είτε βρέχει (στην Άμφισσα), είτε έχει πανσέληνο (στην Άμφισσα).
Οι εκδηλώσεις των απόκρεων όπως περιγράφονται, είναι και πολλές και καλές.  Θα διαρκέσουν δε, 22 (είκοσι δύο) ημέρες!...  
Όλες οι υπόλοιπες πόλεις-κοινότητες του Δήμου Δελφών, θα έχουν το δικαίωμα (φανταζόμεθα), να "ξεφαντώσουν" με χαρτοπόλεμο...

Καλή επιτυχία στην Άμφισσα και καλές απόκριες σε όλους μας!

***************************************
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                  ΑΜΦΙΣΣΑ, 31.01.2019
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ».



Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. Ώρα: 20:00. Πλατεία Κεχαγιά
Φέτος ο Κρυμμένος Θησαυρός γιορτάζει τα 30 χρόνια παιχνιδιού στην πόλη της Άμφισσας και στην Τελετή Έναρξης των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα έχει την τιμητική του. Εκεί θα είναι και οι REC. για να γιορτάσουν με όλους εμάς.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Ώρα:16:00. Προαύλιο Γυμνασίου Άμφισσας
Οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού, παιδιά από 10 έως 18 χρονών, συμμετέχουν στο πιο «τρομακτικά» βρώμικο παιχνίδι. Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής να έχεις αποφασίσει πως θα λερωθείς πολύ.

Κυριακή 3 Μαρτίου. Από το πρωί μέχρι το ξημέρωμα της επόμενη μέρας
Είναι η Κυριακή των Μεγάλων και της Οδύσσειας.
Ομάδες ενηλίκων συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι εκτός ορίων, ντυμένοι στα χρώματα και τα σχέδια της Αποκριάς. Η διοργανώτρια ομάδα έχει βάλει τα δυνατά της, με δύσκολους γρίφους και παιχνίδια και οι μεγάλοι πρέπει να ανταποκριθούν και να καταφέρουν απλές, δύσκολες αλλά και πονηρές διαδικασίες με σκωπτικά χαρακτηριστικά. Κι όταν το παιχνίδι ολοκληρωθεί και η νύχτα πέσει, η διασκέδαση συνεχίζεται με φαγητό και ποτό μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου. Ώρα 15:00
Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού ξεκινά. Ο ομάδες κάνουν την είσοδό τους με υπέροχες στολές και άρματα στην πάνω πλατεία. Οι κριτές βαθμολογούν, οι ομάδες χορεύουν κι όταν ο φωτογράφος ολοκληρώσει τα κλικ το παιχνίδι ξεκινά. Οι φάκελοι με τις ερωτήσεις, τους γρίφους κι ότι άλλο βάλει ο νους της Επιτροπής, κάνουν τα παιδιά να τρέχουν σε όλη την πόλη για τις απαντήσεις, που τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ιστορία και την παράδοση του τόπου τους.

Παρασκευή 8 Μαρτίου. Ώρα: 20:00
Το τρίξιμο των αλυσίδων στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χάρμαινας προκαλούν ανατριχίλα. Σ ένα σκηνικό που απαρτίζεται από ανδρείκελα, μάσκες, ζώα, το Στοιχειό ζωντανεύει. Κι εμείς το καλωσορίζουμε με μουσική, κρασί και χορό μέχρι το πρωί. Φέτος το γλέντι θα συμπληρώσει η ethnic-balkan μπάντα ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC.

Σάββατο 9 Μαρτίου. Ώρα: 10:00
Ο Κρυμμένος Θησαυρός ξαναχτυπά. Η Επιτροπή ετοιμάζει παιχνίδια, γρίφους και εκπλήξεις για τις ομάδες και η μουσική κι ο χορός θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι στην πλατεία Ησαΐα.

Σάββατο 9 Μαρτίου. Ώρα: 16:00
-Ώρα 16:00. Η προετοιμασία της Νύχτα των Στοιχείων έχει αρχίσει και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Δελφών επικρατεί πανδαιμόνιο. Κάποιοι προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στα Στοιχειά, άλλοι ντύνονται, κάποιοι βάφονται και οι Νεράιδες, οι αχυρένιοι και οι υπόλοιποι δερματοφορεμένοι ήρωες, συγκεντρώνονται για να συνοδέψουν το Στοιχειό σε μια μάχη άνευ προηγουμένου.
-Ώρα 19:00. Υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής η πορεία προς τα σκαλιά του Αη Νικόλα ξεκινά.
-Ώρα 20:00. Τα φώτα στην πλατεία σβήνουν, η ατμόσφαιρα βαραίνει, ο ήχος των αλυσίδων και των Στοιχειών προκαλεί ένταση, η μάχη ξεκινά. Ποιο Στοιχειό θα επικρατήσει;; Θα το δούμε στο τέλος του Δρώμενου.
-Ώρα 21:00. Η νύχτα συνεχίζεται…. Τα επινίκια γιορτάζονται έξω από το Εικαστικό Εργαστήρι με συναυλία των Koza Mostra, σε όλα τα καταστήματα της πόλης με μουσικές και γεύσεις για όλους.
-Ώρα 24:00. Μεταμεσονύχτιο party με dj στον πεζόδρομο του Γυμνασίου.

Κυριακή 10 Μαρτίου. Ώρα: 10:00
Κι όμως αντέχουμε ακόμα.
Η μέρα των χορευτικών έφτασε για τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού και παρουσιάζονται στην πλατεία Ησαΐα. Οι κριτές βαθμολογούν, όμως τα αποτελέσματα θα αργήσουν λίγο ακόμα.
Ώρα 12:00. Η Διανομή του «Μασκαρά» της πιο σατιρικής εφημερίδας, που εκδίδεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας αρχίζει. θα τη βρείτε στο ξύλινο κιόσκι της πλατείας Ησαΐα.

Κυριακή 10 Μαρτίου. Ώρα: 17:00
Η παρέλαση των Αρμάτων ξεκινά από την Είσοδο της πόλης με κατεύθυνση προς την πλατεία. Όλα τα πληρώματα, του Κρυμμένου Θησαυρού της Οδύσσειας και των υπολοίπων ομάδων κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ γιορτινή. Με χορό, τραγούδι και χαρά άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάτοικοι και μη συμμετέχουν στο κλίμα της ημέρας δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Κυριακή 10 Μαρτίου. Ώρα: 19:00
Η Μεγάλη στιγμή έφτασε για τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού. Ώρα για τα αποτελέσματα. Ποιες ομάδες ήταν οι καλύτερες για φέτος;; Μα φυσικά όλες. Γιατί μοιράστηκαν την ενέργεια, τη χαρά και το κέφι τους μαζί μας και τους ευχαριστούμε.

Και κάπως έτσι, έφτασε η ώρα να σβήσουν τα φώτα.
Με τον καλύτερο τρόπο όμως, με τα επινίκια της νικήτριας ομάδας της Οδύσσειας και την Πηνελόπη. Κάπου στην πόλη και μόνο για τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι.
Ραντεβού το 2020.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας     Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Άμφισσας


Αριστείδης Αγγελόπουλος                  Νικόλαος Βενετσάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου