Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ, ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με το δικαίωμα της γνώμης

  Η άποψή μας και η εκτίμησή μας ως "epikourositeas.blogspot.com"  για τα διαδραματιζόμενα εντός του Δήμου Δελφών, εκφράζεται πάντοτε με άρθρα μας και όχι μόνον με αναδημοσιεύσεις  Δελτίων Τύπου, Ανακοινώσεων και δημοσιευμένων ειδήσεων.  Δεν θεωρούμε ότι ένα blog έχει ως λόγω υπάρξεως, την συνεχή αναμετάδοση οποιουδήποτε κειμένου ή φωτογραφίας, "πετάει, περπατάει και κολυμπάει" στο διαδίκτυο.  Διότι ένα blog, δεν είναι ειδησεογραφικό πρακτορείο, ούτε κόμβος αναμεταδόσεως των πάσης φύσεως ειδήσεων, ανακοινώσεων και Δελτίων Τύπου, ακόμη και αν είναι "προσδεδεμένο" σε κάποιο ιδεολογικό, παραταξιακό  ή κομματικό άρμα.  Εκτός εάν ο σκοπός του είναι, να προβάλει και να προπαγανδίζει, πάντοτε υπέρ κάποιας "ιδεολογίας" (κομματικής ή παραταξιακής, δεν έχει σημασία).  Και το "epikourositeas", φύση και θέση, δεν ήταν και δεν είναι δυνατόν να "υπηρετήσει" αυτού του είδους την ειδησεογραφία.


   Αυτό το σχόλιο γίνεται με αφορμή την δημοσιοποίηση ανακοινώσεων από δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Δελφών, οι οποίες γίνονται με προσωπικό ύφος και με λεκτικές διατυπώσεις, όχι για τις απόψεις και τις ενέργειες δημοτικών παρατάξεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου  αλλά με προσωπικές ερμηνείες των συντακτών αυτών των ανακοινώσεων, για το τι έκαναν "οι άλλοι" και όχι οι ίδιοι, για τα γενόμενα εντός της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Και όλα αυτά βεβαίως μετά από την ατυχή προσπάθεια δημοτών, να υποχρεώσουν τον Δήμαρχο να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του (όπως όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι ολοκλήρου της Ελλάδος), απέναντι στο μείζον θέμα της περιώνυμης συμφωνίας των Πρεσπών.  Είτε δηλαδή να την αποκηρύξει, είτε να την υποστηρίξει.  Απλά πράγματα.

  Το "epikourositeas" αποστασιοποιείται από αυτού του είδους την "ενημέρωση" των αναγνωστών του, μη δημοσιεύοντας αυτές τις εν λόγω σχετικές ανακοινώσεις. Δια τον λόγον του ότι, "σου είπα, μου είπες, κατάλαβα, δεν κατάλαβες, εκείνος έτσι, κι ο άλλος αλλοιώς" σε γ' ενικό πρόσωπο, ανάμεσα σε δημοτικές παρατάξεις, με μοναδικό σκοπό την "ενημέρωση" των ψηφοφόρων του Δήμου μας μέσω του διαδικτύου (και όχι εντός Δημοτικού Συμβουλίου), πιστεύουμε ότι υποβιβάζουν κατά το πολύ το πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο αντιπαραθέσεως των αυτοδιοικητικών μας.

  Συμφωνούμε όμως μαζί τους, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει από μηνών απολέσει την σοβαρότητά του και ότι η ...ποιότητα των συνεδριάσεών του το τελευταίο διάστημα, το έχουν μετατρέψει σε χάβρα, χωρίς κανόνες, χωρίς ιεράρχηση και βεβαίως χωρίς διεύθυνση.  Επί της ουσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" της εν πελάγει αδυναμίας επιπλέουσας σημερινής Δημοτικής Αρχής.  
Κοινώς, ο Δήμος Δελφών πορεύεται "εική και ως έτυχε".  
Βοήθειά μας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου