Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

(τέως) ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ : Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

   Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς τελετουργικό και "παράτες" και χωρίς παρουσία τοπικών αρχών, επραγματοποιήθη το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, το "ξήλωμα" της πινακίδος από τον φωτεινό πίνακα στην αρχή του μώλου της Ιτέας, σύμφωνα με την οποία, εδώ ήταν κάποτε ο Δήμος Ιτέας.
  Ένα διμελές συνεργείο έκανε την εμφάνισή του το πρωΐ του Σαββάτου στο σημείο, χωρίς τα διακριτικά του Δήμου και άρχισε κατ' αρχήν να σβήνει τα γράμματα της πινακίδος, ενώ στην συνέχεια ετοποθέτησε την νέα, όπου, όπως αποτυπώνεται και στην φωτογραφία, η Ιτέα είναι πλέον πόλη του Δήμου Δελφών.
 
Και με αυτόν τον τρόπο, διεγράφη ο Δήμος Ιτέας.  Και η πόλη, η κάποτε αυτάρκης και αυτοδύναμη πόλη μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια Δημοτική Κοινότητα, ακούσα προσδεδεμένη στο ασθμαίνον, χωλαίνον  και καταχρεωμένον άρμα, του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών.

Το ερώτημα όμως είναι : Γιατί τώρα;  
Όταν έγινε η ενσωμάτωση της πόλεως στον νέον Δήμο, αμέσως με την διαμόρφωση των υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου στην Άμφισσα, εκτός από μια ομάδα υπαλλήλων του τέως Δήμου Ιτέας, η οποία υποχρεωτικά ακολούθησε τις υπηρεσίες στην Άμφισσα, είχε παρατηρηθεί και το φαινόμενο της μεταφοράς, της "πλιατσικολόγη- σης"  επί της ουσίας, ενός μεγάλου μέρους των παγίων (αυτοκίνητα, μηχανήματα, γραφεία, καθίσματα, ερμάρια, μηχανές γραφείων, γραφικά κ.λ.π.) στην έδρα του νέου Δήμου, με την δικαιολογία ότι "μαζευτήκανε" πολλοί στην Άμφισσα και δεν είχαν ούτε να καθίσουν, ούτε όμως και τα μέσα για να καλύψουν τις ανάγκες ολοκλήρου του Δήμου.  Αυτό έγινε μόλις άρχισε να λειτουργεί ο νεοσυσταθείς Δήμος Δελφών, αρχές του 2011.

  Μετά από 8 (οκτώ) ολόκληρα έτη και μόλις 4 (τέσσερις) μήνες προ των δημοτικών εκλογών, η δημοτική αρχή έκρινε, ότι έπρεπε να αλλάξει η επιγραφή στον φωτεινό πίνακα της παραλιακής λεωφόρου.  Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα στην Ιτέα για να ασχοληθούν μαζί του και η συνεχής υπενθύμιση του παρελθόντος της, "ενοχλούσε" τους ετεροδημότες αυτοδιοικητικούς της πόλεως.  Για αυτό και η διαγραφή-αναμόρφωση της επιγραφής.
Γιατί λοιπόν τώρα;... 
Εκτός εάν ήταν σε εκκρεμότητα η σχετική πίστωση (κατασκευή νέας επιγραφής) και έπρεπε να κλείσει το θέμα...

"Έλα τον Μάϊο στο βάθρο, κάτω απ' την πινακίδα, να μου μιλήσεις για τα προεκλογικά όνειρά σου για την Ιτέα.  Κι εγώ θα σε πιστέψω. Έλα..."





1 σχόλιο:

  1. Το "ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" στα απορριματοφόρα δεν μας πειράζει. Ποιος υπέγραψε την απόφαση για την αλλαγή της ταμπέλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή