Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΕΞΩΔΙΚΟ 16 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ "ΠΩΛΗΣΗ" ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ & ΜΝΗΜΕΙΑ

Αδιανόητο!...

   Σύλλογοι εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, ζητούν με εξώδικο το οποίο απέστειλαν στην Υπουργό, να πληροφορηθούν, τον κατάλογο με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, τα οποία η παρούσα Κυβέρνηση έχει μεταβιβάσει (για τα περαιτέρω...) στο Υπερταμείο.
Απορία : Εφ' όσον οι υπάλληλοι  του Υπουργείο Πολιτισμού, αγνοούν τον κατάλογο των ακινήτων, της προς "πώληση" προίκας της ιστορίας μας, πως είναι δυνατόν να τον γνωρίζουμε εμείς;
Το οποίον σημαίνει κάτι το μοναδικό :
Αυτή η Κυβέρνηση, πουλά κρυφίως, εκτός από την ιστορία μας (Μακεδονία), ακόμη και την ιδιοκτησία του ελληνικού πολιτισμού καθώς και τα τεκμήρια της συνέχειάς μας και της υπάρξεώς μας σε αυτήν εδώ την γη, ως Ελλήνων (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία).
Χωρίς αιδώ, χωρίς συνείδηση και χωρίς μεταμέλεια.
Ούτε στο Αφγανιστάν και την Σομαλία!...

**************************************

Δώστε μας τη λίστα με τα μνημεία που έχουν μεταβιβαστεί στο υπερταμείο - Εργαζόμενοι Υπουργείου Πολιτισμού σε υπουργό

(πηγή : airetos.gr)

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ συμμετέχει από κοινού με τα 16 πρωτοβάθμια σωματεία –μέλη της, στην κατάθεση εξωδίκου προς την Υπουργό κ.Μυρσίνη Ζορμπά, προκειμένου να δοθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο πλήρης κατάλογος των Μουσείων, Αρχαιολογικών Χώρων  και  Μνημείων που έχουν  μεταβιβαστεί στο υπερταμείο. 

Για ενημέρωσής σας , παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο:
«Εξώδικο από τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής Στερεάς &Νήσων  και 16 πρωτοβάθμιους Συλλόγους προς την υπουργό Πολιτισμού.
Ως Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης  των ενεργειών μας ενάντια στην προσπάθεια για την παραχώρηση των Μνημείων ,των Αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων της πατρίδας μας για “αξιοποίηση” στο υπερταμείο , αποστέλλουμε από κοινού με 16 πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας εξώδικο προς την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Στρατή και την Γ.Γ. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.
Με το εξώδικο ζητάμε να μας δοθεί εδώ και τώρα ο πλήρης κατάλογος των 2.400 περίπου Μνημείων , Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων που περιλαμβάνονται σε αυτόν. Έναν κατάλογο που παρ’ όλες τις έως  τώρα διαβεβαιώσεις δεν μας  έχει δοθεί, γεγονός που από μόνο του δείχνει την πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει. Τονίζουμε  εξάλλου πως η μη παράδοση του καταλόγου ήταν ο λόγος που η  Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., με διαπαραταξιακή απόφαση, αποχώρησε από την πρόσφατη συνάντηση με το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΠΟ-Α.
Πλέον δεν δεχόμαστε καμία άλλη υπεκφυγή και αναβολή παράδοσης του καταλόγου και κυρίως δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός. Άλλωστε η επίκληση  έωλων διαβεβαιώσεων περί νομοθετικής κατοχύρωσης των Μνημείων και των Αρχαιολογικών χώρων φάνηκε ξεκάθαρα και από την πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε το υπερταμείο ενώπιον του ΣτΕ κατά την εκδίκαση της προσφυγής του Σ.Ε.Α.
Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ είμαστε ταγμένοι να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε τα Μνημεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του ελληνικού Πολιτισμού και θα πράξουμε κάθε τι αναγκαίο. Και όλα αυτά έχοντας απέναντί μας μία κυβέρνηση που μπροστά στην ανάγκη της να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση των δανειστών δεν έχει “ιερό και όσιο”.
Η περαιτέρω κλιμάκωση και ο συντονισμός των ενεργειών μας γι αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα θα διαμορφωθεί από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 24-1-2019.»
Οι 16 Σύλλογοι που συνυπογράφουν με την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ είναι οι εξής:

-1) ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ &ΝΗΣΩΝ
-2)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
-3)ΠΕΥΦΑ
 -4)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
-5)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
-6)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΟΣ
-7)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
-8)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΕ
-9)ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ& ΛΕΥΚΑΔΟΣ
-10)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΓΑ
-11)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΑΠΑ
-12)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ  ΥΠΠΟ-Α
-13) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
-14)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΕ
-15)ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
-16)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου