Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Η "ΣΟΦΙΑ" ΚΑΙ Η ΑΦΑΣΙΑ


Υπομονή...
(εφέτος φεύγουν)

   Η σημερινή φωτογραφία της Μαίρης Τσίρλη από την πλατεία του Μαυρολι- θαρίου, απεικονίζει την γραφικότητα του τοπίου της κοινότητος με τις επικρατούσες στην περιοχή από εχθές το βράδυ καιρικές συνθήκες, αλλά δεν είναι δυνατόν να απεικονίσει τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουρ- γηθεί από την χιονόπτωση και τα οποία αντιμετωπί- ζονται μόνον από τους ...αυτόχθονες.  
Ολίγα χιλιόμετρα δυτικότερα, στον πανέμορφο Αθανάσιο Διάκο, η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει μετατρέψει τους κατοίκους σε ...εσώκλειστους, με το ύψος του χιονιού να έχει ξεπεράσει τα 50 εκατοστά, ενώ η ενδιάμεση των δυο κοινοτήτων Καστριώτισσα, είναι σήμερα χάρμα οφθαλμών του λευκού χρώματος, αλλά και ο ορισμός της  εννοίας "ακινησία".

  Από τους Δελφούς, ο τέως πρόεδρος της κοινότητος, αριθμεί σχεδόν μονολογώντας από το μεσημέρι, τους δρόμους και τις σκάλες της πόλεως, (επ)αιτώντας ...μια χούφτα αλάτι, για να προλάβει το κακό, όπως λέγει, ενώ στην βορεινή Πολύδροσο, κάποιο κάτοικοι, περιφέρονται εν μέσω χιονοπτώσεως, ανά τις οδούς της λατρεμένης κοινότητος, κρατώντες φανούς, προκειμένου να εντοπίσουν τα σημεία όπου (υποτίθεται) έχουν γίνει "τα έργα" με την τοποθέτηση των εκατοντάδων κυβικών σκυροδέματος...

  Και ενώ ο Δήμος Δελφών βάλλεται από την "Σοφία", η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, εξακολουθεί να ευρίσκεται σε διακοπές και να παρακολουθεί τα εντός της επικράτειάς της τεκταινόμενα, με ...εορταστική διάθεση.  
Για να είμεθα όμως ακριβείς, έχει εκδώσει από εχθές 2-1-2019 και μια ανακοίνωση- αναμετάδοση του Έκτακτου Δελτίου Καιρού της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σχετική με την επέλαση της "Σοφίας" σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την διαφορά, ότι ακόμη και αυτήν την ανακοίνωση την έλαβε μόνον το ...τοπικό διαδικτυακό Φ.Ε.Κ. και όχι όλα τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής.

Εν ολίγοις : Αναμένονται εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, σε όλες την Δ.Ε. του Δήμου μας.
Το πότε θα γίνει αυτό, είναι άγνωστο (ακόμη).
  
Υπομονή.  "Σοφία" είναι αυτή και θα περάσει.  Πόσες άλλες "Σοφίες" είναι δυνατόν να περάσουν, μέσα στους επομένους 5 (πέντε) μήνες;...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου