Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟΝ...

Δενδροστολισμού παράταση
   Δεν είναι αμέλεια, δεν είναι αβλεψία, δεν είναι εσκεμμένη ενέργεια, ή ακόμη παράλειψη λόγω φόρτου εργασιών.  Είναι απλά τήρηση του ...εθίμου, του δημιουργηθέντος από ετών στην πόλη μας, το οποίον "απαιτεί" το "ξεστόλισμα" (την αφαίρεση σωστότερα) του χριστουγεννιάτικου συρματόδενδρου από τον μώλο, να γίνεται με ...καθυστέρηση αρκετών ημερών, μετά από το πέρας της εορταστικής περιόδου.

  Έτσι εφθάσαμε αισίως, να διανύουμε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου του 2019 και ο "εορταστικός διάκοσμος" της Ιτέας, να εξακολουθεί να παραμένει στην θέση του, παρατείνοντας για κάποιες ημέρες ακόμη, το "εορταστικό συναίσθημα" όλων μας, παρ' ότι οι αργίες και η ευφορία των ημερών έχουν παρέλθει.

  Αυτή δε η καθυστέρηση στην αποψίλωση του μώλου από την συρμάτινη κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δένδρου της πόλεως, όπως προαναφέραμε, είναι σύμπτωμα των τελευταίων ετών και έχει σχεδόν καταστεί ...ως έθιμο, μη ενοχλόν κανέναν : ούτε τους κατοίκους, ούτε την Τοπική Δημοτική Αρχή.

  Μια (αυθαίρετη) εξήγηση του ..."φαινομένου" είναι, ότι αυτή η καθυστέρηση γίνεται για να ...εξυπηρετούνται και οι πιστοί, οι ακολουθούντες το Ιουλιανόν ημερολόγιο (παλαιοημερολογίτες), για τους οποίους, η περασμένη Πέμπτη 7-1-2019, ήταν η ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ η επομένη Δευτέρα 14-1-2019, θα είναι πάλι για αυτούς, η Πρωτοχρονιά.
Τι να κάνουμε.  Υπομονή.  Έθιμο είναι αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου