Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Δ. ΔΕΛΦΩΝ : ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ, ΤΟ "WI-FI". (σχόλιο του δ.σ. Παν. Ταγκαλή)

Wi-Fi Δ.Δελφών '
Μία ακόμη πρόταση χρηματοδότησης χάθηκε !
Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση οι πρώτοι 2.800 ευρωπαϊκοί δήμοι μεταξύ των οποίων και 131 Ελληνικοί που θα λάβουν χρηματοδότηση για την εγκατάσταση wifi σε δημόσιους χώρους.
Ο Δήμος Δελφών υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης, αλλά δεν τα κατάφερε να ενταχθεί ούτε σε αυτή την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση !
Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποτελεί καθεστώς στήριξης για την παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες στα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής.
Η τοπική ασύρματη συνδεσιμότητα που παρέχεται δωρεάν και χωρίς όρους που εισάγουν διακρίσεις συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, ιδίως σε κοινότητες που υστερούν ως προς τον ψηφιακό γραμματισμό, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών.
Δυστυχώς χάθηκε ένα εργαλείο ενίσχυσης της πρόσβασης σε επιγραμμικές υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής στις τοπικές κοινότητες, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες, παραδείγματος χάριν στην ηλεκτρονική υγεία και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δημιουργία νέων ευκαιριών ψηφιακής ένταξης, π.χ. μαθήματα χρήσης υπολογιστών και διαδικτύου, και της προώθησης της ανάπτυξης τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καινοτομούν στον τομέα των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.
Επισυνάπτω σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση με τους Δήμους που εντάχθηκαν, μεταξύ των οποίων ο Δ.Δωρίδας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ

                 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ                                                                                                                                                                                        

1 σχόλιο:

  1. Καλά ο Δήμαρχος, δεν τόχει. Δεν τόχουν και οι Αντιδήμαρχοι. Αποτυχία παντού στοι Δήμο. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ο κ. Θεοφάνης, που δεν έπρεπε να του ξεφεύγει τίποτα ; Ανεβαίνει τουλάχιστον στο Δήμο να πάρει το μισθό του ή του τον πάνε εκεί που συχνάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή