Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

"MOKA honey" : ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Όταν το "μεράκι" γίνεται επάγγελμα
    Μωραΐτης Ιωάννης, Καλαφάτης Νικηφόρος. Δυο νέοι άνθρωποι, δυο ιτιωτόπουλα φίλοι, δυο άνθρωποι ωσάν εκείνους τους ολίγους, για τους οποίους ισχύει η τόσον αναγκαία για την εποχή μας διαπίστωση : "Τέτοιους θέλουμε!..."
  Αυτοί οι δυο λοιπόν, μετέτρεψαν την προσπάθειά τους για ευδόκιμη επαγγελματική παραμονή στον τόπο τους, από μια απλή απασχόληση, σε μια κατάθεση ψυχής γεμάτη αγάπη για την ιδιαιτέρα πατρίδα τους και τις μέλισσες.  Δημιούργησαν δηλαδή μια επιχείρηση, εδώ, στην άκρη του ελαιώνα βορείως της Ιτέας, της οποίας το αντικείμενο είναι η εκτροφή, η προστασία και η αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας.
 
 "Έστησαν" άλλοις λόγοις, έναν οικισμό μελισσών, του οποίου την επίβλεψη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση, πραγματοποιούν με όλες τις σύγχρονες μεθόδους, προκειμένου να παράγουν μελισσοκομικά προϊόντα, αρίστης ποιότητος και βεβαίως ανταγωνιστικά και αναγνωρίσιμα.
  Δημιούργησαν έτσι την "ΜΟΚΑ" (από τους με λατινικούς χαρακτήρες αναγραφή των δυο πρώτων αρχικών γραμμάτων των επωνύμων τους) και ήδη από το 2016, παράγουν μέλι και άλλα υποπροϊόντα του μελιού, με την διάθεσή τους στην ελληνική και ξένη αγορά, να έχει υπερβεί κατά πολύ τις προσδοκίες τους.  Και αυτό δεν είναι απλά καλό : Είναι ενθουσιώδες!

  Ο χώρος όπου και η εργαστηριακή βάση της επιχειρήσεως, είναι προσβάσιμος και επισκέψιμος.  Η δε ξενάγηση στις εκεί διαμορφωμένες εγκαταστάσεις από τους δυο φίλους, καθώς επίσης και η ενημέρωση των επισκεπτών για τις ακολουθούμενες από αυτούς διαδικασίες, από την εγκατάσταση ενός σμήνους μελισσών έως και την πώληση των παραγομένων μελισσοκομικών προϊόντων, είναι ένα απλό τελετουργικό-μαρτυρία, της αγάπης αυτών των ανθρώπων, για αυτό το οποίο κάνουν.

  Ως ελάχιστη υποστήριξη στο έργο τους, κυριολεκτικά σε αυτό το "μεράκι" τους, έχουμε να κάνουμε μια πρόταση : 
Επισκεφθείτε τον χώρο τους!  Αξίζει.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου