Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ (χαρτζηλίκι) ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ


Για τα (αδέσποτα) σκυλιά...

 Εδημοσιεύθη στο ΦΕΚ (τεύχος Β 5821 /24-12-2018) η Κ.Υ.Α. με την οποία το Υπουργείο Ανάπτυξης, επιδοτεί με 600.000 ευρώ, 107 Δήμους της χώρα, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβιώσεως και σιτίσεως των αδέσποτων ζώων.
Από αυτές τις επιλέξιμες δαπάνες, ποσοστό 19,86% (ήτοι 102.667,97 ευρώ) δίδεται για την σίτιση και το υπόλοιπο για την βελτίωση υπαρχόντων καταφυγίων για αδέσποτα ζώα.
  Στον Δήμο Δελφών αναλογούν 5.220,40 ευρώ, αλλά από αυτά θα πάρει τα 1.036,77 ευρώ, την ποσόστωση του 19,86% δηλαδή, η οποία αφορά την σίτιση.
 
Τα αναφερόμενα περιγράφονται στο παρακάτω παρατιθέμενο απόσπασμα από τον κατάλογο των εγκριθέντων ποσών ανά Δήμο και ανά επιλέξιμη δαπάνη.

  Το τι προμήθειες σε ζωοτροφές έχει κάνει κατά το τρέχον έτος ο Δήμος Δελφών και με ποιόν τρόπο, έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί. Το τι έπραξε ο Δήμος προκειμένου να ενταχθεί σε αυτή την "μοιρασιά" κρατικών πόρων, επιχορηγούμενος με το ασύλληπτο ποσό των 1.036,77 ευρώ, παραμένει άγνωστο.  
Όπως επίσης είναι γνωστές και οι άοκνες και εθελοντικές προσπάθειες των φιλοζώων της περιοχής μας, για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων στον Δήμο μας.

Απορία : Με δεδομένο ότι η ημερήσια αναλογία της επιδοτήσεως είναι κατά τι υπολειπόμενη των 3 (τριών) ευρώ, μήπως θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσει ο Δήμος, τον τρόπο με τον οποίο θα "ξοδέψει" αυτά τα χρήματα, ισομερώς και για όλα τα αδέσποτα εντός της επικράτειάς του;...

"Λες και δεν είχαμε άλλα προβλήματα"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου