Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑ- ΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ


                 Φωκίδα παντού!

  Μετά από τις πρόσφατες εκλογές της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και την ανάδειξη ως Προέδρου της Ενώσεως (για δευτέρα κατά σειρά θητεία), του εκ Φωκίδος ορμώμενου Σπύρου Καββούρη, οι συντοπίτες και φίλοι του απόστρατοι της Αεροπορίας, συνέταξαν την παρακάτω αναδημοσι- ευόμενη και από εμάς επιστολή, θέλοντας να εκθειάσουν τον άνθρωπο και να ευχηθούν τα καλύτερα για την Ένωσή τους, με την νέα προεδρική θητεία του αντιπτεράρχου (Ι)ε.α.  Σπύρου Καββούρη.
  Εμείς, γνωρίζοντας τον άνθρωπο και τις ικανότητές του, ευχόμεθα τα καλύτερα για τον ίδιον και για την Ένωση την οποία εκπροσωπεί.

***********************************************
Εκλογές Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.) 2018.
Ενωμένοι θα επιζήσουμε. Χωρισμένοι θα χαθούμε!
Μ’ αυτό το σύνθημα, οι εκλογές της 25ης Νοεμβρίου 2018 της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.), ανέδειξαν εκ νέου ως Πρόεδρο, τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Σπύρο Καββούρη (Π.Α.). Τα ε.α. στελέχη ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του και τα ε.ε. το θαυμασμό τους.
Οι συγκεκριμένες εκλογές ήταν πολύ δύσκολες, πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες. Έξι (6) υποψήφιοι ως Πρόεδροι. Και το γνήσιο «τέκνο» της Φωκίδας, έκανε τη διαφορά με 15% πάνω από το δεύτερο υποψήφιο. Επικράτησε όμως η ηρεμία, η τάξη, η γαλήνη και η διαφάνεια, πυλώνες πάνω στις οποίες πίστευε και πιστεύει ο Σπύρος μας.
Οι ε.α. συνάδελφοι του, τον τίμησαν γιατί αντιλήφθηκαν ότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος, που δε μπορούσε να κοιμηθεί τη νύχτα. Το μυστικό της επιτυχίας του; Η αδιάλλακτη και χωρίς προσωπικά συμφέροντα επιμονή στο σκοπό του, που είχε ως αρχή το «κανείς δεν περισσεύει, ελάτε μαζί μου».
Η γλώσσα της καρδιάς του, δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφρασθεί. Είναι γραμμένη στα μάτια του. Ευγενής, στηριζόμενος σε βαθιές ηθικές αρχές. Έχει χαράξει μέσα του, από το θεϊκό νόμο που δόθηκε στην ανθρωπότητα, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι λεύτεροι και ίσοι μεταξύ τους, χωρίς στεγανά και διακρίσεις.
Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α., Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Σπύρος Καββούρης (Π.Α.), είχε και έχει ως πρώτιστο καθήκον, να προφυλάξει όλα τα μέλη της Ένωσης από τις δυσκολίες που υπάρχουν και πρόκειται να έρθουν, λέγοντας πάντα την αλήθεια με πείσμα, επιμονή και αγαστή συνεργασία με τις αντίστοιχες Ενώσεις των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.) και του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.).
Το καθήκον, είναι γι’ αυτόν δύναμη που ξυπνά το πρωί και αναπαύεται το βράδυ μαζί του. Κανένας υπολογισμός, κανένας φόβος, καμία παλινδρόμηση των αρχών, δε μπορεί να υπερισχύσει απ’αυτό. Ενωτικός ως Πρόεδρος. Στην καρδιά και τη ψυχή του. Καλεί τους άλλους πέντε (5) υποψήφιους Προέδρους να σταθούν πλάϊ του, προκειμένου από τις δεξαμενές των γνώσεων τους και τις εμπειρίες τους, η «Νέα Ε.Α.Α.Α.» και τα ανά όλη την Επικράτεια Παραρτήματά της, να προσδοκούν την αλήθεια, την αμεσότητα και την τίμια αναγνώριση, γιατί η προσδοκία είναι το δίδυμο αδέλφι της ελπίδας.
Στον πατριώτη μας και αγωνιστή Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α. ευχόμαστε καλή δύναμη, να πραγματοποιήσει τα οράματά του, μα πάνω απ’ όλα υγεία, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος που διαβαίνει και θα διαβεί από άλλα μετερίζια στο μέλλον. Μετερίζια δύσκολα. Αλλά είναι αποφασισμένος, σεμνός και σοβαρός. Είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη, με την καλή έννοια του όρου. Η Φωκίδα του, αγκαλιάζει και επισφραγίζει τη φιλία τους. Γιατί τι είναι ο φίλος ; Απλά μια ψυχή σε δύο σώματα. Το δικό του και του τόπου του.

Καλή επιτυχία Πρόεδρε και συμπατριώτη μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου