Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΧΕΙΜΩΝΑΣ (;) ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - φωτογραφικό οδοιπορικό στην παραλία

Πρωϊνό στη Ιτέα 19 Δεκεμβρίου 2018
  "Τι παράξενη πόλη και τούτη εδώ! Από βραδίς έβρεξε, ξημερώματα η ψύχρα βασίλευε, αλλά με του ανέβηκε ένα καλάμι ψηλά στον ουρανό ο ήλιος, το μόνο που θύμιζε παραμονές Χριστουγέννων, ήταν τα στολίδια στα μαγαζιά και το συρματόδεντρο στην άκρη του μώλου.
  Ούτε αέρας, ούτε συννεφιά, ούτε κι ακόμα μελάνιασμα στη θάλασσα.  Μόνον ήλιος, δροσούλα κι ένας ατέλειωτος ορίζοντας κατά τον νότο, με τον Μωριά ίσα που να αχνοφαίνεται, μπερδεμένος με τα λευκοσύννεφα πάνω στα βουνά του.  Κι αν δεν τόγραφε και το ημερολόγιο, ετούτη εδώ τη μέρα θα μπορούσες να την πείς  κι Απριλιάτικη.  Τόσο πολύ.


  Προψές μας λέγανε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.  Αλλά πούντα;.  Μια νυχτιάτικη μαλακή βροχή είχαμε, που κράτησε ίσα μ' ένα τρίωρο και ξανά τα ίδια : άπνοια, ξεγυρισμένη δροσούλα και ήλιο.  Πολύ ήλιο.

  Έρημη η παραλία σήμερα, λειψός ο κόσμος, με τις ψαρόβαρκες να φτάνουν αργά στην Μαρίνα.  Και με την πόλη να λιάζεται πεντακάθαρη απ' την βραδινή βροχή, απλωμένη όπως είναι με χάρη, σε ετούτον εδώ τον όμορφο κόρφο, στην βόρεια μεριά του Κορινθιακού.
Μια όμορφη μέρα, ένα ηλιόλουστο πρωϊνό."

Ιτέα 19-12-2018   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου