Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Π. ΤΑΓΚΑΛΗΣ (δ.σ.) : ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ (η Οδύσσεια ενός ακινήτου της Ιτέας)

Καψάλειο Ιτέας '
Μία ακόμη πρόταση χρηματοδότησης χάθηκε !
O Δήμος Δελφών ένα χρόνο πριν, στις 18.12.2017 υπέβαλε με την υπ' αριθμόν 501 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (πρακτικό με αριθ. 21/18.12.2017 συνεδρίασης του Δελφών) πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΨΑΛΗ» από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», Άξονας Προτεραιότητας 03Σ « Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο) ο οποίος χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», προϋπολογισμού 2.000.000,00 €.
Ο Δήμος Δελφών δεν τα κατάφερε να ενταχθεί ούτε σε αυτή την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Δήμαρχο στο τελευταίο Δ.Σ. !
Δυστυχώς χάθηκε μια μοναδική πρόταση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή, αναστήλωση αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου και λειτουργική επανένταξή του στον αστικό ιστό της πόλης. Δυστυχώς χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη των κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας , αλλά και ουσιαστικής αναζωογόνησης με στόχο τον ουσιαστικό προσανατολισμό της περιοχής σε πολιτιστικές -τουριστικές αναζητήσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ
          ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ                                                                                                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου