Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝΑ "ΡΕΚΒΙΕΜ" ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

ΟΡΑΤΟΡΙΟ <<ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ >> ΣΤΗΝ ΛΥΡΙΚΗ, ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
Υπό την Αιγίδα Της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου
-----------
Ο ''Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου'', η ''Πανκαλαβρυτινή Ένωση'', το ''Αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη'', ο και η ''Φιλόεργος'' σας προσκαλούν στην 1η Πανελλήνια Εκτέλεση του Ορατόριου «Ρέκβιεμ για τα θύματα των Ναζί» του - γνωστού στην Λιβαδεια και την επαρχία μας- συνθέτη Κώστα Μουστάκα.
Η παρασίαση θα γινει στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής (στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφόρος Α. Συγγρού 364, Καλλιθέα), την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, Ώρα: 8:30 μ.μ.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος
Η εισοδος ειναι δωρεάν, με ηλεκτρονικη προεγραφη. Η προεγγραφη γινεται στο σαιτ του Κεντρου Πολιτισμου Σταυρος Νιαρχος ,από τις 11 πμ της 11ης Δεκεμβριου 2018. Η ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ  : https://www.snfcc.org/
Οι οδυνηρές μνήμες της Κατοχής παρά το πέρασμα του χρόνου παραμένουν ζωντανές. Η Ναζιστική Γερμανία υπήρξε κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για το εύρος των καταστροφών και την ακραία αγριότητα που γνώρισε η χώρα μας την περίοδο της Κατοχής, 1941-1944, άλλοτε για να καμφθεί η Αντίσταση και άλλοτε γιατί οι στρατηγικές και τακτικές επιλογές των Ναζί σήμαιναν αδήριτα θάνατο και καταστροφή για τον Ελληνικό Λαό. Βία και καταστροφή που ακόμη περιμένει την δικαίωση και την αποκατάσταση.
Σε πολλές περιπτώσεις η βία ξεπέρασε κάθε όριο, αν και πολύ λίγα από τα φρικτά ιστορικά επεισόδια είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Η Κάνδανος (3/6/1941), το Κομμένο (16/8/1943), η Βιάννος (14-16/9/1943), τα Δερβενοχώρια (Οκτώβριος του 1943), τα Καλάβρυτα (13/12/1943), το Δίστομο (10/6/1944), ο Χορτιάτης (2/9/1944), και δεκάδες άλλες Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά, στιγματίστηκαν ανεξίτηλα από την καταστροφή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις κατοχής, εξολοθρεύοντας ανθρώπους και ισοπεδώνοντας ολόκληρους οικισμούς.
Το Ορατόριο «Ρέκβιεμ για τις Σφαγές των Ναζί», συναντά το τραύμα της μνήμης, αναζητώντας την κάθαρση και αντιπαλεύοντας τη λήθη.
Συνθέτης : Κώστας Μουστάκας
Λιμπρέτο: Μάρκος Χαρίτος
Μέτζο σοπράνο: Μαρίτα Παπαρίζου
Βαρύτονος: Πέτρος Σαλάτας
Αφηγητές: Αναστασία Πολίτη, Γιάννης Σταματίου
Χορωδία της Τράπεζας της Ελλάδος
Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ευαγγελάτος
Ορχήστρα: "Symfonietta" Αθηνών
Μουσική Διεύθυνση Συνόλων: Γιώργος Αραβίδης
Σκηνική Επιμέλεια: Αναστασία Πολίτη
Ώρα προσέλευσης αυστηρά μέχρι τις 8:10 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου