Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

20ΛΕΠΤΟ "BLACK OUT" ΣΕ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΔΕΣΦΙΝΑ

Κυριακή βράδυ ώρα 23:06' έως 23:26'
   Ένα "μαύρο 20λεπτο" στην ιστορία της πόλεως, εζήσαμε εχθές το βράδυ, όταν για τους γνωστούς  λόγους, υπήρξε υπερφόρτωση του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Και τούτο διότι, οι καιρικές συνθήκες (ψύχος), το εορταστικό (φωταγωγημένο) κλίμα των ημερών και η βραδυνή ώρα με ολόκληρον τον πληθυσμό της περιοχής μας να είναι ..."ξάγρυπνος", οδήγησαν το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, στα όριά του.

   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, δεν άντεξε την επί πλέον κατανάλωση, υπόγειο καλώδιο έξω από την Δεσφίνα, με αποτέλεσμα, την καύση του, θέτοντας έτσι εκτός λειτουργίας το σύστημα παροχής ρεύματος τόσον στην Δεσφίνα, όσον και στην Ιτέα.  Μάλιστα, είχε προηγηθεί του γεγονότος, παύση (διακοπή) ενός δευτερολέπτου από την ίδια αιτία με αυτόματη επαναφορά, αλλά μετά από 5 λεπτά η βλάβη ήταν οριστική και αναπόφευκτη. 
Το εν επιφυλακή συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής μας, αντιδρώντας ακαριαία, ενετόπισε αμέσως την βλάβη και το σημείο όπου είχε συμβεί, και σε σχεδόν "μηδέν" χρόνο, επεσκεύασε-αντεκατέστησε τον κατεστραμμένον ηλεκτραγωγό, επαναφέροντας το δίκτυο σε πλήρη λειτουργία.  Και αυτή η διαδικασία εκράτησε μόνον 20 λεπτά της ώρας.  Από τις 23:06' έως 23:26'.

  Για αυτό το μικρό αλλά ατελείωτο για πολλούς χρονικό διάστημα, βιώσαμε το απόλυτο σκότος, ενώ απεδείχθει με αυτόν τον τρόπο και για μια ακόμη φορά ότι, ο σύγχρονος πολιτισμός μας αρχίζει, υφίσταται και τελειώνει, εκεί όπου υπάρχει η πρίζα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος...
Στο τέλος όμως, εχθές το βράδυ, επιζήσαμε!
Καλή Χρονιά να έχουμε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου