Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ

Θάνος Ασημάκης. 
Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Δήμο Δωρίδος

Σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τους ακολουθούμε ώστε να μην δημιουργείται ή να μεγαλώνει  το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό χάσμα.
  Στη Δωρίδα όμως, με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως τις πανέμορφες παραλίες και βουνά, τα αγνά τοπικά προϊόντα, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την λίμνη του Μόρνου και πολλά άλλα,
 υπάρχει και ένα μεγάλο συγκριτικό μειονέκτημα. Η υποτονική διοίκηση.
  Μια υποτονική διοίκηση που όχι μόνο δεν πιάνει τους ελάχιστους απαιτούμενους ρυθμούς αλλά υστερεί σημαντικά, με συνέπεια  να χειροτερεύει η καθημερινότητα των πολιτών, οι λιγοστοί νέοι να μεταναστεύουν είτε στο εξωτερικό, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα αναζητώντας την ελπίδα της εργασίας, ο πραγματικός πληθυσμός να λιγοστεύει και να ερημώνουν τα χωριά χωρίς να υπάρχει προοπτική ανακοπής αυτής της τάσης.
 Διαβλέποντας λοιπόν, την έλλειψη προοπτικής και οράματος για την Δωρίδα, και μετά από πολλές συζητήσεις αποφάσισα να διεκδικήσω την Δημαρχία του Δήμου Δωρίδος, τον τόπο όπου επέλεξα εδώ και 8 χρόνια να μείνω μόνιμα, να εργαστώ και να κάνω οικογένεια.
 Να διεκδικήσω την δημαρχία του Δήμου Δωρίδος, ως ανεξάρτητος, μέσα από σειρά συναντήσεων με πολίτες, φορείς και συλλόγους όπου όλοι ενεργά θα συνδιαμορφώσουμε το όραμα που αρμόζει στη Δωρίδα πάνω σε αδιαπραγμάτευτες αξίες και αρχές

Διοίκηση χωρίς κομματικές αγκυλώσεις
Ανεξάρτητη διοίκηση από κομματικά επιτελεία και πολιτικές όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις. Δεν χωράνε μικροπολιτικές και κομματικές πρακτικές και νοοτροπίες σε έναν Δήμο. Η Δωρίδα ανήκει σε όλους μας και όλοι μαζί θα πρέπει να χτίσουμε το μέλλον. ΝΑΙ στην πολιτική, τις θέσεις και την υγιή αντιπαράθεση ΟΧΙ σε εξαρτήσεις και μικροκομματικές στρατηγικές.

Διαφάνεια και Αξιοκρατία
Η αποστροφή των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς και τα κοινά, είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας παθογένειας του πολιτικού μας συστήματος. Πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με παλιές νοοτροπίες και να διοικήσουμε το Δήμο με έμφαση στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, βασικά στοιχεία μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Μόνο έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μεταξύ διοίκησης και πολιτών. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία.

Ενεργητική Διακυβέρνηση
Δεν θέλουμε ο Δήμος μας να είναι απλά ένας μηχανισμός που αντιδρά σε καταστάσεις, δεν θέλουμε η διοίκηση να είναι μια αρχή που θα έρχεται κατόπιν να λύσει προβλήματα και να κάνει μπαλώματα. Θέλουμε μια διοίκηση που θα σχεδιάζει, θα θέτει στόχους και χρονοδιαγράμματα και θα υλοποιεί έργο για τους πολίτες και την περιοχή μας με σωστή διαχείριση πόρων και ανθρώπων.

Συμμετοχή των πολιτών
Κανένας Δήμαρχος, αντιδήμαρχος ή σύμβουλος δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα προβλήματα σε κάθε γωνιά της Δωρίδας. Η καταγραφή, οι ιδέες, οι απόψεις και οι προτάσεις όλων μας μέσα από Λαϊκές συνελεύσεις  είναι παραπάνω από χρήσιμες, είναι απαραίτητες. Συνεργασία με προέδρους και Πολιτιστικούς Συλλόγους σε συνεχόμενη βάση με στόχο τη λύση προβλημάτων σε όλα τα χωριά. Οραματιζόμαστε μια διοικηση που προέρχεται από τους Δημότες προς τον Δήμο και θα περιλαμβάνει όλους τους δημότες.

Δραστηριοποίηση νέων στα κοινά
Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στη Δωρίδα που μένει αναξιοποίητο. Οι νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ζήσουν στην περιοχή, επιστήμονες, τεχνίτες, αγρότες που έχουν ιδέες και όραμα για μια καλύτερη ζωή. Πολίτες που παρέμειναν για χρόνια σιωπηλοί, μακριά από τα κοινά, απογοητευμένοι από νοοτροπίες και κακές πρακτικές. Οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά της Δωρίδας, σε συνδυασμό με την εμπειρία των μεγαλυτέρων μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις της εποχής μας.

Ανακοπή ερημοποίησης της Δωρίδας
Ο βασικός στόχος μιας νέας διοίκησης στη Δωρίδα θα πρέπει να είναι η ανακοπή της ερημοποίησης των χωριών μας. Κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει σωστά αν δεν έχουμε ως βασικό στόχο να κρατήσουμε και να προσελκύσουμε νέους στη Δωρίδα. Από πλευράς Δήμου αυτό, μπορεί να γίνει με στοχευμένα έργα και παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να δώσουν αναπτυξιακές διεξόδους σε όλους. Στον τουρισμό, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, την αλιεία, στη μεταποίηση και το εμπόριο. Ο στόχος αυτός δεν είναι οικονομικός. Αφορά τη βιωσιμότητα των χωριών μας και την ύπαρξη αυτή καθ’αυτή του Δήμου  μας.

Αναπτυξιακός σχεδιασμός πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας
Ρεαλιστική και πραγματική αξιολόγηση στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Λέμε όχι στις εξαγγελίες και στα έργα που δεν έχουν άμεση σύνδεση με τα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ας επενδύσουμε το χρόνο μας σε έργα επιτεύξιμα και βιώσιμα που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μας.

Έμφαση στον πολιτισμό και την παιδεία
Η Δωρίδα είναι ένας τόπος που διψά για πολιτισμό, και ο πολιτισμός, οι τέχνες και η παράδοσή μας είναι εργαλεία και στηρίγματα σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της περιοχής μας. Πρέπει να μεταφέρουμε κεφάλαια για να στηρίξουμε την παιδεία και το πολιτισμό μέσα από την αξιοποίηση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου μας, να βοηθήσουμε ώστε να ανθίσουν φορείς και δράσεις στην περιοχή μας.

Προστασία Περιβάλλοντος
Καμιά επένδυση, κανένα έργο, καμία πρόταση δεν μπορεί να μην έχει βασικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος. Φρένο σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και προστασία του φυσικού κάλλους, των δασών, της θάλασσας, της πανίδας της περιοχής μας. Ισορροπία, ανάπτυξη και αξιολόγηση όλων των επιλογών μας. Όχι σε εύκολες λύσεις και παρεμβάσεις που μπορεί  να βλάπτουν ή να επηρεάζουν το πολυτιμότερο αγαθό μας, το περιβάλλον.

Με βάση αυτές τις αρχές και αξίες καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου Δωρίδος να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία ενός κοινού οράματος για μια νέα αρχή, για το μέλλον όλων μας μα πάνω απ’ όλα το μέλλον των νέων.

Θάνος Ασημάκης,
Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου