Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

"THE MALL SALONA" : "ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ" (προεκλογικά)

                                                                                    ΑΜΦΙΣΣΑ, 10.12.2018
                                                       ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 57/2018

ΘΕΜΑ: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ»»

Υποβλήθηκε από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινό η πρόταση για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Άμφισσας» (Open Malls) στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Η πόλη της Άμφισσας είναι μία από τις ογδόντα περίπου ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στο ανταγωνιστικό αυτό πρόγραμμα, έχοντας καταρτίσει, έπειτα από πολύμηνη και απαιτητική εργασία, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πλάνο.
Η πρόταση για την Άμφισσα συμπεριλαμβάνει μια σειρά έργα στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο, με σημαντικότερα: α) Την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή της Πλατείας Ησαΐα και μέχρι την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, β) Την εγκατάσταση ελαστικού ταρτάν στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου, γ) Την κτιριακή αποκατάσταση της οικίας Γαζή και τη μετατροπή της σε μουσειακό χώρο (Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Παπαλουκάς»), δ) την εγκατάσταση συστήματος WiFi σε όλο τος εύρος της αγοράς, ε) την εγκατάσταση σύγχρονου και φιλικού στου περιβάλλον εορταστικού φωτισμού σε ολόκληρο το εμπορικό κέντρο, στ) την απόκτηση ηλεκτροκίνητων μικρών λεωφορείων, ζ) την απόκτηση σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων και η) την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλάθια απορριμμάτων, μεταλλικές σχάρες δέντρων).
Ταυτόχρονα η πρόταση περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική και λειτουργική αναβάθμιση των όψεων περισσοτέρων από εκατό δέκα καταστημάτων της αγοράς, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, τα οποία θα επιδοτηθούν εξ ολοκλήρου για τις παρεμβάσεις που επέλεξαν. Τέτοιες ενδεικτικά είναι η τοποθέτηση διαφώτιστων σκιάστρων, η αλλαγή τεντών, οι ελαιοχρωματισμοί όψεων, η τοποθέτηση πινακίδων ή φωτισμού προσόψεων, που στο σύνολό τους έχουν τεθεί σε προδιαγραφές ταιριαστές με το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό χρώμα της πόλης.
Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο συνολικό σχεδιασμό μας για την πόλη και το Δήμο μας, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των στοιχείων, που μας οδήγησαν και μας εγκλωβίζουν μέχρι σήμερα στο φαύλο κύκλο της κρίσης.


-----------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών


ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΟΙΚΙΑ ΓΑΖΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ





2 σχόλια:

  1. Περνα και απο....παραλια μερια για κανα ψηφο!!!!!!(για να δεις ποσα ....απιδια πιανει ο σακκος)

    Παρ-αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έρθει να ανακοινώση μεγάλη επένδηση στις αρμύρες στο ξεροπήγαδο. Θα πέσει πολύ γέλιο. Ο άνθρωπος νομίζει ότι πετάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή