Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κ.Υ. ΙΤΕΑΣ : ΜΕΤΡΑ ΗΜΕΡΕΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΩΡΕΣ... ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΤΕΑΣ


Εγκατάλειψη,
Αφαίμαξη,
Μαρασμός και τέλος...

   Σε αναστάτωση ευρίσκονται οι ελάχιστοι ιατροί του Κέντρου Υγείας Ιτέας, ειδικά σήμερα.  Μετά από Συσκέψεις επί Συσκέψεων σε τοπικό και Νομαρχιακό επίπεδο και ενώ είναι γνωστό ότι το σημερινό επίπεδο της εγκαταλείψεως της Μονάδος δεν είναι αποτέλεσμα μιας εβδομάδος ή ενός έτους, έφθασε και η πληροφορία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Ιτέας,
ότι η Περιφερειακή Προϊσταμένη Υγειονομική Αρχή, έχει αποφασίσει την στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμφίσσης, με ιατρούς από το Κ.Υ. Ιτέας. 

   Η πρόσφατη τακτική του μητρικού Νοσοκομείου είναι, να καλύπτονται οι εφημερίες του, από τους Γενικής Παθολογίας ιατρούς του Κ.Υ. Ιτέας, με αποτέλεσμα, η εξάντληση και ο καταναγκασμός των εξ Ιτέας ιατρών, να εγγίζει τα όρια της παραιτήσεως.  Ακόμη και εάν, όπως είναι γνωστό, δεν είναι σε θέση το Νοσοκομείο να εξυπηρετήσει περιστατικά και αποστέλονται οι ασθενείς με ότι σημαίνει αυτό, στα γειτονικά Νοσοκομεία.

    Παρ' όλες τις αντιδράσεις από την Ιτέα, η κατάσταση όχι μόνον δεν έχει διορθωθεί, αλλά εάν έλθει σήμερα-αύριο και η φημολογούμενη επιστολή από την Περιφέρεια, τότε το Κ.Υ. Ιτέας θα υποστεί τις συνέπειες αλόγιστων πολιτικών εδώ και μερικά χρόνια.

   Και εάν, υποθέτουμε εάν, αδρανοποιηθεί το Κ.Υ. ή ότι οι ιατροί αποφασίσουν να φύγουν από το Κ.Υ. και ενδεχομένως και από την πόλη μας, τι θα γίνει με την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην Ιτέα;  Τι θα γίνει με τις συνταγογραφήσεις, τα επείγοντα περιστατικά;...

Αξιέπαινη είναι και η παρέμβαση για το θέμα, του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Εμπορικού και Εξαγωγικού Συλλόγου Ιτέας.  Του οποίου και την σχετική ανακοίνωση δημοσιεύουμε.

*************************************************
  
Εμπορικός και εξαγωγικός σύλλογος Ιτέας
Το νοσοκομείο Άμφισσας και το κέντρο Υγείας Ιτέας πληρώνουν τις παθογένειες πολλών ετών και δεν ωφελεί στην παρούσα κατάσταση να στεκόμαστε στα αίτια.Η κατάσταση αυτή αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ,οι δομές υγείας του νομού μας έχουν καταρρεύσει και δεν δικαιούμαστε να παραμείνουμε θεατές .Οι εξελίξεις επιτάσσουν δραστικές και άμεσες λύσεις μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων.


Συμπαραστέκομαστε στο προσωπικό και τους γιατρούς που αυτή την δύσκολη ώρα πραγματοποιούν άθλο κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ο εμπορικός και εξαγωγικός σύλλογος Ιτέας θα είναι παρών σε όποιας μορφής κινητοποίηση αποφασιστεί.

3 σχόλια:

  1. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μας, στο ''τσακ'' ήμασταν για να την βάλουμε!... Μαζί με το Δελτίο Τύπου.

      Διαγραφή
  2. Τουλαχιστον οσο ηταν η Ασπασια δεν εκλεισε το Κ.Υ. θα δουμε και τους νεους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή