Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΗ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Μια πολύ καλή
Φίλη της Φωκίδος.

   Η Δέσποινα Σπανούδη έχει δώσει αγώνες για την ''ευπρέπεια'' της Ιτέας.  Έχει σταθεί υποστηρικτής στον αγώνα προστασίας του Φωκικού περιβάλλοντος (παρ' ότι η ίδια είναι Βοιωτή), όταν η Γκιώνα και το Λαρνάκι ''έπεφταν'' ηρωϊκά, μέσα στην ''Επιτροπή Περιβάλλοντος (!...) και Ανάπτυξης''  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.  Έχει βοηθήσει πολύ στο να ακουσθεί η φωνή όλων όσων επίστευαν και πιστεύουν ότι η Μεταλλεία, δεν είναι ο μονόδρομος και η ...μονοκαλ-λιέργεια για το μέλλον της Φωκίδος.
   Η Δέσποινα Σπανούδη είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους και με τον τρόπο της, με τις γνώσεις της και την σοβαρότητά της, προσπάθησε (και προσπαθεί) να κάνει το καλύτερο για την πατρίδα της.  Την πατρίδα μας.
   Υπήρξε Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρειά μας για το διάστημα 2010-2014, αλλά δεν θέλησε να επανεκτεθεί κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ανησυχία της όμως και η αγωνία της για τα κοινά, την οδήγησαν στο να γίνει blogger, δημιουργώντας και χειριζόμενη το  http://despoinaspanoudi.blogspot.gr .  Έτσι οι πολυπληθείς φίλοι της, θα έχουν την ευχέρεια να συζητούν μαζί της και διαδικτυακά.
Καλή επιτυχία Δέσποινα, με την νέα παράπλευρη ...δραστηριότητά σου!

*******************************************

Τα πολλαπλά είδωλα του Φασισμού

Καθώς   οι  αποκεφαλισμοί, οι καταστροφές μνημείων και οι μισαλλόδοξες επιθέσεις στο Παρίσι και στην Κοπεγχάγη, εναλλάσσονται με τους ατελείωτους θανάτους και κακοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών, ο τρόμος δείχνει να σκεπάζει ακόμη μια φορά τον κόσμο.  

Σκοτεινιάζει, όπως έγραφε σε μια άλλη εποχή ο Λουντέμης.  Άνοδος των ακροδεξιών στην Ευρώπη,  επέλαση του σκοταδισμού στην Ανατολή. Κοινός  παρονομαστής η αμείλικτη εξουσία του χρήματος που ολοένα και περισσότερο βυθίζει τους λαούς στην φτώχεια και την ανασφάλεια. Όσο περισσότερο ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς τόσο  πιο  εύκολα  κατασκευάζονται «χρήσιμα» τέρατα για αλληλοεξόντωση και τόσο συχνότερα τα τέρατα γιγαντώνονται. 

Μέσα στο παιχνίδι  είναι  κι αυτό και  στο τελικό ισοζύγιο μάλλον το μετράνε σαν κέρδος. Γιατί μοιάζει παράδοξο να φανταστούμε ότι οι εξουσίες της Δύσης    διαρκώς εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν  φανατικούς χωρίς να φαντάζονται τι θα συμβεί στην συνέχεια. Η καταστροφή έχει πολλά θετικά για όσους ξέρουν να κερδίζουν. Και η τρομοκρατία δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να υποτάσσονται και οι λαοί της Δύσης.    

Αν κάτι μένει ως πικρή διαπίστωση και από την ελληνική εμπειρία είναι το πόσο εύθραυστες   και πόσο εύκολα χάνονται αξίες όπως η ανθρωπιά, η συμπόνια, η κατανόηση, η ελευθερία, η γνώση, για να αντικατασταθούν από τυφλή υποταγή, μισαλλοδοξία, φανατισμό και ωμή βία. Η εγκληματική δράση των ακροδεξιών γίνεται αποδεκτή ως αρετή από τα πιο ευάλωτα στρώματα. Ο φασισμός με τα πολλαπλά του είδωλα, είναι παρών και θα φουντώνει όσο η αδικία και η φτώχεια μεγαλώνουν και οι διέξοδοι λιγοστεύουν. Η αλήθεια και η αλληλεγγύη  είναι τα καλύτερα όπλα που έχουμε, όσο το σύστημα που γεννά την αδικία ζει και βασιλεύει στον κόσμο μας. Το νου μας.

1 σχόλιο:

  1. Σ΄ευχαριστώ πολύ "Επίκουρε" για την διαφήμιση! Να είμαστε καλά και να παλεύουμε για τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή