Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΤΕΑΣ

 
Τοπική Άσκηση

   Πυρετωδώς ασκείται και με ποικίλους τρόπους η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής μας, για την νέα αντιπυρική και θερινή περίοδο, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα το προσωπικό της για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων τα οποία ήθελαν προκύψει. Κι όχι μόνον με θέματα πυρκαϊών, αλλά και με απεγκλωβισμούς από κτήρια, καθώς και με προφυλάξεις από σεισμικές δραστηριότητες.
   Βεβαίως σε όλες αυτές τις ασκήσεις εμπειρίας, συμμετέχουν εθελοντικά και πλήθος υπηρεσιών και ανθρώπων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, τις καλύτερες συνθήκες αληθοφανίας και πραγματικότητος για την ενδεχόμενη αντιμετώπιση αυτών των δυσκόλων καταστάσεων.

   Μετά από τις δυο ασκήσεις στην Άμφισσα (19 & 20/4/2016) ''Σεισίχθων 2016'' και ''Πυρσός 2016'', την σκυτάλη επήρε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιτέας, με ευθύνη της οποίας οργανώνεται για την Παρασκευή 22/4/2016 η άσκηση ετοιμότητος με την ονομασία ''Προμηθέας 2016''.
Πρόκειται για την σε δημόσιο χώρο άσκηση με πολλούς εμπλεκομένους.

   Ελπίζουμε τα συμπεράσματα και οι εμπειρίες για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των προβλημάτων, να βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο να είναι ''ετοιμοπόλεμη'' και αποτελεσματική, επ' ωφελεία πληθυσμού και περιουσιών. Και όχι μόνον για την (πληθωρική) φωτογραφική αποτύπωση των γεγονότων, δίκην κοινωνικών δράσεων της Υπηρεσίας.




**********************************************
 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΤΕΑΣ
Ταχ. Δνση: Ηλία Τρίγκα 63
33200 ΙΤΕΑ
Τηλ: 2265035122 Φαξ: 2265035121
    

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α/Α:2                                           Ώρα:09:00                Ιτέα 20 Απριλίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και περί Ω/09:30 π.μ. η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιτέας θα πραγματοποιήσει Άσκηση Ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2016», στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρατηρίου υγρών καυσίμων Shell Ντρισμπιώτης, στον κόμβο Ιτέας της Δ.Ε. Ιτέας του Δ. Δελφών.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει κατάσβεση πυρκαγιάς που εμπλέκονται βενζίνη και καύσιμο ντίζελ, διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου συνεπεία τροχαίου ατυχήματος καθώς και αποκλεισμό – εκκένωση της περιοχής .
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης, το Τμήμα Τροχαίας Ιτέας, το Ε.Κ.Α.Β., η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών και το Γραμματικοπούλειο – Μπάλειο και Τρίγκειο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας.
Το Τμήμα Τροχαίας Ιτέας θα προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Ιτέας.

                                                                              Ο Διοικητής
                                                                  Ιωάννης Σπ. Κολομπούρος
                                                                               Επιπυραγός

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ''epikourositeas.blogspot.gr'' ενδιαφέρεται για ότι συμβαίνει και επηρεάζει όλες τις μορφές λειτουργίας και υπάρξεως ολοκλήρου της περιοχής μας. Και φυσικά και το εάν θα παραμείνει στην Ιτέα το Υποθηκοφυλάκειό της. Όπως και για το Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τόσα άλλα. Η απομάκρυνση του Ειρηνοδικείου από την πόλη, ήταν Κυβερνητικός σχεδιασμός και δεν υπήρχε περίπτωση ανακλήσεώς της, χωρίς την πάνδημη κινητοποίηση των κατοίκων. Κάτι το οποίον δεν έγινε.
      Όμως, εάν γνωρίζεται, κοινοποιείστε και σε εμάς, το από που προκύπτει η απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακέίου. Φήμες υπάρχουν για ενιαίο Κτηματολόγιο ανά Νομό, αλλά όχι για Υποθηκοφυλάκεια.
      Παρακαλούμε ενημερώστε μας και θα επανέλθουμε.

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΑΝΤΕ ΜΑΘΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή