Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Cine Itea : ''Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ'' (Κινούμενα Σχέδια)



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4/2016 στις 6.30μμ
και
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/4/2016 στις 6.30μμ
«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» (2015) του Μαρκ Όσμπορν
Κινούμενα σχέδια -Μεταγλωττισμένο
Βασισμένο στο κλασσικό αριστούργημα του Αντουάν Σεντ-Εξιπερύ
Το trailer της ταινίας https://youtu.be/ClZzdDVuJ50
Το εμβληματικό λογοτεχνικό έργο του 20ου αιώνα, από τα πιο αγαπημένα βιβλία όλων των εποχών, μεταφρασμένο σε 250 γλώσσες και διαλέκτους, ο θρυλικός ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, μεταφέρεται αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη από τον Μαρκ Όσμπορν. Μια εντυπωσιακή ταινία κινουμένων σχεδίων (η ακριβότερη που έγινε ποτέ στη Γαλλία).
ΥΠΟΘΕΣΗ
Το Μικρό Κορίτσι διαβάζει εντατικά, κάτω από την πίεση της μητέρας του, για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο της πόλης, όταν ανακαλύπτει πως στο διπλανό σπίτι κατοικεί ένας παράξενος και τρυφερός γέρο-αεροπόρος που θα της διηγηθεί την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα. Ένα μαγευτικό ταξίδι ξεκινά για το Μικρό Κορίτσι! Η γκρίζα πραγματικότητα της ζωής του κοριτσιού χρωματίζεται από τη μαγεία της ιστορίας του αεροπόρου που συνάντησε κάποτε στην έρημο τον Μικρό Πρίγκιπα..
Ο Μαρκ Όσμπορν προσαρμόζει πολύ πετυχημένα το βιβλίο στη σύγχρονη εποχή, εκφράζει τις διαχρονικές του αξίες και ταυτόχρονα αποδίδει φόρο τιμής στον συγγραφέα με απόλυτο σεβασμό στο έργο του.
Το πρωτότυπο υλικό δικαιώνεται, η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά εκφραστική και η ταινία του Μικρού Πρίγκιπα έχει όλες τις αρετές για να γίνει, όπως και το βιβλίο που την ενέπνευσε, κλασσική.
Μια ταινία για όλες τις ηλικίες!
Μια αφορμή να ξαναδιαβάσουμε και εμείς και τα παιδιά
το αξεπέραστο βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου