Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ''ΟΥΤΟΠΙΑΣ''. ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ & ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ


OΥΤΟΠΙΑ
ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας ,για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της ΟΥΤΟΠΙΑΣ για τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και φάρμακα, τα οποία παραδόθηκαν σε συνανθρώπους μας και σε συγκεκριμένες δομές ανάλογα με τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα στάλθηκαν στις παρακάτω δομές:
  1. «Σύλλογος Αλληλεγγύης» στο Καρλόβασι Σάμου.
  2. «Αυτοσχέδιο Ιατρείο» στον Πλάτανο Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου.
  3. Στέγη Προσφύγων στη Νοταρά στα Εξάρχεια.
  4. «Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες» στη Μυτιλήνη.
  5. Αλληλεγγύη Πειραιά & Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης (Προσφύγων & Μεταναστών) , στην προβλήτα Ε1.
  6. Αυτοσχέδιο Ιατρείο Πλατάνου στην Λέσβο.
  7. Κέντρο Μεταναστών, Μερσινίδι, στην Χίο.
  8. Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας.
  9. '' Παιδικά Χωριά SOS ''.
  10. "ΚΙΒΩΤΟΣ Του Κόσμου".
  11. Φυλακές Άμφισσας.
  12. Γηροκομείο Ιτέας.
  13. Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».
  14. Σε συνανθρώπους της περιοχής μας.

Αναλυτικά το τι έχουμε δώσει στην κάθε μια, το έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα Δελτία Τύπου.
Στις συνεχόμενες επαφές που έχουμε μαζί τους, μας ενημερώνουν ότι οι ανάγκες τους αυτή τη χρονική περίοδο είναι για παιδικά καροτσάκια ,σκηνές και τρόφιμα.
Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να ανταποκριθούμε στις περιστάσεις, ξεκινάμε μια λαχειοφόρο αγορά ( 1€ ο λαχνός) με συμβολικό δώρο ένα αρνί (λόγω των ημερών του Πάσχα).
Τα τιμολόγια από τις αγορές ,καθώς και το που θα παραδοθούν τα παιδικά καροτσάκια και οι σκηνές, για λόγους διαφάνειας και εμπιστοσύνης θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα κοινοποιηθούν στα τοπικά ΜΜΕ. Τα τρόφιμα θα τα διαθέσουμε εμείς οι ίδιοι ως ΟΥΤΟΠΙΑ, σε οικογένειες της περιοχής μας.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο του Λαζάρου 23/4, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο της ΟΥΤΟΠΙΑΣ (είμαστε στο ισόγειο της πολυκατοικίας στην διασταύρωση των οδών Μεταμορφώσεως και Καραϊσκάκη όπου και μας φιλοξενούν). Και αυτό θα γίνει στα πλαίσια της τριήμερης εκδήλωσης την οποία έχουμε οργανώσει με θέμα και σκοπό την ανταλλαγή των πάσης φύσεως καταναλωτικών αγαθών (ως επί το πλείστον τρόφιμα), προσφέροντας έναντι αυτών, ρούχα από δεύτερο χέρι ( σε πολύ καλή κατάσταση).
Η Ανταλλαγή-Προσφορά θα πραγματοποιείται από την Παρασκευή παραμονή του Λαζάρου έως και την Κυριακή των Βαΐων. Δηλαδή 22-23 & 24/ 4/2016 από τις 10:00'- 20:00'.
Υ.Γ. Τα ρούχα , τα έχετε προσφέρει όλοι εσείς, αλλά τα συγκεκριμένα, δεν είναι κατάλληλα για τις συνθήκες που βρίσκονται οι συνάνθρωποι των αποστολών μας, για αυτό και επιλέξαμε να τα ανταλλάξουμε ξανά, με τρόφιμα.
Εξυπακούεται ότι εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε τρόφιμα με προσφορές από όλους τους συντοπίτες μας, ακόμη και χωρίς ανταλλαγή με ρούχα.
Συνεχίζουμε……..
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου