Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

''Panama Papers'' : ΑΡΩΜΑ (μπόχα...) ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Σκάνδαλο ''Panama Papers''  

  Χείμαρος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο "Panama Papers".  Διαπιστώθησαν σωρεία παρανόμων συναλλαγών και φοροδιαφυγή μεγάλων εταιρειών, αλλά και πολιτικών μέσα από την εμπλεκόμενη off shore εταιρεία του δικηγορικού γραφείου Μόσακ Φονσέκα στον Παναμά. Για την Ελλάδα αναφέρονται 223 εταιρείες και 64 πελάτες.

**********************************

Μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου να μας δοξάζουν στα Panama Papers

papastavrou samarasΦωτό : Με τον Αντώνη Σαμαρά
papastavrou mitsotakis
Φωτό : με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Σταύρος Παπασταύρου, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, έσωσε την τιμή της Ελλάδας και δόξασε τα ελληνικά χρώματα, αφού είναι -για την ώρα- ο μόνος γνωστός Έλληνας που το όνομά του βρίσκεται στα Panama Papers.
Όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη έχουν σήμερα για πρώτο θέμα τα Panama Papers -την μεγαλύτερη...
διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων για το παγκόσμιο ξέπλυμα χρήματος-, οπότε, αν δεν ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου, η Ελλάδα θα έμενε έξω από τις αναφορές των ΜΜΕ και κανείς δεν θα της έδινε σημασία.
Τώρα επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε δηλώσει μέσα στη Βουλή «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου».
Μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου, ώστε η Ελλάδα να είχε πιο δυναμική παρουσία στα Panama Papers.
Όπως είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, «η Ελλάδα χρωστάει πολλά στον Παπασταύρου».
Πόσα χρωστάμε στον Παπασταύρου; Να του τα δώσουμε. Τόσες χαρές μας έχει δώσει.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους Έλληνες που είχαν πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είχε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία ήταν το όνομα του στενού συνεργάτη του, Σταύρου Παπασταύρου, αλλά οι Έλληνες απορούσαν γιατί δεν προχωρούσε η έρευνα με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.
Είναι συγκλονιστικό πως η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει και υποτίθεται πως η κυβέρνηση Σαμαρά αγωνιζόταν για να σώσει τη χώρα, με ανθρώπους σαν τον Παπασταύρου, ο οποίος είναι μπλεγμένος σε όλες τις υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.
Δεν υπάρχει λίστα χωρίς το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου.
Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Αντώνη Σαμαρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Συγγνώμη, παιδιά, αλλά καλύτερα να μας εκπροσωπούσε στην διαπραγμάτευση η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγε Σόιμπλε ή, έστω, ο Ταγίπ Ερντογάν. Μεγαλύτερες ελπίδες θα είχαμε.
Για την εμπλοκή του στα Panama Papers, ο Σταύρος Παπασταύρου είπε αρχικά πως το είχε ξεχάσει αλλά μετά κάτι άρχισε να θυμάται, οπότε είπε πως συμμετείχε στο ΔΣ των εταιρειών για λογαριασμό δυο οικογενειακών του φίλων και δεν είχε οικονομικό όφελος, οπότε οφείλουμε κι εμείς να τον πιστέψουμε.
Ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος Έλληνας δεν έχει συμμετάσχει σε ΔΣ εταιρειών που ξεπλένουν χρήμα, για λογαριασμό κάποιων οικογενειακών φίλων;
Άλλωστε, ο Σταύρος Παπασταύρου κατέβαλε τελικά το πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή 5,4 εκατ. δολαρίων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφού βρέθηκε ένας φίλος του επιχειρηματίας που του δάνεισε τα 3,3 εκατ. ευρώ.
Ποιος Έλληνας δεν έχει έναν φίλο να του δανείσει 3,3 εκατ. ευρώ, άμα του τύχει μια στραβή και τον τσακώσουν για ξέπλυμα χρήματος;
Άσε που, αν είχαμε όχι δέκα Παπασταύρου -όπως λέει ο Σαμαράς- αλλά 100 χιλιάδες Παπασταύρου, όλοι αυτοί θα είχαν κι από έναν φίλο να τους δανείσει 3,3 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσουν το πρόστιμο και σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε χρέος.
Το ακόμα καλύτερο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες στον Νίκο Χατζηνικολάου πως «ο Σταύρος Παπασταύρου βοήθησε τη χώρα».
Μόνο την βοήθησε; Την έσωσε. Ένας θεός ξέρει σε πόσο δύσκολη κατάσταση θα ήταν η Ελλάδα σήμερα, αν δεν ήταν ο Παπασταύρου.
Εντελώς συμπτωματικά, ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνέταιρος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ο Μητσοτάκης λέει πως τότε ήταν χωρισμένος με την γυναίκα του. (Πάντως, στη φωτογραφία ο Μητσοτάκης είναι με τον Παπασταύρου, όταν πήγαν παρέα το 2014 στην Χαλκιδική, να γιορτάσουν κι αυτοί τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.)
Δεν έχω καμία αμφιβολία πως οι Έλληνες θα κάνουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη της Siemens, για να πάει και ο Μητσοτάκης να κάνει μια δυναμική διαπραγμάτευση και να φέρει το επόμενο Μνημόνιο.
Θα χαρώ ιδιαιτέρως αν πάλι -όπως με τον Αντώνη Σαμαρά- επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της Siemens δίπλα δίπλα με τον Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ και των Panama Papers, να αγωνίζονται για τους Έλληνες.
Μαλάκες Έλληνες. Καλά να πάθετε. Άι στο διάολο, ζώα! Που αισθάνεστε κι αδικημένοι!

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

(πηγή : sibilla.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου