Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΛΟΦΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΙΤΕΑΣ : ΜΙΑ "ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ" ΠΙΝΑΚΙΔΑ

Η "υποχρεωτική" περιέργεια... 
   Ανάμεσα από το εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, στον ομώνυμο λόφο βορείως της Ιτέας και του εκεί και ολίγον ανατολικότερα ευρισκομένου Δασονομείου, συναντά κανείς αυτήν την σχεδόν καινουργή πινακίδα υποχρεωτικής κατευθύνσεως για τροχοφόρα, να είναι ανηρτημένη επί του κορμού ενός πεύκου, στο ύψος των οφθαλμών μεσοϋψούς ανθρώπου.  Γεγονός το οποίο αποσπά αμέσως την προσοχή των διερχομένων πεζών πλησίον εκείνου του σημείου.


Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι :
-  Ανάμεσα από τα πεύκα τα ευρισκόμενα σε εκείνο το σημείο, δεν υπάρχει οδός τροχοφόρων, έστω και πεπατημένη χωμάτινη διαδρομή.  
- Δεν υπάρχει ούτε μονοπάτι σε εκείνο το σημείο για πεζούς, διανύοντες την μικρή απόσταση από το Δασονομείο στο εκκλησάκι.
- Η αποστάσεις ανάμεσα στα ηλικιωμένα πεύκα, δεν επιτρέπουν την κίνηση τροχοφόρων.  Συνεπώς, ακόμη και ένα 4χ4 αυτοκίνητο, δεν είχε την ανάγκη "υποδείξεων" κυκλοφορίας προκειμένου να ελιχθεί ανάμεσά τους σε εκείνο το σημείο.
- Το τσιμεντοστρωμένο, με αναβαθμίδες και μόνον για πεζούς μονοπάτι από την εκκλησία έως και την περιμετρική οδό του λόφου, διέρχεται περί τα 20 μέτρα νοτίως του σήματος.
Άρα;...

Προφανώς, κάποιος λόγος θα υπήρχε για την τοποθέτηση της πινακίδος..  Πάντως όχι για την υποχρεωτική ρύθμιση της κυκλοφορίας τροχοφόρων.

σ.σ. : Όλες αυτές τις επικίνδυνες ημέρες για την εμφάνιση πυρκαϊών στην περιοχή της Ιτέας και του νοτίου τμήματος του ελαιώνος, ο λόφος των Αγίων Αναργύρων έχει καταστεί παρατηρητήριο και ορμητήριο για τους ανθρώπους του Δασαρχείου Αμφίσσης και του Δασονομείου Ιτέας.  Η πανοραμική εποπτεία του χώρου από τον Άγιο Μηνά, τους Δελφούς, το Χρισσό, τα μεταλλεία έως και το μοναστήρι του Προφήτου Ηλιού, είναι ότι πιο χρήσιμο για τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαϊάς, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση και αντιμετώπισή τους.  
Και οι άνθρωποι εκεί, κάνουν πολύ καλά την εργασία τους.  Με συνεχείς περιπολίες περιμετρικά του λόφου, με κατοπτεύσεις προς όλα τα σημεία του ορίζοντος και με επαγρύπνηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου