Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Κ.Α.Σ. : ΤΟ ''ΛΑΡΝΑΚΙ'' ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΒΕΛΙΑ...

Συμπτώσεις!...
     Μερικά πράγματα, κάποια γεγονότα τα οποία συμβαίνουν σε κάποιες χρονικές στιγμές και επηρεάζουν τις ζωές μας, τις κοινωνίες μας, την ίδια την ιστορία μας και πολλές φορές τον ίδιον τον πολιτισμό μας και τις απόψεις μας για αυτόν, είναι ωσάν να ακολουθούν κάποιους άγραφους κανόνες, ωσάν να είναι δεδομένα επεισόδια μιας προδιαγεγραμμένης ακολουθίας σκέψεων μιας ανωτέρας θελήσεως.  Και λογικά, είναι αδύνατον να μην υπακούσουν σε αυτήν την καθορισμένη πορεία. 
  Αυτού του είδους τα γεγονότα, τα συμβαίνοντα με αυτές τις ''συμπτώσεις'', αυτές οι ''τυφλές'' συναντήσεις πράξεων και ημερομηνιών, είναι η απόδειξη του ότι, τίποτε στην ζωή μας δεν είναι τυχαίο. Τα συμβαίνοντα, όταν συμπίπτουν χρονικά με επετείους και ιστορικές αναφορές, καταμαρτυρούν την ποιότητά τους. Φανερώνουν δηλαδή, τον λόγο της τελέσεώς των, καθώς και την ποιότητα των προθέσεών των.

   Την Μεγάλη Τρίτη, 26-4-2016 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και θα αποφασίσει για την ''παραγγελία'' του καλού μας Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, για το εάν θα πρέπει να ανανεωθεί η άδεια χρήσεως αιγιαλού και παραλίας στην θέση ''Κεφαλή'' (Λαρνάκι) από την εταιρεία ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.''.

   Καλείται δηλαδή το Κ.Α.Σ. να νομιμοποιήσει μια σύμβαση ενοικιάσεως Κρατικής Περιουσίας, η νομιμότητα της οποίας ελέγχεται, προς την οποία ενοικίαση την συγκατάθεσή της έχει αρνηθεί η Τοπική κοινωνία (Τοπικό Ιτέας και Δημοτικό Συμβούλιο) και παρ' όλη την απόρριψή της από το ΥΠΕΚΑ, το ξένον, ανεξέλεγκτο και όζον σώμα εντός της πόλεως της Ιτέας το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, την επιθυμεί (για δικούς του λόγους) και την εγκρίνει (δις).
     
     Εκείνη την ημέρα, την Μεγάλη Τρίτη, αναφέρεται στις εκκλησίες η παραβολή των 10 (δέκα) παρθένων. Όπου ως γνωστόν, οι πέντε εξ αυτών ήσαν μωρές, ενώ οι υπόλοιπες πέντε έτρεξαν ''μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος...''. Σημαδιακά πράγματα.
Επίσης αναφέρεται και η παραβολή των ταλάντων, όπου οι ''δούλοι'', εκλήθησαν να διαχειρισθούν τα τάλαντα του αφέντη τους. Κάτι συμπτώσεις...

     Θα ήταν δυνατόν η συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. να προγραμματισθεί για την επομένη ημέρα, Μεγάλη Τετάρτη, όπου αναγιγνώσκεται το τροπάριο της ''αλειψάσης τον Κύριον'', ή ακόμη και την μεθεπομένη, την Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα πραγματοποιήσεως του ''Μυστικού Δείπνου'', με ότι σημαίνει αυτό. Αλλά όμως το Κ.Α.Σ. συνεδριάζει μόνον Τρίτες. Έτσι και τώρα. 
Και αμέσως μετά θα πάνε όλοι για να κάνουν Ανάσταση. Ναί!... 
 
***********************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου