Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΜΑΪΑΜΙ''!...

                            (φωτό από freelist.gr)                                   
                                           Ραγδαίες εξελίξεις!

Σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες και ενώ οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του ακινήτου στην παραλία της Ιτέας (Μαϊάμι) έχουν σχεδόν περαιωθεί, η Λιμενική Επιτροπή μετά από εισήγηση του Προέδρου της, ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 20 Απριλίου διαδικασία καταθέσεως σφραγισμένων προσφορών για την ενοικίασή του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμμία εγγυητική επιστολή από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και συνεπώς δεν δημιουργείται νομικόν πρόβλημα, όσον αφορά την ξαφνική αναστολή της δημοπρατήσεως του ακινήτου.
Το σκεπτικό αυτής της ενέργειας του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το παρακάτω :
  • Το ακίνητο όπου και εστεγάσθη από της αρχής της υπάρξεώς του το κέντρο με την ονομασία ''Μαϊάμι'' (Miami), έχει κατασκευασθεί από τις αρχές της 10ετίας του 1960. Στο νότιο μέρος του δέ, ανάμεσα από το κρηπίδωμα και την πλατεία του, υπήρχε εν χρήσει οδός και η οποία μετετράπει σε πλατεία, αρκετά χρόνια αργότερα. Συνεπώς η οικοδομή είναι ''γερασμένη'' και ο φέρων σκελετός της, όχι στην ακμή του.
  • Μετά από τις κατά καιρούς διάφορες επιχωματώσεις, ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις, η νότια πλατεία του ακινήτου, πλημμυρίζει με θαλασσινό νερό, οσάκις υπάρχει νότιο-ανατολικός άνεμος (Σορόκος). Και αυτό γιατί, το επίπεδό της είναι γύρωθεν εγκλωβισμένο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποστράγγισή της. Έτσι, με έντονη βροχόπτωση ή με νότιο-ανατολικό άνεμο, η πλατεία εμπρός από την νότια είσοδο του ακινήτου, μετατρέπεται σε λίμνη.
  • Βορείως του ακινήτου υπάρχει ένας χώρος αρκετών τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος και συνορεύει με το νότιο πεζοδρόμιο της παραλιακής λεωφόρου, η οποία από εκείνου του σημείου και προς ανατολάς, ονομάζεται οδός Κίρρας. Αυτή η βόρεια πλατεία του ακινήτου, είναι αχρησιμοποίητη από την επιχείρηση και βεβαίως δεν προσφέρεται για χρήση από τους πελάτες του καταστήματος.
  • Η ταράτσα του ακινήτου, η οποία θα ήταν δυνατόν να είναι το ωραιότερο μπαλκόνι της Ιτέας, έχει χρησιμοποιηθεί μόνον και μόνον, για να στηρίξει την διαφημιστική πινακίδα (όνομα) της επιχειρήσεως. Και βεβαίως είναι μη προσβάσιμη και επίσης αδύνατη εκ κατασκευής, άρα δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στατικά σε επί πλέον φορτίο.

     Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου επρότεινε, να μην δημοπρατηθεί τώρα το ακίνητο (έτσι κι αλλιώς ήταν κλειστό έν έτος) και αντ' αυτού :
     
    Να κατεδαφισθεί, να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια και να κατασκευασθεί ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς για την τουριστική και όχι μόνον ταυτότητα της πόλεως. Με μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, πιο λειτουργικό, με νέα όψη στην νότια και στην βόρεια πλευρά του και βεβαίως με χρήση της οροφής του ως μια τεράστια βεράντα, μοναδικό σημείο θέας και αναψυχής σε ολόκληρην την Φωκίδα.
      Τα υπόλοιπα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, ενθουσιάσθησαν με την πρόταση του Προέδρου της και ομόφωνα αποφάσισαν την ακύρωση της δημοπράτησης του ακινήτου της 20ης Απριλίου 2016, προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα του Προέδρου.
    Η μόνη εκκρεμότητα είναι η χρηματοδότηση του έργου. Αλλά και για αυτό υπήρξε απάντηση : Θα δρομολογηθούν ενέργειες για ένταξη του έργου στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

      Τέλος, μετά από την λήξη της συνεδριάσεως, όλα τα μέλη ασπάσθηκαν τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την ιδέα του και εν χορώ ανεφώνησαν :
    ''Και του χρόνου!... Καλόν μήνα!...'' 

     

4 σχόλια:

  1. Πιστεύεις Επίκουρε ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είναι τόσο έξυπνος; Ότι είναι τόσο πατριώτης με την Ιτεα; Πάντως δεν είναι άσχημη η ιδέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΤΟΥΣ..ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poios einai o proedros ths limenikhs epitrophs, pou ta eishgh8hke auta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι θα επιθυμούσαμε εμείς να είχε σκεφθεί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Αλλά δυστυχώς, ήταν πρωταπριλιά!...

      Διαγραφή