Κυριακή 24 Απριλίου 2016

''ΠΟΛΙΤΕΣ'' : ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ (δικαστικό το ενδιαφέρον πλέον)

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Δημοτική Παράταξη
Του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ                      
               Άμφισσα 21-4-2016

                                      Προς τον
                  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
                  κο Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο


Κε Πρόεδρε καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο  και στους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Δελφών προς ενημέρωσή σας, σειρά φωτογραφιών που φανερώνουν τα σημεία όπου στο αποχετευτικό δίκτυο της Δ.Ε. Δελφών με ανθρώπινη παρέμβαση, γίνεται εκτροπή των Αστικών Λυμάτων και στην συνέχεια αυτά χύνονται ελεύθερα στο περιβάλλον.

Πιστεύοντας πως κανείς δεν δικαιούται να παραπλανεί την τοπική κοινωνία αλλά και κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα όταν αυτός βρίσκεται εκλεγμένος σε θέση διοίκησης για την διαχείριση και την εξεύρεση λύσεων στην καθημερινότητα ενός Δήμου, είμαστε υποχρεωμένοι να κατατοπίσουμε σχετικά, ακόμα μία φορά, το σώμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Το θέμα της απόρριψης ελεύθερα στο περιβάλλον αστικών αποβλήτων στον Δήμο μας έχει στο παρελθόν απασχολήσει επανειλημμένα το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Τελευταία μέσα σε αυτή εδώ την αίθουσα, διατυπώθηκαν και ακούστηκαν από το στόμα του Δημάρχου αλλά και αρμόδιων Αντιδημάρχων για το θέμα των λυμάτων και του πόσιμου νερού, λόγια επικριτικά, απαξιωτικά, επιτιμητικά, επιθετικά ακόμα και απειλητικά απέναντι σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν πόσο μάλλον να καταγγέλλουν ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα όπως των Λυμάτων και του Νερού, που άπτονται της Δημόσιας Υγείας.
Την στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν, παλιότερα και πρόσφατα, έχουν δημοτικοί σύμβουλοι και ειδικότερα η δημοτική μας παράταξη, απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή εγγράφως.
Τα ερωτήματα αυτά έως σήμερα δεν έχουν απαντηθεί.
Τα ερωτήματα αφορούν τα λύματα που εκβάλουν ελεύθερα, το πόσιμο νερό και τους Βιολογικούς.
Πριν διατυπώσουμε και νέα ερωτήματα προς την δημοτική Αρχή σχετικά με τα θέματα αυτά, σας περιγράφουμε σύντομα το πρόβλημα όπως αυτό αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που σας καταθέτουμε.
Σας καταθέτουμε Χάρτη της περιοχής με τα σημεία που βρίσκονται οι αγωγοί της αποχέτευσης κάτω από το χωριό των Δελφών και πάνω σε αυτόν είναι αριθμημένα τα 4 σημεία από όπου έχουν ληφθεί οι φωτογραφίες.
Οι φωτογραφίες είναι σε 4 ενότητες. Η 1η δείχνει το σημείο όπου εκβάλουν Λύματα μαζί με όμβρια νερά κάτω από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Η 2η αφορά το Αρχαίο μονοπάτι, τα λύματα πάνω σε αυτό και φερτές ύλες από λύματα που ξεχείλιζαν για διάστημα έξω από φρεάτιο. Η 3η αφορά κεντρικό φρεάτιο και την υποδοχή κλειδιού που στρέφει μηχανικά στραγγαλιστική βάνα, ώστε τα λύματα να κατευθύνονται  προς άλλο αγωγό που τα εκβάλει εκτός αποχετευτικού δικτύου. Η 4η μας δείχνει το στόμιο του αγωγού από τον οποίο εκβάλουν τα λύματα.
Στον Χάρτη τέλος φαίνεται η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου εκτελούνται ανασκαφές. Η απόσταση του στομίου εκβολής των λυμάτων και της ανασκαφής είναι ακριβώς 37 μέτρα.
Δίνονται όλα τα στοιχεία με ακρίβεια γιατί πολλά έχουν ακουστεί και μάλιστα κατ’ επανάληψη, πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως επιχειρείται συστηματικά όχι η λύση του προβλήματος αλλά η επιδερμική συγκάλυψή του και η αποσιώπησή του.
Υποβάλουμε εκ νέου όλα τα ερωτήματα που σας θέσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο στις τελευταίες συνεδριάσεις του και επιπλέον:
1. Ζητάμε να μας προσκομίσετε την μελέτη του Βιολογικού Καθαρισμού Χρισσού- Δελφών ο οποίος παραδόθηκε σε λειτουργία το 2003.
2. Το κόστος του Έργου με τους Πίνακες αναθεώρησης ως την αποπεράτωση και εξόφληση του Έργου.
3. Πότε κατασκευάστηκε ο αγωγός από τον οποίο τα λύματα εκβάλουν στην περιοχή κάτω από το Αρχαίο Μονοπάτι.
4. Ποιος είναι υπεύθυνος από τον Δήμο, πότε και με ποια κριτήρια δίνει εντολή για να γυρίσει την Βάνα στραγγαλισμού και να εκτονώσει τα λύματα ελεύθερα στο Περιβάλλον.


Τέλος για να μη σας αφήνουμε να πλήττετε αλλάζοντας λίγο την ατζέντα, σας παραθέτουμε και 4 φωτογραφίες από τον Βιολογικό Καθαρισμό Γαλαξιδίου όπου φαίνεται ότι, τα συγκεντρωμένα λύματα του Βιολογικού εκβάλλονται με αντλίες στον περιβάλλοντα χώρο του Βιολογικού και στην συνέχεια να χύνονται στην θάλασσα.
Ρωτάμε, ποιος έδωσε εντολή να πετάξουν τα λύματα ελεύθερα έξω από τον Βιολογικό; Κι αυτή η ερώτηση έχει τεθεί μέσα στο Δημοτικό μας συμβούλιο αλλά δεν μας έχει ακόμα απαντηθεί.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Παναγιώτης Μέγκος
Γιώτα Κασούτσα
Νίκος Σταντζούρης
 

 

2 σχόλια:

  1. Κάνε μιά μήνυση ακόμα ρε Μέγκο τι κάθεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έχεις κανένα πρόβλημα να απαντηθούν αυτά που ζητούν οι συμβουλοι; Γιατί εγώ που θέλω να λέγομαι υπεύθυνος γονιός και μεγαλώνω μικρά παιδιά ΑΠΑΙΤΩ από την δημοτική αρχή απαντήσεις
      ΑΠΑΙΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ.
      Κατάλαβες ανώνυμε 12.33;

      Διαγραφή