Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΕΡΙ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ


Να πιεί κανείς, ή να μην πιεί;...

   Στο παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου της Π.Ε. Φωκίδος, ο αντιπεριφερειάρχης μας πληροφορεί ότι, υπάλληλοι της Δ/νσεως Δημόσιας Υγείας της Π.Ε., επραγματοποίησαν δειγματοληψίες ποσίμου ύδατος από την περιοχή μας και οι σχετικοί μικροβιολογικοί έλεγχοι έδειξαν
την καταλληλότητα του ύδατος για πόση από τον άνθρωπο.
Δεν αναφέρει βεβαίως από ποια σημεία του δικτύου διανομής έγιναν οι δειγματοληψίες, καθ' όσον εμείς γνωρίζουμε ότι στην δεξαμενή Ιτέας π.χ., έγινε προ ημερών (μετά από τον προηγηθέντα θόρυβο) καθαρισμός από την λάσπη μετά από ...τόσα έτη, με συνέπεια για ημέρες το δίκτυο υδροδοτήσεως της πόλεως να μεταφέρει ολίγην (!) τι ...θολούρα.
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι εκδίδει το προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου, με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία ''κυκλοφορούν'' στο διαδίκτυο περί της ποιότητος του ύδατος. Προφανώς θα εννοεί την μηνυτήρια αναφορά την οποία υπέβαλε το ΠΑΚΟΕ στην Εισαγγελία, σχετικά με την ποιότητα του ποσίμου ύδατος στην περιοχή μας και η οποία, όντως διέρρευσε στα τοπικά ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα δε, όσον αφορά την καταλληλότητα του ποσίμου ύδατος, προήλθαν από τις δικές του μετρήσεις (του ΠΑΚΟΕ δηλαδή) και από δικές του δειγματοληψίες μέσα από το δίκτυο υδρεύσεως της περιοχής.
Πάντως, μετά από αυτήν την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη, εμείς ησυχάσαμε...
Για την θάλασσα ανησυχούμε... 

***************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου