Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!.. Η ΙΤΕΑ ΒΡΑBΕΥΕΙ ΤΗΝ S&B!!!...



Δικαίωση!

    Σήμερα το βράδυ και ώρα 20:00' στο ''Κυριακοπούλειο'', όπως είναι γνωστό, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση για την επέτειο της Ναυμαχίας της Αγκάλης.  Θα υπάρξουν χαιρετισμοί, θα υπάρξει αναφορά στα ιστορικά γεγονότα,  καθώς επίσης  και ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική της Ιτέας, την Μικτή χορωδία της Άμφισσας και την χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας.  Ενδιάμεσα θα υπάρξουν και βραβεύσεις.
   Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, έχει θεσπισθεί να βραβεύονται από την Δημοτική Κοινότητα, διάφορες προσωπικότητες και ιδρύματα, των οποίων η προσφορά προς τον τόπο, τις επιστήμες και τον πολιτισμό, είναι αδιαφιλονίκητα αναγνωρισμένες, αποδεκτές και χρήσιμες  και οι οποίοι ξεχώρισαν με την παρουσία τους στο ιστορικό γίγνεσθαι αυτής της πόλης.  Συμφωνήθηκε δε, να συστήνεται μια Επιτροπή, η οποία θα εξετάζει και θα εισηγείται κάθε χρόνο στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας, τα στοιχεία, τις διακρίσεις και τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να βραβευθούν κάποιοι συνδημότες μας.  Το Τοπικό Συμβούλιο από την μεριά του, θα αποφάσιζε σε ποιούς από την εισήγηση της επιτροπής, θα απένεμε βραβείο.
   Εφέτος τα πράγματα άλλαξαν.  Έγιναν κάπως ...διαφορετικά.  Δηλαδή:

Στο πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο, ετέθη και απεφασίσθη το θέμα της βράβευσης της ...μνήμης όλων των διετελεσάντων Προέδρων της Κοινότητος Ιτέας και με δεδομένη την απουσία των, να δωθούν οι τιμητικές πλακέτες στους απογόνους τους.  Σωστό και θεμιτό.  Αν και κατά την γνώμη μας, θα έπρεπε εφ' όσον η Τοπική Κοινότητα ήθελε να τιμήσει τους απελθόντες Προέδρους της, να οργανώσει μια ειδική εκδήλωση για την μνήμη αυτών και να αναφερθούν τα πεπραγμένα ενός εκάστου, αναλυτικά και με την πρέπουσα βαρύτητα.  Όχι ευκαιριακά και επετειακά.  Είναι άδικο για την μνήμη τους.  Απεφασίσθη επίσης η βράβευση της μνήμης του Δωρητή Μερκούρη μέσω των κληρονόμων του και ταυτοχρόνως ιδιοκτητών του υπολοίπου 50%  από το  δωρηθέν ακίνητο, το γνωστό μας ''Μερκούρειο''.
Υπήρξε όμως και μια έκπληξη.  Μετά από  πρόταση του Τοπικού Συμβούλου κου Βλάση Αρβανιτά, απεφασίσθη η βράβευση επίσης της εταιρείας S&B για την προσφορά της στην Ιτέα!!!...
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, από τους 5 (πέντε) Συμβούλους, παρίσταντο οι 3 (τρείς).  Η κα Νίκη Βούλγαρη, Πρόεδρος του Συμβουλίου, ο κος Βλάσης Αρβανιτάς και ο κος Αθανάσιος Κουφάλης.  Απουσίαζαν οι κ.κ. Γούρας και Χλεμπογιάννης. Με την πρόταση του κου Αρβανιτά, διεφώνησε ο κος Κουφάλης,  αλλά την εψήφισαν οι 2 (δύο) υπόλοιποι, Βούλγαρη και Αρβανιτάς.  Δηλαδή, η κα Βούλγαρη και ο κος Αρβανιτάς, εκφράζοντας οι δυό τους, την άποψη και θέληση της πόλεως της Ιτέας, εδέσμευσαν την πόλη να γίνει τιμητής της εταιρείας  S&B!  
Εδώ να σημειώσουμε ότι κατά την γνώμη μας, ο κος Κουφάλης με την παραμονή του εντός της αιθούσης όπου συνεδρίαζε το Τοπικό Συμβούλιο, νομιμοποίησε, έστω και άθελά του,  την απόφαση του Συμβουλίου (των 2), ακόμη και με την αρνητική ψήφο του.
   Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έλαβε υπ' όψιν της την πρόταση της Επιτροπής για τις βραβεύσεις, για το απλούστατο λόγο του ότι, η επιτροπή δεν συστήθηκε καν και βεβαίως δεν έκανε ούτε έλεγχο ούτε πρόταση για τίποτε!  Και όπως ομολόγησε ο κος Αρβανιτάς, ήταν δική του επιλογή και αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη!!!...  Μάλιστα!  
Εν ενεργεία Αστυνομικός υπηρετών στην περιοχή μας, συνδικαλιστής και εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος με συγκεκριμένη Πολιτική Παράταξη, αναλαμβάνει την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο η Ιτέα μέσω αυτού, δεσμεύεται και τιμά επιφανείς προσωπικότητες και Φορείς για την προσφορά τους στον τόπο μας!!!
Σε ερώτησή μας (σήμερα) για το εάν γνωρίζει το τι ''κακό'' (με την περιβαλλοντική και οικονομική έννοια) έχει κάνει η εταιρεία στην Ιτέα, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και δεν τον αφορά.  Γνωρίζει όμως ότι έχει αγοράσει φωτοτυπικό μηχάνημα για ένα σχολείο και για τον Δήμο, έχει πληρώσει καύσιμα για αυτοκίνητα και μηχανήματα του Δήμου, έχει βοηθήσει Αθλητικά Σωματεία και έχει κάνει και την δωρεά η κα Κυριακοπούλου, το κτίριο στο οικόπεδο του Δήμου Ιτέας, το σημερινό ''Κυριακοπούλειο''.
Βεβαίως δεν εγνώριζε (φανταζόμαστε ότι και η κα Βούλγαρη δεν θα το εγνώριζε), ότι η εταιρεία S&B  έχει αποχωρήσει από την περιοχή μας, μεταβιβάζοντας το σύνολο της δραστηριότητας του βωξίτη στην ''Γ.Λ.Μπάρλος ΑΒΕΜΕ''.  Δεν εγνώριζε επίσης ότι η ''εθνική'' στάση της εταιρείας, της υπαγόρευσε  να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών και να μεταφέρει προ μηνών και την έδρα της εκτός Ελλάδος.  Βεβαίως δεν εγνώριζε ως Αστυνομικός υπηρετών σε άλλη πολη (στην Άμφισσα) ότι έχει συμβεί πλειστάκις με βροχή, να ''κοκκινίζει'' η επαρχιακή οδός από το ''Λαρνάκι'' έως το Κοιμητήριο Ιτέας, εξ αιτίας της λάσπης βωξίτη, ούτε ότι το κόκκινο σύννεφο το οποίο κοσμεί τον ουρανό της Ιτέας, ότι προέρχεται από τον βωξίτη.  Ο κατά τα άλλα εξαίρετος σαν οικογενειάρχης και συμπαθέστατος ως άνθρωπος κος Αρβανιτάς, δήλωσε ότι, δεν τον ενδιαφέρει η καταστροφή του περιβάλλοντος στην Γκιώνα και ότι το ενδιαφέρον του στρέφεται μόνον στην Ιτέα.  Για αυτό και επρότεινε την βράβευση του τοπικού (κατά την άποψή του) χορηγού μας!!...
Για την κα Βούλγαρη, δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε.  Πιθανόν να μην κατάλαβε κι όλας.  Εξ άλλου επί Προεδρίας της την Άνοιξη του 2011 (μερικούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της),  έγινε και η ...''απόπειρα'' να υιοθετήσει το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας, σε εκείνη την αλήστου μνήμης συνεδρίασή του, στις 9 η ώρα Παρασκευή πρωΐ (μαζί με την λαϊκή αγορά)  την Μ.Π.Ε. της εταιρείας για το ''Λαρνάκι''.  Και για την ιστορία μόνον να αναφέρουμε ότι εκείνη η ...απόφαση, ακυρώθηκε από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λόγω της συμμετοχής στο Συμβούλιο των Αρβανιτά και Χλεμπογιάννη, ως εχόντων ηθική και οικονομική σχέση με την S&B.  Τους δε δύο Συμβούλους η Γ.Γ. κα Γερακούδη, δεν τιμώρησε με 6μηνο έκπτωση από το αξίωμά τους όπως προβλέπεται από τον νόμο 3852/2010, λόγω ...απειρίας!!!...
   Εμείς, τι άλλο να προσθέσουμε;   Μόνον το ότι, η επέτειος για το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Αγκάλης,  δεν θα πρέπει  να χρησιμοποιείται για άλλους λόγους, παρά μόνο για την διατήρησή του στην μνήμη των ανθρώπων. 

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΟΣΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΦΩΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ ΣΕ ΔΕΚΟ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κ.Α.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συριζαιοι και πολιτες στο προσκήνιο είσαι μέσα στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.σας ξέρουμε τι πρεσβέυετε, όπως το να κυκλωφορούν σκυλιά μέσα στο προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου από μία ανώμαλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΒΛΑΣΗ!!!!!!!ΕΠΙΚΟΥΡΕ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ........ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ......ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ,ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΕ...ΕΞΑΛΛΟΥ ,ΕΠΙΚΟΥΡΕ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΗΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΤΟΝ Κ. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή