Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

 Χρώματα κι αρώματα!...

φωτογραφίες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

  Μετά από την εχθεσινή αναστάτωση η οποία εδημιουργήθη στην περιοχή μας, λόγω της εντόνου βροχοπτώσεως, σήμερα η κατάσταση είναι κατά πολύ βελτιωμένη και τα διεδραματισθέντα στο ανατολικό τμήμα της πόλεως, αποτελούν παρελθόν.  Και μάλιστα χωρίς ζημίες.  Σε αυτό συνετέλεσαν δυο παράγοντες :
1. Η παύση της βροχής στην περιοχή της Αμφίσσης και στην ευρύτερη περιοχή εχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην "φορτωθεί" κι άλλο ο χείμαρρος "Σκίτσα".
2. Οι προσπάθειες των ανθρώπων του Δήμου, της Δ.Ε.Ιτέας, της Π.Ε.Φωκίδος και της Πυροσβεστικής Ιτέας, για την "τιθάσευση" της κατεβασιάς στον χείμαρρο, προστατεύοντας κατά το δυνατόν με την βοήθεια εκσκαφέων και άλλων μηχανημάτων, τον ανατολικό συνοικισμός της Ιτέας.

  Έτσι, μας απέμεινε μόνον η ρύπανση της θαλάσσης με τα πάσης φύσεως φερτά υλικά ( λάσπη, ξύλα, πλαστικά κ.λ.π.), της οποίας θαλάσσης το χρώμα σήμερα ενωρίς το πρωΐ και κοντά στις ακτές, άλλαξε και έγινε ωσάν κάτι ανάμεσα στο καφέ και το ..."πεθαμενί".

  Μας έμεινε βεβαίως και η δυσοσμία, με ολόκληρη την περιοχή της Ιτέας και της Κίρρας, να αναπνέει από εχθές το βράδυ (έως και σήμερα), έναν ...αρωματισμένον αέρα, του οποίου η αποφορά, ήταν έντονη και δυσάρεστη.  Για αυτήν την ...τουριστική αρωματική επένδυση του Δελφικού Τοπίου, ενημερώθησαν η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Ιτέας, όπως επίσης και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της Π.Ε.Φωκίδος, προκειμένου να εντοπισθεί το αίτιον αυτής της δυσοσμίας (μόνον;) στην περιοχή μας.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από την σημερινό "καταλάγιασμα" της εχθεσινής περιπέτειας :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου