Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ (διαδικτυακό) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : ΟΙ "ΜΑΣΚΕΣ" ΕΠΕΣΑΝ!...

 Σημείωμα του επί κεφαλής της δ.π. "Πολίτες στο Προσκήνιο" Παναγιώτη Μέγκου, για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, σχετικά με την έγκριση της Π.Στ.Ε. για την εγκατάσταση Φ/Β και Αιολικών πάρκων εντός των ορίων του Δήμου Δελφών.  Επί της ουσίας, το Δ.Σ. υιοθέτησε την εισήγηση-πρόταση της δ.π. "Πολίτες στο Προσκήνιο", αφήνοντας εκτεθιμένους, όποιους...

****************************************************


Το σημερινό έκτακτο δ.σ. έγινε δια Περιφοράς από τις 10:00 έως τις 11:00.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Συμμετείχαν 23 δ.σ.  

Ψήφισαν ΥΠΕΡ της εισήγησης οι 21 και 

ΠΑΡΩΝ δήλωσαν 2.

Η Απόφαση είναι ΟΜΌΦΩΝΗ . 

Στην Πρόταση της Εισήγησης συμπλήρωσαν πως ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ της εγκατάστασης Φ/Β και στις θέσεις ΜΥΤΙΚΑ & ΦΩΝΗΣΙ.

Για αυτά τα Φ/Β η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας είχε συζητήσει στις 21/10/21.

Δυστυχώς για τα δύο αυτά Φ/Β πάρκα η διαβούλευση έχει κλείσει στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο.

Η παράταξη του κου Αναγνωστόπουλου ΑΠΕΙΧΕ της διαδικασίας!

Το σκεπτικό που προέβαλαν είναι πως δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, της Λήψης απόφασης από τα Τοπικά συμβούλια, της Λήψης απόφασης από την Επ.Π.Ζ. και τέλος από το δ.σ. Την διαδικασία αυτή έπρεπε να έχει ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή. 

Όμως σε κάθε περίπτωση η τυπική διαδικασία, δεν επηρεάζει την σημερινή ουσιαστική διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου ως προς την Απόφασή του διότι:

1) Το δ.σ. είναι αυτοτελές και ανεξάρτητο όργανο και αλίμονο αν δεν έπαιρνε αποφάσεις γιατί δεν είχαν πάρει αποφάσεις τα άλλα όργανα του Δήμου ή οι Κοινότητες.

2) Την Ευθύνη για την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται κάθε φορά έχει η δημοτική Αρχή. Αυτή είναι πολιτική ευθύνη η οποία χρεώνεται, ανεξάρτητα με το εάν το δ.σ. συνεδρίασε ή όχι και κάτω από ποιές συνθήκες.

3) Αν σήμερα δεν συμμετείχαν στο συμβούλιο και οι άλλες παρατάξεις, τότε ΔΕΝ θα συνεδρίαζε το δ.σ. γιατί δεν θα είχε απαρτία. Αποτέλεσμα θα ήταν να μη ληφθεί καμία απόφαση και να μη σταλεί στην Επιτροπή της Περιφέρειας. Για ποιους λόγους δεν θα είχαμε συνεδριάσει και δεν θα είχαμε λάβει  Αποφάσεις δεν θα ενδιέφερε Κανέναν. Απλά δεν θα είμασταν εκεί. 

Σφάλμα τεράστιο και πολιτική τακτική με ερωτηματικά και σίγουρα καταστροφική για τον τόπο. 

σημείωση : Την Δευτέρα 20/12/2021 η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας συνεδριάζει και για τα 4 αυτά θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη. (17ο, 18ο, 19ο, 20ο)

Με εκτίμηση

Τάκης Μέγκος 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου