Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ, Ο "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΜΟΝΟΠΑΤΙ" - άρθρο

 Ο Αυτοκινητόδρομος Θερμοπυλών – Ιτέας - 

Αντιρρίου ΧΑΘΗΚΕ  από….τους αιρετούς 

της Φωκίδας…!!!!

του Νίκου Δρόλαπα

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τους αιρετούς της Φωκίδας.

Είναι ορατό πλέον ότι τους λείπει η ικανότητα σύνθεσης γνώσεων και εμπειρίας, το γνωστό know- how, δηλαδή, να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν. Αυτό « δεν τόχουν ». Αυτό όμως είναι η κινητήρια δύναμη για τη παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων και μάλιστα όταν αυτά αφορούν την ανάταξη μιας τόσο υποβαθμισμένης και αδικημένης περιοχής όπως είναι η Φωκίδα.

Καταπιάνονται λοιπόν με ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να προωθήσουν, ούτε να τα διεκδικήσουν, χωρίς καμία προετοιμασία και κανένα συνδυασμό ενεργειών. Και ξεκινάνε λανθασμένα, κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς να ακούν τίποτα και κανέναν… οι παντογνώστες….

Αυτό έκαναν, αλλά και κάτι ακόμη χειρότερο, με τον Αυτοκινητόδρομο Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου, τον οποίο σκοπίμως υποβάθμισαν και μετονόμασαν σε « Διαγώνιο άξονα » για να δημιουργήσουν σύγχυση με τη παραπληροφόρηση στους Πολίτες, ότι ξεκινάει ο αυτοκινητόδρομος, ενώ, δεν ξεκινάει ούτε ο ….Διαγώνιος…!

Γιατί, ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο και τον αποκαλούμενο Διαγώνιο υπάρχει τεράστια διαφορά. Καμία σχέση. Άλλος δρόμος ο αυτοκινητόδρομος, με τις τεράστιες ευθυγραμμίες, τις μεγάλες ακτίνες καμπυλότητας για πολύ ανοιχτές στροφές, με γέφυρες και σήραγγες χιλιομέτρων για την αποφυγή των ορεινών όγκων και πολλά ακόμη στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους δρόμους του μέλλοντος και άλλο η συντήρηση, ή, η απλή βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, του απώτερου παρελθόντος, με κάποιες περιορισμένες ευθυγραμμίσεις.

Αυτά, με πληρέστερες αναλύσεις, τα έχουμε πολλές διευκρινίσει δημόσια, ώστε να μην μπορούν να επικαλεσθούν ότι παρασύρθηκαν από το …βεβιασμένο ενδιαφέρον τους ή ότι δεν ήξεραν…!

Τι όμως δεν έχουν καταλάβει ….;

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά ;

Γιατί ζητούν εναγωνίως επισκέψεις σε υπουργικά γραφεία και με δελτία τύπου αναγγέλλουν ανύπαρκτα έργα και επιτυχίες ;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι ένα τόσο μικρό έργο επιδιόρθωσης του ‘’Διαγώνιου’’ μπορεί να γίνει εμπόδιο και λόγος αποκλεισμού του μεγάλου έργου του πραγματικού Αυτοκινητόδρομου, που τόσο έχει ανάγκη η Φωκίδα ;

Εάν ο Βουλευτής κ. Μπούγας ανησυχεί για τη πολιτική του τύχη στις επόμενες εκλογές, δεν σημαίνει ότι θα εμπλέξει στις προσωπικές του αναζητήσεις το μέλλον της Φωκίδας.

Ήδη, έχουν περάσει δυόμισι χρόνια και αν γίνουν εκλογές την άνοιξη θα τελειώσει η θητεία του χωρίς να έχει να παρουσιάσει κανένα έργο. Δεν του φταίει όμως σε τίποτα η Φωκίδα, ούτε θα διασωθεί από τη σειρά επισκέψεων υπουργών στη Φωκίδα χωρίς κανένα αντίκρισμα, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Προ ημερών ( 20-12-2021 ) προσκάλεσε σε εκδήλωση στην Άμφισσα δια του Επιμελητηρίου Φωκίδας, για την υποστήριξή του, δύο κορυφαίους Υπουργούς, τον κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή επί των Υποδομών και Μεταφορών και τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα επί των Οικονομικών, προκειμένου να προέλθουν σε ανακοινώσεις για τον οδικό άξονα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν μόνο στον Διαγώνιο οδικό άξονα, για το τμήμα Μπράλλου - Άμφισσας και τις χρηματοδοτήσεις του, αφού έχει δημοπρατηθεί ήδη το Τμήμα Γραβιάς – Βάργιανης, χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων….

Από μόνο του αυτό σημαίνει, ότι προσπεράστηκαν στη πορεία και παρακάμπτονται οι θέσεις εισόδου των σηράγγων από Γραβιά προς Άμφισσα, προφανώς γιατί δεν προβλέπεται η κατασκευή τους…

Καθοριστική επίσης είναι και η χρηματοδότηση του Διαγώνιου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του οποίου, οι πιστώσεις είναι πολύ περιορισμένες, ακόμη και για τον Διαγώνιο οδικό άξονα.

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την υπόσταση της Φωκίδας, ερωτηματικά δημιουργεί και η σιωπηρή στάση των δύο Δημάρχων του Νομού κ.κ. Ταγκαλή και Καπεντζώνη, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δελμούζου….για το εάν και κατά πόσον, η στάση τους αυτή συνδέεται με δεσμεύσεις…..

Πόσο όμως απέχει από την οδυνηρή πραγματικότητα, ότι, ο Αυτοκινητόδρομος Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου χάνεται από τους αιρετούς της Φωκίδας… ;





2 σχόλια:

  1. Ο ΚΟΣ ΔΡΟΛΑΠΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΈΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΝΑ ΜΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ Η ΦΩΚΙΔΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ. ΑΕΡΓΟΙ ΨΏΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΙΣΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή