Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ


29/12/2021

Δημοφιλής προορισμός για ανεμογεννήτριες.

Η δημοτική παράταξη Καπεντζώνη και οι δημοτικοί της σύμβουλοι μετά από 12 χρόνια διοίκησης αποφασίζουν να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης χωροθέτησης των ανεμογεννητριών. 

Για πρώτη φορά και μετά από πίεση, παρεμβάσεις και ψήφισμα του συνδυασμού μας Όραμα για τη Δωρίδα "συνειδητοποιούν" (ή εξαναγκάζονται να συνειδητοποιήσουν) ότι πρέπει να λάβουν μέτρα, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δωρίδα.

  Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι τώρα εφάρμοζαν την τακτική: «Αφού θα μπουν, ας μην φωνάξουμε πολύ, για να πάρουμε κανένα δωράκι για τα χωριά». Έκφραση που σχεδόν όλοι οι πρόεδροι, οι σύλλογοι και οι πολίτες άκουγαν από το στόμα της διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια. Και αν σε ένα, δυο έργα κέρδισαν κάποια ανταποδοτικά (όχι απαραίτητα για όφελος των πολιτών, αλλά περισσότερο των εταιρειών), στη συνέχεια, λέγοντας ΝΑΙ σε ΟΛΑ, οι εταιρείες πρόσφεραν ψίχουλα ή ακόμα αδιαφορούσαν για τα θέλω των τοπικών κοινωνιών. Τακτική που εφαρμόστηκε για 12 χρόνια και οδηγήθηκε ο δήμος μας να είναι "δημοφιλής" προορισμός για ανεμογεννήτριες, παντού και χωρίς μέτρο. Έτσι μπήκαν οι ανεμογεννήτριες στην Ψαρομύτα, έτσι τρέχουν αιτήσεις στις κορυφογραμμές στα Βαρδούσια, έτσι κάνουν εκ των υστέρων τροποποιήσεις στις μελέτες, αφού πάρουν τις άδειες (με τη συγκατάθεση δημάρχου και αντιδημάρχων), για να βάλουν ακόμα μεγαλύτερες, δήθεν για λόγους βιωσιμότητας. 

Επιτέλους λοιπόν και μετά από 2 χρόνια πίεσης της αντιπολίτευσης, αναγκάζονται να στραφούν στις σωστές, οργανωμένες λύσεις. Διορίζουν δικηγόρο για να τεκμηριώσει την ακαταλληλότητα τοποθέτησης. Αρνούνται εκ μέρους του Δήμου την αδειοδότηση νέων. Αντί λοιπόν να αυτοπροβάλλονται, ως δήθεν διεκδικητές της προστασίας του περιβάλλοντος, ας ακούσουν περισσότερο την αντιπολίτευση, και ας δουλέψουν οργανωμένα στη στοιχειοθέτηση των σοβαρών επιπτώσεων της ανεξέλεγκτης χωροθέτησης. Μήπως έστω και τώρα προλάβουμε την καταστροφή ώστε να αφήσουμε ένα καλύτερο τόπο στις επόμενες γενιές.


ΌΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου