Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΥΠΕΡΧΕΙΛΗΣΕ Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ "ΣΚΙΤΣΑ" !... (στον ανατολικό συνοικισμό Ιτέας)

Άποψη του χειμάρρου "Σκίτσα" από την ανατολή όχθη της, με το οικόπεδο ιδιοκτησίας Γκιμούση, ήδη πλημμυρισμένο.


  Η "Σκίτσα" έχει δεχθεί τεράστιες ποσότητες βροχής από την περιοχή της Αμφίσσης και νοτιώτερα, με αποτέλεσμα, στην στένωσή της, ανάμεσα από τον ανατολικό συνοικισμό και την Κίρρα, να υπερχειλίσει και ήδη το ανατολικό τμήμα του συνοικισμού, απειλείται με πλημμύρα!...

  Ειδοποιήσαμε τον αντιδήμαρχο Ιτέας, ο οποίος ήδη έχει ενημερωθεί και έχει μεταφέρει την πληροφορία στην Περιφέρεια. 

Η οποία Περιφέρεια είναι νομικά και η υπεύθυνη για τους ποταμούς και τους χειμάρρους, αλλά στην προκειμένει περίπτωση, ...διστάζει!  Διότι, όπως ισχυρίζεται ο "αρμόδιος" από την Περιφέρεια, ναι μεν έχει κάνει παραχώρηση γής ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου (όπου και τα βαρέλια με τις ελιές στην δυτική όχθη του χειμάρρου), αλλά δεν έχει γίνει πράξη αναλογισμού, άρα η Περιφέρεια αδυνατεί να εμπλακεί σε ενέργειες ...σωτηρίας των υπόλοιπων περιουσιών των εκεί διαμενόντων κατοίκων!...

  Έχει σταλεί ένα μηχάνημα-φορτωτής, να καθαρίσει (να "ταπεινώσει") την έξοδο του χειμάρρου στην θάλασσα (στον "Ζέφυρο"), αλλά το πρόβλημα είναι βορειότερα της γέφυρας Ιτέας-Κίρρας.  Η δε ποσότητα ύδατος η οποία εμπλουτίζει την ροή της "Σκίτσας", από την Άμφισσα και τα περίχωρά της, είναι τεράστια.  Η βροχόπτωση στην Ιτέα είναι ομαλή, αλλά ο χείμαρρος συγκεντρώνει βροχόνερα, από 15χλμ βορειότερα.  Συνεπώς η μείωση της εντάσεώς του, εξαρτάται από την μείωση της βροχοπτώσεως στην περιοχή της Αμφίσσης και του ελαιώνος.

Ελπίζουμε, να μην υπάρξει επέκταση της πλημμύρας στον συνοικισμό.  Γιατί εκείνη η περιοχή, έχει ανοικοδομηθεί έως και τις όχθες του χειμάρρου. 


2 σχόλια:

  1. ΠΟΣΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ;
    ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΛΕΩ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ...
    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ...
    ΑΛΛΑ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κλιματική αλλαγή χτύπησε την Ιτέα. Χρειάζεται άμεσα να πάρουμε μέτρα για την προστασία της φύσης πριν είναι αργά. Να μπει ένα περιβαλλοντικό τέλος σε σπίτια και επιχειρήσεις για το κοινό καλό. Όλοι μαζί στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και υπέρ της φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή