Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΕΝΑ ΕΛΑΦΙ, ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΒΙΒΉ : ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 Δελτίο Τύπου

"Το ελάφι και ο Ιππότης" είναι η δεύτερη ταινία σε σκηνοθεσία Βιβής Μαρκάτου (δημιουργού του The White Wings) που κάνει το ντεμπούτο της στις αίθουσες των διεθνών φεστιβάλ.

Η ταινία πήρε ήδη την πρώτη θέση στο Athens International Monthly Film Festival, ενώ έχει επιλεγεί για το φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου Liftoff των Pinewood Studios και στις Κάννες στο World Film Festival * remember the future.

Η ταινία έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη του ΕΚΚ και του ΥΠΠΟΑ στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης ταινιών animation εν μέσω Covid19.

Την μουσική της ταινίας έχει επιμεληθεί η Πηνελόπη Μπεκιάρη, μαζί με τον Βασίλη Κωνσταντινάκο.

Την παραγωγή υπογράφει ο Χρήστος Αχλαδιώτης.


Υπόθεση: Ένα φτωχό αγόρι, ο Κολ (Βούλα Κώστα) ονειρεύεται να γίνει ιππότης και αποφασίζει να πάει στον βασιλιά (Βασίλης Μήλιος) για να εκπληρώσει τον στόχο του. Στον δρόμο του, θα γνωρίσει την γλυκιά πριγκίπισσα Ειρήνη (Ειρήνη Ασπιώτη) που θα ερωτευθεί κάτι που θα αντιταχθεί στα σχέδια του μοχθηρού μάγου Αλλιόστρο (Τάκης Σακελλαρίου). Ένας αδύνατος άθλος δίνεται στον Κολ, που καλείται να φέρει εις πέρας ενώ το βασίλειο καταρρέει.

Άραγε θα τα καταφέρει ο Κολ να περάσει τον άθλο, να γίνει ιππότης και να επαναφέρει πίσω την ισορροπία;

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς ηθοποιούς είναι ο Χρήστος Ιντζέογλου (αφηγητής) και ο Τάσος Τζιβίσκος σε μια γκάμα ρόλων που θα αγαπήσετε

Την σκηνοθεσία και το σενάριο έγραψε η Βιβή Μαρκάτου, γνωστή και για την ιδιότητα της ως παιδική εικονογράφος με πάνω από 30 τίτλους δημοσιευμένους σε Ελλάδα και Κύπρο.

"Η ταινία είναι ένα παιδικό παραμύθι που έρχεται στην ζωή. Αυτή είναι μια ιστορία που είχα γράψει πριν 4 χρόνια και που πάντα ήθελα να την δω στη μεγάλη οθόνη. Μέσα από αυτό το έργο θελαμε να κρατήσουμε την παιδικότητα του κοινού μας και να μιλήσουμε ανοιχτά για την δύναμη και την αξία των στόχων και των ονείρων στην ζωή μας. Η ταινία έχει αρκετά αυτοβιογραφικά αλλά και ιστορικά στοιχεία κινείται όμως, στο φάσμα του φανταστικού εσκεμμένα -. Το όνειρο του καθενός είναι διαφορετικό. Η συνταγή για να το πετύχουμε όμως ίδια! Να το κυνηγάμε μέχρι το τέλος μέχρι να τα καταφέρουμε!"

Η ταινία έχει διάρκεια 30' και είναι φτιαγμένη στα 24fps.

Ελπίζουμε να προβληθεί το καλοκαίρι σε θερινούς κινηματογράφους μετά το τέλος της φεστιβαλικης της πορείας.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε για το έργο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, το προφίλ της δημιουργού και τα χάσταγκς #toelafikaioippotis και #theknightshart



1 σχόλιο: