Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ" ΙΤΕΑΣ : ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΡΙΣ... (προηγούνται άλλες πόλεις)

Αργότερα...

φωτογραφία Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

   Διανύουμε ήδη, τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.  Ενός μηνός, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον λαό μας, ως ο "εορτόμηνας", μιάς και ελάχιστες είναι οι ημέρες του, δίχως "σταυρό" στο ημερολόγιο. Αρχής γενομένης με τα "Νικολο-Βάρβαρα" και με κορύφωση βεβαίως, τις εορτές των Χριστουγέννων.
  Είναι γνωστό επίσης ότι, από τον προηγούμενο μήνα, ολόκληρος ο πλανήτης προετοιμάζεται για τον ερχομό αυτών των ημερών και για την αλλαγή του έτους, με όλες τις πόλεις, ακόμη και με αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, να στολίζονται, να φωτίζονται και να καλλωπίζονται.  Με τελευταία πράξη, αυτήν της εγκαταστάσεως και του φωτισμού του λεγόμενου "χριστουγεννιάτικου δένδρου".
   Αυτό έγινε και στην Άμφισσα, την πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών.  Μάλιστα εχθές, "στήθηκε" και μια μικρή τελετή στην πλατεία της, όπου Δήμαρχος κ.λ.π., παρευρέθησαν στην φωταγώγηση του δένδρου της πόλεως.  Οι δε φωτογραφίες από αυτήν την "τελετούλα", επλημμύρισαν το διαδίκτυο, με τα χαμογελαστά (επίσημα) πρόσωπα, να σκορπούν ευχές και φιλοφρονήσεις στους παρισταμένους.
  Αυτό, μόνον στα Σάλωνα.  Διότι εδώ στην Ιτέα (και αλλού βεβαίως-βεβαίως...), "τελετούλες" και φωταγωγήσεις εκ μέρους του Δήμου ή της Δημοτικής Κοινότητος, δεν έχουν γίνει.

   Δύσκολες εποχές (για τους με το "ζόρι δορυφόρους" του Σάλωνα).  Μετά από τόσα έξοδα, για το "Πάρκο ελιάς", για τα "μονοπάτια από την πλατεία έως το κάστρο", για το 1ον Δημοτικό Σχολείο Αμφίσσης, για τις επισκευές στο ΕΠΑΛ Αμφίσσης, για την "αναμόρφωση της πλατείας Ησαΐα", για τα Μουσεία, για τον "Περιφερειακό" (ο οποίος καταλήγει στο κάστρο!!!...), για την σωρεία των έργων από το Τεχνικό Πρόγραμμα (Δήμου και Περιφέρειας) και για τόσες άλλες εξωραϊστικές δράσεις μόνον για την ηλικιωμένη πρωτεύουσα, είναι λογικό το να μην "περισσεύουν" ούτε χρήματα ούτε διάθεση για την Ιτέα μας.  Εξ άλλου, τα έχει γράψει πολύ ωραία σε πρόσφατη επιστολή του προς τον αντιδήμαρχο, ο Πρόεδρος του Τοπικού μας Συμβουλίου.

  Παρασκευή σήμερα, 3η Δεκεμβρίου 2021.  Και μέχρι ώρας, η θέση "στησίματος" του δικού μας συρματόδενδρου (έστω...), παραμένει κενή.

Εκτός και εάν η Τοπική μας Αρχή, είναι "παλαιοημερολογίτισσα", οπότε θα πρέπει να περιμένουμε άλλες 14 ημέρες...   


2 σχόλια:

  1. Επειδη μονο παραπονα και διαπιστωσεις κανετε ολοι,ας προσεχατε ΤΙ και ΠΟΙΟΥΣ ψηφισατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον στολισμο αρμοδια ειναι η τοπικη κοινοτητα...αυτη που τα γραφει τοσο ωραια οπως λετε.μονο που το μονο που κανει ειναι να γραφει (για εντυπωσιασμους και ψηφους) και οχι να κανει και πραξη αυτα που λεει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή