Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΟΗΤΟΙ (κι αναληθείς) "ΨΙΘΥΡΟΙ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Θ.Χ.Π.ΙΤΕΑΣ - Δελτίον Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας, αλλά και εκτός αυτής, διακινούνται ανώνυμες επιστολές, διαδίδοντας απολύτως αναληθείς, άκρως συκοφαντικούς και βαρύτατα προσβλητικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Γραμματικοπούλειου – Μπάλειου - Τρίγκειου ΘΧΠ Ιτέας και των στελεχών αυτού.

Σε σχέση με την υπόθεση αυτή, με το παρόν δελτίο τύπου, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την τοπική κοινωνία της Ιτέας, ότι,

με σκοπό να διαφυλαχθεί το έργο που προσφέρει το ΘΧΠ Ιτέας και τα στελέχη αυτού προσωπικά, ήδη έχει κατατεθεί μήνυση και από τα 17 πρόσωπα, που πλήττονται από αυτή τη συστηματική επίθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που εξαπολύεται εναντίον τους, μεταξύ αυτών και από τον τ. Πρόεδρο του Ιδρύματος Αρχιμ. Νικόλαο Παρασκευά και τον νυν Πρόεδρο Αρχιμ. Νεκτάριο Καλύβα, κατόπιν της οποίας έχει σχηματισθεί στην Εισαγγελία Άμφισσας ποινική δικογραφία σε βάρος του υπαιτίου – συντάκτη των εν λόγω επιστολών, το πρόσωπο του οποίου έχει προκύψει και μάλιστα με ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία, που έχουν κατατεθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόσωπο, που προφανώς τέλεσε και υποκίνησε την εκ νέου αυτή επίθεση σε βάρος του Ιδρύματος, ήδη έχει καταδικαστεί αμετακλήτως σε πολύμηνη ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή, που είχε διαπράξει το έτος 2013, διαδίδοντας μέσω αντίστοιχης επιστολής του, αναληθείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Ιδρύματος και των στελεχών του, με σκοπό, όπως αποδείχθηκε τόσο από το πρωτοβάθμιο, όσο και από το κατ’ έφεση δικάσαν Δικαστήριο, να εξυπηρετήσει ίδια συμφέροντα. Το Ίδρυμα τότε είχε αναγκαστεί να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας του συγκεκριμένου ατόμου, εξαιτίας της ποινικά κολάσιμης συμπεριφοράς του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επί του παρόντος εκ νέου διακινούμενες επιστολές έχουν συνταχθεί προφανώς για λόγους εκδίκησης και συνιστούν μία ακόμη επαίσχυντη και απροκάλυπτη απόπειρα σπίλωσης των τιμών και υπολήψεων δύο σημαντικών πνευματικών ανθρώπων του τόπου, του Αρχιμ. Νικολάου Παρασκευά και Αρχιμ. Νεκταρίου Καλύβα , αλλά και των άξιων συνεργατών τους.

Για το λόγο αυτό, το Ίδρυμα, μέσω του δικηγορικού μας γραφείου και δη μέσω του Δικηγόρου Αθηνών Απόστολου Λύτρα, που έχει αναλάβει προσωπικά το χειρισμό της υπόθεσης αυτής, θα απαντήσει με κάθε νομικό μέσο στην επίθεση, που έχει εξαπολυθεί στο πλαίσιο αποδόμησης των προσωπικοτήτων των ανθρώπων του Ιδρύματος της Ιτέας , που σύμφωνα με βάσιμες ενδείξεις υποκινείται από πολιτικά πρόσωπα , με απώτερο στόχο να σταματήσει η ανοδική πορεία του και αν είναι δυνατό να διακοπεί η λειτουργία του, φέροντας ενώπιον της Δικαιοσύνης εκτός από τον φυσικό αυτουργό και τους ηθικούς αυτουργούς που σίγουρα θα αποκαλυφθούν.

Εξάλλου, το Ίδρυμα της Ιτέας εδώ και 17 χρόνια είναι αδιαμφισβήτητο ότι προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους ανθρώπους της περιοχής, απασχολεί 45 υπαλλήλους και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και συμβάλει τα μέγιστα στη τοπική οικονομία.

Καταληκτικά και προς πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, σημειώνουμε ότι τα οικονομικά και εν γένει περιουσιακά στοιχεία του Ιδρύματος έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά και ο πλήρης διαχειριστικός έλεγχος, που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου οικονομικών το 2019 σε βάθος δεκαετίας, απέδειξε, με μετρήσιμα οικονομικά στοιχεία (και όχι «θεωρίες συνωμοσίας») ότι δεν ευσταθεί καμία συκοφαντική αιτίαση περί κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.

Θα πρέπει επιτελούς να σταματήσει κάθε υβριστική, τοξική και αδίστακτη, ψευδολογία κατά του Ιδρύματος που είναι το μόνο που λειτουργεί και αναπτύσσεται στην πόλη της Ιτέας και προειδοποιούμε ότι θα οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη, όλους τους εμπλεκόμενους σ' αύτη τη υπόθεση.


30 Δεκεμβρίου 2021

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΜΜ. ΛΥΤΡΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

ΣΚΟΥΦΑ 66 – ΑΘΗΝΑ – Τ.Κ. 10680

ΤΗΛ: 21 03211332 – FAX: 210 3215037

E-mail: lytras@otenet.gr


2 σχόλια:

  1. @ 11.11 π.μ.ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΝΝΟΕΙΣ? γραφε κανονικα και μη φοβασαι!! Ολοι υποθετουμε ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή