Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Η Π.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Ενημέρωση και οδηγίες για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ από το Σάββατο 18/12/2021.

****

Η ΕΜΥ εξέδωσε το υπ. αριθμ. 27/16-12-2021 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού , με γενικά χαρακτηριστικά :

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με τηνονομασία Carmel


Ειδικότερα στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση τοΣαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύριαχαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά,

Α. Κατά τόπους
ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

..
2)
Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες
της Κυριακής
, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και την ανατολική Στερεά.
….


Β.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικήςχώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιοπυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιαςκαι της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν καιπεριοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m).
Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Γ.
Τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με
8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ.


(αναλυτική πρόβλεψη στο συνημμένο αρχείο και για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων , ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφέςειδικότερα στην Βόρεια Εύβοια που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου καθώς και στις περιοχές των ΠΕ που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 11/12/2021.

Με μέριμνα των Διευθυντών των ή των υπευθύνων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών όλοι οι εργαζόμενοι (μόνιμοι υπάλληλου , Ο.Χ. και ιδιώτες Μ.Ε.) στις ανωτέρω δράσεις θα φέρουν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊούcovid-19.



Τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. θα ενημερώσουν όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσουν τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες,  ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου