Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΕΝΑ (απερίγραπτο) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Πρόσκληση & Εισήγηση από την δ.π. "Πολίτες στο Προσκήνιο"

Η "Πυραμίδα" της Γκιώνας από την Οίτη  (φωτ. Οκτώβριος 2021)

                              "Για τα μάτια του κόσμου..."

  Απερίγραπτες "περιβαλλοντικές" ευαισθησίες επιδεικνύει ο Δήμος Δελφών (όχι όλοι μας), όσον αφορά την χορήγηση αδειών για την εγκατάσταση στα ιστορικά και πανέμορφα όρη της περιοχής μας, φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.  Και παρουσιάζεται το φαινόμενο, η μεν Περιφέρεια να εγκρίνει αιτήσεις για εγκατάσταση στον Δήμο μας τοιούτων "προσοδοφόρων έργων", ο δε Δήμος Δελφών να αγνοεί (υποτίθεται) το θέμα.  Παρ' ότι η οποιαδήποτε απόφαση της Π.Στ.Ε., θα έπρεπε να έχει λάβει υπ' όψιν της και την θέση του Δήμου και των Τοπικών Συμβουλίων των εμπλεκομένων (θιγομένων) Κοινοτήτων επί του θέματος.  Δυστυχώς...

 Απεδείχθη όμως ότι, η Π.Στ.Ε. είχε ζητήσει από μηνών την θέση του Δήμου μας και βεβαίως θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η ενημέρωση για το θέμα καθώς και η γνωμοδότηση των τοπικών κοινοτήτων.  Πράγμα το οποίον δεν έγινε.

Επί της ουσίας : Ο Δήμος Δελφών ενημερώθηκε από την Περιφέρεια για την υποβολή των αιτήσεων των "επενδυτών", αλλά έβαλε (ποιός;...) την υποχρέωση του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων στο να γνωμοδοτήσουν επί των αιτήσεων, στο ...συρτάρι.  Και η Περιφέρεια, μη λαμβάνοντας απάντηση από κανέναν (δηλ. τον ενδιαφερόμενο Δήμο μας) εθεώρησε ότι συναινεί (ο Δήμος) με τις εγκαταστάσεις των Φ/Β και των Ανεμογεννητριών.  Για αυτό και τις ενέκρινε αμαχητί.

  Με την διαρροή του θέματος και την δημοσιοποίησή του από την δημοτική παράταξη "Πολίτες στο Προσκήνιο", ο Δήμαρχος "υπεχρεώθη" να το φέρει προς συζήτηση (εκ των υστέρων...) στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας (φανταζόμεθα) και μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποσιώπησή του, από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις εμπλεκόμενες χωροταξικά τοπικές κοινότητες. Εδώ ταιριάζει η λαϊκή μας έκφραση, ότι ο Δήμος(;) "πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη"...

Το να έχεις χάσει "τα αυγά και τα πασχάλια" στον δημόσιο βίο, είναι και επικίνδυνο και καταδικαστέο.  Αλλά το να αγνοείς (εσκεμμένα;) θεσμούς και νομοθεσία, οδηγώντας στον μαρασμό την "δική" σου κοινωνία και σε καταστροφή το επίσης "δικό" σου περιβάλλον, αυτό είναι εγκληματικό, για όποιον λόγο και να γίνεται.  Και αυτό ισχύει για όλους μας!

Με την πεπατημένη της "Λιτανείας" και στο "άρπα-κόλλα" λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο το πρωΐ, με ένα και μοναδικό θέμα.

Σωσώ, εσύ συμφωνείς με αυτό το "σκηνικό";....


Η Πρόσκληση

******************* 



Η Εισήγηση του Παν. Μέγκου ("Πολίτες στο Προσκήνιο")
*****************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου