Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

"ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑΝ" Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ DEBATE ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙ- ΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ !... (σχολιασμοί των Μέγκου & Ταγκαλή)

  Το "φιάσκο" λαμβάνει σάρκα και οστά...

  Μετά από αρκετές συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις και μετά από τις 2 (δύο) συναντήσεις όλων των εμπλεκομένων (υποψήφιοι, δημοσιογράφοι κ.λ.π.), κατά τις οποίες οριστικοποιήθηκαν η ημερομηνία και οι όροι διεξαγωγής αυτής της ενημερωτικής αναμετρήσεως (debate), ο απερχόμενος Δήμαρχος αντελήφθη (από μόνος του;) ότι ο δημόσιος διασυρμός του, ήταν προ των πυλών.  
Και για αυτόν τον λόγο, απεφάσισε να αποποιηθεί "το ποτήριον τούτο", προφασισόμενος δικαιολογίες μειρακίου, τις οποίες δεν ετόλμησε, ούτε να εκδώσει υπό μορφή Δελτίου Τύπου, ούτε και να τις υπογράψει.  

Η μεταστροφή του δε, έγινε μέσω αναρτήσεως στο facebook, όπου μας ενημερώνει ότι, δεν θα λάβει μέρος στο debate, διότι δεν του εξασφαλίζουν (οι διοργανωτές της συναντήσεως) ότι θα έχει ακροαματικότητα (τουλάχιστον τηλεοπτική) η εμφάνισή του, σε ποσοστό επί των ψηφοφόρων του Δήμου από 40 έως 50%!...   "Μωραίνει Δήμος  ον βούλεται απολέσαι!..."

Απολαύστε την παρακμή του ανθρώπου, ο οποίος διακαώς επιθυμεί να μας οδηγήσει στον ψυχαναλυτή, προκειμένου να τον κατανοήσουμε, ή να τον ψηφίσουμε.
Παραθέτουμε δε και τους σχετικούς σχολιασμούς σε αυτήν την "άτακτη οπισθοχώρηση" του Δημάρχου Αθανασίου Παναγιωτόπουλου (Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών), των επίσης υποψηφίων Δημάρχων Παναγιώτη Μέγκου (Πολίτες στο Προσκήνιο)  και  Παναγιώτη Ταγκαλή (Επιλογή Ευθύνης).


********************************* 



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΗ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ «ΝΤΙΜΠΕΪΤ»


Η εφημερίδα «Καθημερινή Φωκίδας» ενημερώνει τους δημότες μας για τη ματαίωση του λεγόμενου «debate» και επιρρίπτει την ευθύνη της ματαίωσής του στη δική μας άρνηση να συμμετάσχουμε.
Πράγματι από ημερών έχουμε ενημερώσει τους διοργανωτές αυτής της κοινής «τηλεοπτικής» συνέντευξης ότι, αφού εξετάσαμε προσεκτικά τις παραμέτρους που τίθενται, δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε για τους εξής λόγους:
Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ενός πραγματικού debate, διότι δεν υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός. Προκειμένου να έχει νόημα μια τέτοια πρωτοβουλία, πρέπει να εξασφαλίζεται μια σημαντική ζωντανή τηλεθέαση (της τάξης τουλάχιστον 40 – 50%), ώστε οι τηλεθεατές να κρίνουν αμέσως την εικόνα και τις θέσεις των υποψηφίων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προτεινόμενη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live-streaming), σ’ ένα κοινό εφημερίδας, που ελάχιστα έχει εξοικειωθεί με το συγκεκριμένο τρόπο ενημέρωσης, θα συγκεντρώσει με βεβαιότητα ελάχιστη ζωντανή παρακολούθηση (εμείς εκτιμούμε εύλογα λιγότερο από 5% ή και πολύ παρακάτω…).
Αντιθέτως μια τέτοια κοινή συνέντευξη θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς κακοπροαίρετους (που δυστυχώς υπάρχουν...) εκ των υστέρων (μαγνητοσκοπημένα) να αξιοποιήσουν μεμονωμένα αποσπάσματα, με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν (δηλαδή για παραγωγή ψευδών εντυπώσεων) και αυτό θα είναι το κύριο, αν όχι το μοναδικό, τηλεοπτικό αποτέλεσμα αυτού του είδους debate.
Συνεπώς μόνο κακό θα κάνει στον πραγματικό δημόσιο διάλογο μια τέτοια στρεβλή διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που ακόμη και σήμερα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, άνθρωποι που διαχειρίζονται τοπικά μέσα ενημέρωσης «δημοσιογραφούν» και είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων.

Συνεπώς, μολονότι τρέφουμε σεβασμό στο συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης (εφημερίδες «Καθημερινή Φωκίδας» και «Εν Δελφοίς»), δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κάτι που, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν εξασφαλίζει

**************************************

Δήμος ΔΕΛΦΩΝ 8/5/2019


«ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ»

Η πρόταση της διεξαγωγής ενός ΝΤΙΜΠΕΙΤ μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Δελφών από τις τοπικές εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑΣ» και «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ», μας κέντρισε το ενδιαφέρον και έτυχε αποδοχής από την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
Πρόκειται για μια πρόταση πρωτοποριακή για τα δεδομένα της περιοχής και των τοπικών ΜΜΕ που διαθέτουμε, αποτελώντας ταυτόχρονα πρόκληση για την εικόνα των υποψηφίων οι οποίοι διεκδικούν τον Δήμο Δελφών όσον αφορά την επάρκεια, τις δυνατότητες, την ετοιμότητα αλλά και την παρουσία στα μάτια των δημοτών στην μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση.
Θεωρούμε όσα επικαλείται ο Δήμαρχος για την μη συμμετοχή του στο ΝΤΙΜΠΕΙΤ και την ακύρωσή του με τη δικαιολογία της ενδεχόμενης κακής χρήσης της αναπαραγωγής από ορισμένους, αστεία, αφού η ίδια η πραγματοποίηση του θα ήταν αδιάψευστη απόδειξη και θα ακύρωνε κάθε κακόβουλη ενέργεια.
Αξιολογούμε την οπισθοχώρηση αυτή του Δημάρχου ως εμφανή αδυναμία στην παρουσίαση σημαντικού έργου από μέρους του έπειτα από 5 χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου Δελφών έχοντας την ισχυρή πλειοψηφία των 3/5 των δημοτικών συμβούλων που του είχε δώσει ο Καλλικράτης και ΚΑΛΟΥΜΕ τους δημότες να σκεφτούν καλά και να αναλογιστούν: ποιος είναι εκείνος ο Υποψήφιος Δήμαρχος που πραγματικά θα μπορέσει να συνθέσει τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων που θα εκλεγούν και θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο δεν θα διαθέτει πια πλειοψηφία;
Αυτό θα είναι το πρώτο διακύβευμα που θα κρίνουν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές και εν πολλοίς θα είναι και το καθοριστικό για την συνέχεια της διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου.
Εδώ το πρόσωπο του Δημάρχου και η πολιτική του παιδεία και κουλτούρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο.
Η ακύρωση του ΝΤΙΠΕΙΤ είναι μια κακή αρχή για τις προκλήσεις που έρχονται και μια καλή ευκαιρία για να σκεφτεί βαθιά και προσεκτικά ο δημότης τί καλείται να επιλέξει με την ψήφο του.
Υποψήφιος Δήμαρχος
Παναγιώτης (Τάκης) Α. Μέγκος

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

**************************************


'Θα μιλήσουμε ειλικρινά' ή θα κρυβόμαστε;
Στις 16 και 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις στα γραφεία της εφημερίδας 'Καθημερινή Φωκίδας' και του fokidanews, με την παρουσία των εκπροσώπων όλων των εν δυνάμει υποψηφίων για το αξίωμα του Δημάρχου του Δ.Δελφών, πλην της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση. Συζητήθηκαν όλοι οι όροι της τηλεμαχίας-αντιπαράθεσης επιχειρημάτων (debate) κατόπιν διαλογικής συζήτησης, όπου και έγιναν αποδεκτοί από όλους τους συμμετέχοντες.
Σήμερα 7 Μαΐου, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την υπαναχώρηση του Δημάρχου κ. Αθ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ήταν -θεωρητικά- ο υπέρμαχος του διαλόγου, αφού κατ' επανάληψη μας είχε δημόσια προσκαλέσει, αγνοώντας επιδεικτικά, τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές. Η αθέτηση της συμφωνίας ουσιαστικά ακυρώνει την τηλεμαχία, αφού πρακτικά απουσιάζει ο θεσμικός παράγοντας που άσκησε εξουσία την μεγαλύτερη αυτοδιοικητική περίοδο μέχρι τώρα.
Οι λόγοι που προφασίζεται στην ανακοίνωσή του είναι πλασματικοί, καθ' όσον γνώριζε τα δεδομένα και είχε συμφωνήσει εξ αρχής.
Στο διάλογο, ο οποίος είναι ο κύριος εκφραστής της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος επέλεξε να κρυφτεί !
Τί άραγε φοβάται;
Τι έχει να αποκρύψει από τους Δημότες;
Προφανώς την αλήθεια, επιβεβαιώνοντας εμμέσως όλα όσα έχουμε δημοσιεύσει περί Οικονομικών, party αναθέσεων, χαμένων έργων και πολλά άλλα.
Πού είναι ο Δήμαρχος που θα μας μιλούσε για τα μεγάλα έργα και το Οικονομικό θαύμα;
Αξίζει στους Δημότες ένας Δήμαρχος που:
  • ασκεί πολιτική μέσα από διαγγέλματα ψεύτικων υποσχέσεων;
  • επιλέγει παράλληλους μονολόγους;
  • φυγομαχεί από την Πολιτική αντιπαράθεση;


Παναγιώτης Ταγκαλής

Υποψήφιος Δήμαρχος Δ.Δελφών

1 σχόλιο:

  1. Φερτε του τον Αντ1, το Σκαι, εναν σταθμο πανελληνιας εμβελειας βρε παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή