Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 26-5-2019 : Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ "ΖΟΜΠΙ"

Λείψανα...


  Δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία φορά κατά την οποία, στην πολιτική σκηνή του τόπου μας εμφανίζονται "σκελετοί", των οποίων η "προσφορά" στο κοινωνικό σύνολο ήταν το λάθος, η "τακτοποίηση" προσώπων και καταστάσεων και βεβαίως η εσκεμμένη ταπείνωση, των όποιων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας.
  Έτσι και τώρα, έτσι και σήμερα.  Και για να γίνουμε πιό συγκεκριμένοι, αναφερόμαστε σε ανθρώπους άνδρες και γυναίκες οι οποίοι κατέρχονται ως υποψήφιοι σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοικήσεως, διεκδικώντας την ..."σωτηρία" μας και των οποίων το "πέρασμα" από θέσεις ευθύνης και αξιώματα της κεντρικής εξουσίας της χώρας, του νομού και του Δήμου μας, έχει στιγματισθεί από την ανικανότητα, την ελαχιστότητα και την παγίωση της ...μη αναπτυξιακής προοπτικής για την ιδιαιτέρα πατρίδα μας.


  Αντί αναφοράς ονομάτων, αυτών οι οποίοι επιζητούν να επανακάμψουν στην πολιτική ζωή της περιοχής μας, απλά θα υπενθυμίσουμε στους ψηφοφόρους της Δημοτικής Ενότητος Ιτέας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων  ή κομματικών τοποθετήσεων :

-  Ποιός επολέμησε λυσσαλέα την κινητοποίηση των κατοίκων για την διατήρηση του Δήμου Ιτέας και επιχειρηματολογούσε στο τότε Υπουργό Εσωτερικών, για την αναγκαιότητα της συγχωνεύσεώς του στον υπό σύσταση Δήμο Δελφών τον Μάϊο του 2010.
-  Ποιός συμφωνούσε με το δόγμα "Η Ιτέα είναι από την φύση της μεταλλευτική περιοχή και έτσι θα παραμείνει".
-  Ποιός εισηγήθηκε (και ενέκρινε) στον Δήμο Δελφών, το Τεχνικό πρόγραμμα της Ιτέας, να είναι μόνον ο φωτισμός του ναΐσκου Άγιος Κωνσταντίνος στο ομώνυμο νησάκι και φωτισμός για νυκτερινό περίπατο στον λόφο των Αγίων Αναργύρων.
-  Ποιός αρνείται πεισματικά την λειτουργία ενός ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.
-  Ποιός υποβίβασε την Ιτέα, από την πλέον κοσμοπολίτικη πόλη των βορείων ακτών του Κορινθιακού, σε ...ψαροχώρι (με αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, με Μαρίνα για ιστιοφόρα και yachts).
-  Ποιός "βούλιαξε" τον Βιολογικό Σταθμό της Ιτέας και το αποχετευτικό δίκτυο της Κίρρας.
-  Ποιός υπερασπίσθηκε τον χαρακτηρισμό της Ιτέας ως "τουριστικής πόλεως"
-  και άλλα δεκάδες "ποιός"...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις :
Πινακίδα του Δήμου Ιτέας, στα λασπόνερα.

Καλή ψήφο! 

   

2 σχόλια:

  1. Άριστο !!! Μπράβο Επίκουρε . Μακάρι να προβληματίσει πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΙΤΕΑ!!! ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ Η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή