Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Η ΒΙΒΗ ΚΑΙ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ "ΑΝΟΙΓΟΥΝ" ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΠΤΈΡΥΓΈΣ ΤΟΥΣ


Δελτίο Τύπου

Η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Βιβής Μαρκάτου και Πηνελόπης Μπεκιαρη κάνει το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Δράμας, αυτό το φθινόπωρο.
H Bιβή Μαρκάτου, 26, και η Πηνελόπη, 24, είναι και οι δύο απόφοιτες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών. Με πρωτότυπη δημιουργία μουσικής αλλά και «θεατρικότητα» στην έκφραση των χαρακτήρων, κάνουν το ντεμπούτο τους, το θηλυκό αυτό δίδυμο.
Η ταινία έχει τίτλο «Τhe White Wings» και διάρκεια 5 λεπτών. Είναι έντονου συμβολικού χαρακτήρα ενώ αφήνουν το κοινό να διαβάσει με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα. Και ενώ η ιστορία μιλάει για ένα μικρό πλάσμα που είναι κυνηγημένο στο τέλος υπάρχει ένας θρίαμβος ζωής και ελπίδας που όμως στην τελευταία σκηνή υπάρχει μία αινιγματικότητα που θέλει να μας βάλει σε βαθύτερες σκέψεις[…].
Με κάθε τρόπο τα κορίτσια, θέλουνε να περάσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα που συνδέεται πολύ με την Ελληνική πραγματικότητα.
«Ελπίζουμε να βγούμε από αυτό το τέλμα που διανύει η χώρα και να ανοίξουμε τα φτερά μας, υπάρχει τρόπος και λύση, εάν ανασυγκροτηθούμε σαν λαός…» λέει η Βιβή Μαρκάτου.
«Οτιδήποτε μπορεί να ορισθεί ως κακό αποτελεί μια μορφή ασθένειας που χρειάζεται εξυγίανση. Τα πάντα στη ζωή βασίζονται σε αντιστίξεις...»… Σημειώνει πιο αινιγματικά, χωρίς να αποκαλύπτει την δική της ερμηνεία στα αντιθετικά σημεία του φιλμ, η Πηνελόπη Μπεκιάρη.

Το τρέιλερ της ταινίας μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9lhIdzh-VBw


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου