Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

"ΠΟΛΙΤΕΣ" : ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



                    Δημοτικές εκλογές
ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ
Πρόγραμμα περιοδικής συντήρησης και καθαρισμού δεξαμενών ύδρευσης, βελτίωση της ποιότητας του νερού.
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης (αμιαντοσωλήνες, περιπτώσεις δικτύων με διαρροή).
Χαμηλό κοστολόγιο ύδρευσης αποτέλεσμα  καλύτερης οργάνωσης, συντήρησης και διαχείρισης.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Καλή λειτουργία και συντήρηση των βιολογικών σταθμών,  επέκταση του δικτύου σε περιοχές που δεν υπάρχει, επανεξέταση της συνολικής λειτουργίας των δικτύων και παρεμβάσεις.

ΟΔΟΠΟΙΪΑ
Συντήρηση των οδών και των κοινοτικών δρόμων που θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ- ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Δημιουργία χώρων στάθμευσης λεωφορείων, φορτηγών, επιβατικών αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις (ΙΤΕΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΔΕΛΦΟΙ-ΔΕΣΦΙΝΑ) και σε όπου άλλου χρειάζεται.
Επανασχεδιασμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αμφισσας.


ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Κάθε Δημοτική Ενότητα θα διαθέτει ένα συνεργείο από τεχνίτες ικανό να αντιμετωπίσει τα άμεσα προβλήματα της περιοχής.
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσπάθεια αναβαθμίσεις της μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς προς όλες τις δημοτικές ενότητες. Συχνότερα δρομολόγια.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Θα διεκδικήσουμε δυναμικά από την πολιτεία την επάνδρωση και επαναλειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων.
Θα προχωρήσουμε σε άμεση λύση με το πρόβλημα των Ρομά στην περιοχή, στέγαση, ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό, ιατρική μεριμνά, περιορισμού των παρανομών δράσεων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Επανασχεδιασμός του Δελφικού Τουριστικού προϊόντος  με Επιστήμονες του Τουρισμού και ντόπιους Επιχειρηματίες. Στόχος η δημιουργία σύγχρονου Τουριστικού προϊόντος ελκυστικού με επισκεψιμότητα και διαμονή σε δωδεκάμηνη βάση.
Δημιουργία διαδραστικών θεματικών πάρκων, όπως α)η ζωή του θεού Απόλλωνα, την δημιουργία του Μαντείου και την ιστορία της αρχαίας Κρίσσας, β)η ιστορία του ελαιόλαδου και της ελιάς.
Δημιουργία διαδραστικού μουσείου Εθνικής Αντίστασης.
Αξιοποίηση των ακτών, του ορεινού όγκου, του κλασσικού τουρισμού (Μουσεία), του παραδοσιακού ελαιώνα, ιατρικού και θρησκευτικού τουρισμού.
Ακτές: κολύμβηση και θαλάσσιες δράσεις: κατάδυση, θαλάσσια σπορ, ψάρεμα.
Ορεινός όγκος: Δράσεις στα βουνά- περίπατοι σε μονοπάτια και διαδρομές, φαράγγια. Δημιουργία αναρριχητικών πεδίων (Λιλαία), ελεγχόμενες ζώνες κυνηγιού, εκμετάλλευση της επισκεψιμότητας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού και του δρυμού. Αξιοποίηση, συντήρηση και προβολή των εγκαταλειμμένων δασικών Χωριών (Καψίτσα), κατασκηνώσεων και καταφυγίων, ώστε να γίνουν τουριστικοί προορισμοί, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς. Προβολή των καλλωπιστικών και φαρμακευτικών φυτών.
Κλασσικός και Θρησκευτικός Τουρισμός : Προβολή των μουσείων, των εκκλησιών, μοναστηριών και δημιουργία δράσεων. Αξιοποίηση του αρχαίου μονοπατιού Κίρρας-Χρισσού-Δελφών.
Παραδοσιακός Ελαιώνας: Διαδρομές περιπάτου, ποδηλασίας, επισκευή των παραδοσιακών κτισμάτων  (δραγασιών), καταγραφή μακρόβιων ελαιοδένδρων και κήρυξή τους σε διατηρητέα μνημεία της φύσης και προβολή. Δημιουργία δράσεων.
Ιατρικός Τουρισμός: Αξιοποίηση του ιαματικού νερού της Κίρρας ( Αγιόνερο) με πλήρη σεβασμό στο Περιβάλλον.
Προσέλκυση επενδυτών για επιχειρήσεις ήπιας περιβαλλοντικής όχλησης, δίνοντας κίνητρα. Θα επιδιώξουμε την μείωση της αξίας πώλησης ή την δυνατότητα εκμίσθωσης οικοπέδων στο Β.Ι.Ο.Π.Α Αμφισσας.
Υπεραξία στα τοπικά προϊόντα με δυνατότητα τυποποίησης (Προϊόντα ΠΟΠ) και σύνδεσή τους με το τοπικό τουριστικό προϊόν.
Δημιουργία Περιπτέρων σε κεντρικά σημεία τουριστικών περιοχών (Μώλος, Ιτέας, Γαλαξίδι, πλατεία Αμφισσας).
Θα διεκδικήσουμε τεκμηριωμένα χρηματοδοτικά προγράμματα για εκπαίδευση, ανάπτυξη και δημιουργία οικοτεχνιών και επιχειρήσεων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Θα δημιουργήσουμε φορέα προσέλκυσης επενδύσεων στο Δήμο Δελφών, ο οποίος θα προωθεί επενδυτικές ευκαιρίες, θα αξιοποιεί εθνικούς και ευρωπαϊκους πόρους με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Αξιοποίηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας.
Δημιουργία Γραφείου προώθησης αγροτικών και κτηνοτροφικών τοπικών προϊόντων στην ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό. Συνεργασία με τους αγρότες του Δήμου μας για τον εφοδιασμό των σχολικών κυλικείων με υγιεινά και υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Αξιοποίηση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου, με μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και συνεργασία με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Δημιουργία Νομικής υπηρεσίας για στήριξη των Πολιτών που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια.

ΥΓΕΙΑ
Θα διεκδικήσουμε απο την πολιτεία επαναλειτουργία και στελέχωση των αγροτικών Ιατρείων.
Θ διεκδικήσουμε τη λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας με στόχο να έχουν ιατρική φροντίδα οι κάτοικοι των μικρών χωριών.
Θα διεκδικήσουμε αναβάθμιση του νοσοκομείου και θα παλέψουμε για δημιουργία κέντρου αποκατάστασης χρονιών παθήσεων.
Δημιουργία υπηρεσίας του Δήμου, όπου θα προσφέρονται συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση σε εθισμένα άτομα  και στις οικογένειές τους σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς .

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
΄Αμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα εφαρμόζοντας την νομοθεσία, με την φιλοξενία τους σε κατάλληλο καταφύγιο, με την συνεργασία των φιλοζωϊκών οργανώσεων και με πόρους του Δήμου ή της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Θα εγκαταστήσουμε Φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των δημοτικών κτιρίων, ώστε να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα και φιλικά προς το περιβάλλον. Με την ενέργεια αυτή καλύπτονται τα έξοδα συντήρησής τους και αυξάνονται τα έσοδα του Δήμου.


ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
Θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο μέσο την τροποποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού για τον νομό Φωκίδας όσο αφορά τις προβλεπόμενες αποκλειστικές ζώνες ματαλλείας στους ορεινούς όγκους, την ανέλεγκτη εξάπλωση των αιολικών πάρκων στα βουνά και στο παραλιακό μέτωπο και επίσης την ανέλεγκτη εξάπλωση των ιχθυοκαλλιεργειών στο θαλάσσιο μέτωπο του δήμου μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
www.politesstoproskinio.wordpress.com                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου