Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ : ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

                                                               Άμφισσα,  10.04.2017                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                                                 
ΘΕΜΑ: “Λειτουργία Συστήματος Ανακύκλωσης στο Δήμο Δελφών”
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Δελφών στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και έχοντας αναπτύξει ένα πυκνό δίκτυο 750 μπλε κάδων, εντατικοποιεί πλέον τη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.
Στους κάδους αυτούς εναποτίθεται κάθε είδος ανακυκλώσιμης συσκευασίας εκτός από τα ειδικά απορρίμματα.  Πιο συγκεκριμένα, οι μπλε κάδοι δέχονται:
  Συσκευασίες από Αλουμίνιο , π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.
 Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.
 Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.
 Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.
 Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια,   π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.
Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρόγραμμα που παρουσιάζεται στον Πίνακα που ακολουθεί και οδηγούνται τελικά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών όπου διαχωρίζονται και προωθούνται προς ανακύκλωση. Οι συμπολίτες μας θα ενημερώνονται από τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, για οποιαδήποτε αλλαγή στο Πρόγραμμα των δρομολογίων.

ΗΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ
1.
ΑΜΦΙΣΣΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ- ΔΕΛΦΟΙ-ΧΡΙΣΣΟ
ΑΜΦΙΣΣΑ-ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ-ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑ-ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ
ΑΜΦΙΣΣΑ- ΙΤΕΑ- ΕΛΑΙΩΝΑΣ- ΓΡΑΒΙΑ-ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ-
ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ- ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ-
ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ- ΛΙΛΑΙΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ -ΔΕΛΦΟΙ-ΧΡΙΣΣΟ
2.
ΙΤΕΑ-ΚΙΡΡΑ
ΙΤΕΑ-ΚΙΡΡΑ-ΔΕΣΦΙΝΑ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-
ΙΤΕΑ
ΙΤΕΑ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΑΓ. ΠΑΝΤΕΣ
ΑΜΦΙΣΣΑ-ΙΤΕΑ-ΚΙΡΡΑ-ΔΕΣΦΙΝΑ
  Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Δελφών έχει προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο του 2013 σε προγραμματική συμφωνία με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., η οποία αποτελεί πιστοποιημένο σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων . Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος έχουν τοποθετηθεί 8 κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών 240 λίτρων και ειδικοί υποδοχείς λαμπτήρων στα Κ.Ε.Π. όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών και 2 Containers (ένα στο μηχανοστάσιο του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα και ένα στον χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού στην Ιτέα) για τις ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές αλλά και για το άδειασμα των μικρών κάδων. Επίσης, στους ίδιους χώρους με τα Containers έχουν τοποθετηθεί και δύο (2) κάδοι για το άδειασμα των λαμπτήρων. Τέλος, 2 κάδοι ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών 240 λίτρων είναι τοποθετημένοι στα γραφεία της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δ. Δελφών.
Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας.
-------------------------------------------------------------------
Η Αντιδήμαρχος
Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας


Μαρία Ζ. Ανδρεοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου