Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΙΤΕΑΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!... (αγόρασε ακίνητο στην Ιτέα)


Η Ιτέα στο Περιφερειακό προσκήνιο

   Κάτοικος Ιτέας μας προκύπτει ο Περιφε- ρειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, αγόρασε προ ολίγων ημερών, ένα ακίνητο στην πόλη μας και προτίθεται να περνά αρκετόν από τον ελεύθερο χρόνο του, εδώ, στην Ιτέα, μαζί μας.
Πρόκειται για την μισό-εγκαταλελειμμένη οικία στην παραλιακή λεωφόρο, ιδιοκτησίας των κληρονόμων της οικογενείας Αλογοσκούφη.

   Εντυπωσιασμένος από την απλωσιά, το κλίμα, την ηρεμία και την ομορφιά της πόλεώς μας ο Περιφερειάρχης, δεν έκρυψε την προτίμησή του για ετούτην εδώ την τοποθεσία της Στερεάς Ελλάδος. Και σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, εκμυστηρεύθηκε την επιθυμία του, το να εύρη δηλαδή ένα ακίνητο ως παραθεριστική, ακόμη και ως μόνιμη κατοικία εδώ, στην Ιτέα μας.
   Έτσι λοιπόν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του προ 2 εβδομάδων περίπου στην περιοχή μας, συνοδεύοντας τον θείο του και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εζήτησε την διακριτική βοήθεια για την υλοποίηση της ιδέας του, από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητος, τον Τέντ Γουώρθ.  Είχε ίδια άποψη για την παραλιακή λεωφόρο και το κέντρο της Ιτέας και εζήτησε εάν υπήρχε κάποιο αστικό, έστω χρήζον ανακαινίσεως ακίνητο (κατά προτίμηση μονοκατοικία), το οποίο θα ήταν δυνατόν να αγοράσει και αφού επισκευάσει, να το χρησιμοποιεί ο ίδιος και η οικογένειά του για παραθεριστική κατοικία. Και όχι μόνον.

    Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, ο Τέντ επικοινώνησε διακριτικά με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών επί Κυβερνήσεως Καραμανλή , Γεώργιο Αλογοσκούφη και του μετέφερε την επιθυμία του Περιφερειάρχη ερωτώντας τον, εάν προτίθεται να πωλήσει το ακίνητό του στην παραλιακή λεωφόρο της Ιτέας. Ο τέως Υπουργός απάντησε καταφατικά, αρκεί να συμφωνούσαν και οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες κληρονόμοι του ακινήτου.

Έγιναν μερικά τηλεφωνήματα από τον άμισθο “μεσίτη” πλέον Τέντ, επραγματοποιήθησαν κάποιες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και μετά από την σύμφωνη γνώμη και την συγκατάθεση όλων, εγράφη, ή επί το σωστότερον, υπεγράφη υπό πλήρους μυστικότητος, ο επίλογος αυτής της υλοποιημένης πλέον επιθυμίας του Περιφερειάρχη, σε γνωστό Συμβολαιογραφείο των Αθηνών.

   Αμέσως μετά ο Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με τους οικείους του (και τον Τέντ), επεσκέφθησαν το Roof Garden του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία” στο Σύνταγμα, για το καθιερωμένο “βρέξιμο” του συμβολαίου, όπου και ερωτήθη, για το πως σκοπεύει να αξιοποιήσει το νέο του, αλλά τόσον παλαιό απόκτημα.
Κι αυτός απάντησε :
- Θα το επισκευάσω, θα το ομορφύνω και στην είσοδό του θα τοποθετήσω μια μαρμάρινη πλάκα, επάνω στην οποία θα γράψω το όνομά του : 
“Villa Protaprilia”...

Και τον εχειροκρότησαν όλοι!...

Καλό μήνα να έχουμε! Και καλή Ανάσταση!... (Αμήν και πότε)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου