Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΜΕ 24.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 2 ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...


Ακροβασίες

     Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών (27-4-2017), στα υπ’ αριθμόν 1 & 2 θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, εισηγητής είναι ο Δήμαρχος. Και τα προς συζήτηση θέματα είναι το μεν πρώτο για το ήδη λειτουργόν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου, το δε δεύτερο, για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του υπάρχοντος Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, σε έναν νέον φορέα, με την ονομασία “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών”.

Δηλαδή :
α.    Το ιδρυθέν από το 2004 και λειτουργόν από το 2014 Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδείου, να παραμείνει ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εντός της επικρατείας του Δήμου Δελφών, με την έκδοση μιας νέας Υπουργικής αποφάσεως, η οποία θα οριστικοποιεί την διατήρησή του ως ΝΠΔΔ του Δήμου Δελφών.
β.    Να συμφωνήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και να αιτηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς–Ελλάδος, την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων του υπαγομένου σε αυτήν Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, σε ένα νέο ΝΠΔΔ με την επωνυμία “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών”, έδρα του οποίου θα είναι η Ιτέα.

Και για να γίνουμε πλέον σαφείς :
   Ένας Δήμος (ο δικός μας), εκ των πλέον αδυνάτων (πληθυσμιακά) της Ελλάδος, προερχόμενος από την υποχρεωτική συνένωση 8 Καποδιστριακών Δήμων (εκ των οποίων οι δύο παραθαλάσσιοι), με την υποχρέωση εκ του Νόμου να λειτουργεί εντός του μόνον ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και έως δυο ΝΠΔΔ (το ένα για Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη, Παιδεία και το άλλο για Πολιτισμό, Αθλητισμό, Περιβάλλον), αυτός ο Δήμος λοιπόν (ο δικός μας), θα ζητήσει την εύνοια και την έγκριση της Πολιτείας για την λειτουργία εντός του, δυο ΝΠΔΔ με το ίδιο αντικείμενο : Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, η ζώνη του Λιμένα Ιτέας, έχει οριοθετηθεί με Β.Δ. από το 1955, η δε διαχείρισή της έχει κατά καιρούς (και για διαφόρους ευνοήτους λόγους) ανατεθεί σε διαφόρων ονομασιών και σχημάτων Λιμενικά Ταμεία.

Εν ολίγοις, αυτό το οποίο θα επιχειρήσει να κάνει ο Δήμαρχος και για το οποίο ζητά την συμπαράσταση των Δημοτικών Συμβούλων, είναι από δύσκολο, έως αδύνατον. Είναι ωσάν να προσπαθεί να κρατήσει ταυτόχρονα, δύο καρπούζια κάτω από την ίδια αμασχάλη. Αυτό όμως είναι δύσκολο, ακόμη και με ένα καρπούζι κάτω από κάθε μια αμασχάλη. Πόσο μάλλον όταν τρέχεις...

Όλα τα υπόλοιπα με τις τοπικιστικές κορώνες και τις γνωστές (από ετών) αντιπαλότητες, τις αντιπαρερχόμεθα.
Διότι είναι γνωστόν (στους Γαλαξειδιώτες) το τι έχει πράξει ο νυν Δήμαρχος “δια το καλόν” του Γαλαξειδίου, όπως επίσης τυγχάνει αναγνωρίσεως (από τους Ιτιώτες) η προσφορά του για την Ιτέα.

Παρακολουθούμε κι ευχόμαστε, αυτή η προσπάθεια του Δημάρχου να μην είναι ψηφοθηρικού χαρακτήρος, αλλά να φέρει επί της ουσίας κάποιο αποτέλεσμα. 
Γιατί με αυτήν την υπάρχουσα κατάσταση στο Λιμάνι των Δελφών (!) και με αυτό το Λιμενικό Ταμείο, δεν υπάρχει περίπτωση αναβαθμίσεως αυτής εδώ, της ανάμεσα σε 72 άλλες Τουριστικές Πύλες Εισόδου της χώρας μας..

Αποσπάσματα από τις δυο εισηγήσεις του Δημάρχου

*****************************

Για το Γαλαξείδι


Για την Ιτέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου