Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ!... ΤΟ ΕΙΠΑΝ (επιτέλους!...) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ!... (Πρόσκληση του Δήμου)

Η αφίσα;...

    Κατά τα φαινόμενα, ο Δήμαρχός μας ενημερώθηκε τελικά, για την εκδήλωση η οποία είχε αναγγελθεί από μια ηθοποιό από τις αρχές Μαΐου του 2016 και η οποία εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον αύλειο χώρο της οικίας των Αγγέλου και Εύας Σικελιανού στους Δελφούς.   
   Έτσι, σήμερα, μόλις 2 ημέρες προ αυτής της ...πώς να την ονομάσουμε(;),
εξεδώθη το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου από το Γραφείου του Δημάρχου, όπου μας προσκαλεί το Σάββατο το βραδάκι, στο ''Λόγος και μουσική στο φώς'', όπου
''η ποίηση συνομιλεί με τη μουσική και το θέατρο, καθώς ο ποιητικός λόγος μπαίνει στο επίκεντρο και καθοδηγεί τους ήχους γεμίζοντας τον αέρα με λέξεις μελωδίες, εικόνες συναισθήματα και φως''.

(η επήρεια από ''φιλολογική'' πένα, είναι εμφανής...)
Η ήδη από 15ημέρου κυκλοφορούσα αφίσα, δεν εμφανίζεται στο Δελτίο Τύπου. Εμείς όμως την έχουμε δημοσιεύσει, στο άρθρο μας της 20-6-2016 (εδώ) και εί μη τι άλλο, αναμέναμε από τον Δήμαρχο να διευκρινίσει δημοσίως ότι :
Στην οικία του Σικελιανού, μόνον αυτός νομιμοποιείται να προσκαλεί το κοινό, εφ' όσον προηγουμένως ο ίδιος και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητος των Δελφών, έχουν δώσει την έγκρισή των σε αίτημα για την πραγματοποίηση της όποιας εκδηλώσεως. Συνεπώς, οι πρότερες αναγγελίες και κυκλοφορίες εντύπου υλικού από τους ''συντελεστές'' της όποιας εκδηλώσεως, είναι καταδικαστέες και ως μη γενόμενες. (τι λέμε τώρα!...).

   Όσον αφορά δε την ποιότητα του παρουσιαζομένου ''μουσικο-θεατρικού αναλογίου'' με θέμα την τραγωδία του Σοφοκλέους ''Αντιγόνη'', δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε.
Μας συγκινεί και μας συναρπάζει όμως η ιδέα, του ότι θα ακούσουμε ξανά τον αιώνιο και παγκόσμιο ύμνο της αγάπης '' Έρως ανίκατε μάχαν, Έρως, ός εν κτήμασι πίπτεις, ός εν μαλακαίς παρειαίς νέάνιδος εννυχεύεις, φοιτάς δ’ υπερπόντιος εν τ’αγρονόμοις αυλαίς, καί σ’ούτ’ αθανάτων φύξιμος ουδείς ούθ’αμερίων σέ γ’ανθρώπων. Ο δ’έχω μέμηνεν. '' , αυτή την φορά υπό τους ήχους του πιάνου και του φλάουτου και υπό καλλιτεχνική διεύθυνση...  
Δεν θα ήταν δε, καθόλου άσχημη ιδέα, το να διοργανωθεί από ''κάποιους'', βραδιά συγχρόνου δημοτικού τραγουδιού με ανάλογους αοιδούς, στον αύλειο χώρο στο Χάνι της Γραβιάς, όπου ''ο ήχος του κλαρίνου θα γεμίζει τον αέρα με λέξεις, μελωδίες, εικόνες συναισθήματα και φώς''...

************************************


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 23.06.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 43/2016

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση στην εκδήλωση με τίτλο «Λόγος και Μουσική στο Φως». Προαύλιος χώρος Μουσείου Δελφικών Εορτών Εύας και Άγγελου Σικελιανού.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

O Δήμος Δελφών σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Λόγος και Μουσική στο Φως», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Δελφικών Εορτών Εύας και Άγγελου Σικελιανού, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις 8.30 μμ.
Η ποίηση συνομιλεί με τη μουσική και το θέατρο, καθώς ο ποιητικός λόγος μπαίνει στο επίκεντρο και καθοδηγεί τους ήχους γεμίζοντας τον αέρα με λέξεις μελωδίες, εικόνες συναισθήματα και φως. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Ηλίας Δ. Παπακωνσταντίνου ποιητής, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
ΠΟΙΗΣΗ : Γιώργος Χ. Θεοχάρης (ποιητής), Ηλίας Δ. Παπακωνσταντίνου
ΜΟΥΣΙΚΗ : Σοφία Ανδριαννού (αρχαία λύρα- αυλό), Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα), Θέλμα Καραγιάννη (τραγούδι).
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” : Ευαγγελία Θαλασσινή (Αντιγόνη), Παναγιώτης Καπερνέκα (Τειρεσίας), Σοφία Μαντζάκου (Ερμηνεία Χορικών), Σουζάνα Δεμίρη (Φλάουτο), Νίκος Χαριζάνος (Μουσική σύνθεση).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου