Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΚΟΛΩΝΑ ...ΑΝΕΜΙΖΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΤΕΑΣ!



''Θα δούμε τον ουρανό σφοντύλι!...''

   Παραλιακή Λεωφόρος Ιτέας. Κολώνα φωτισμού επί του νοτίου πεζοδρομίου της οδού, στο ύψος της καφετέριας ''Ίρις'', δίπλα από το εκεί περίπτερο και το υπαίθριο σκάκι.
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, στο ύψος της κυρτώσεως της κολώνας, έχει καταστραφεί ο τσιμεντένιος κορμός της, με αποτέλεσμα το παραπάνω ευρισκόμενο μεταλλικό τμήμα της, να στηρίζεται μόνον στις άλλωτε εσωτερικές σιδηρόβεργες.
Οι οποίες είναι πλέον εκτεθειμένες στην ατμόσφαιρα και η φθορά τους είναι δεδομένη (σκουριά, αδυνάτισμα κ.λ.π.). Σε περίπτωση δε ανέμου, το άνω μέρος του στύλου ...κυματίζει!... Όπως και σήμερα το απόγευμα, με την ένταση του ανέμου να αναγκάζει το επισφαλές άνω μέρος της κολώνας, να συμπεριφέρεται ως ...ανεμούριο αεροδρομίου.

Το ερώτημα όμως είναι : Πότε θα πέσει;...

Και εάν απλά λυγίσει και κρεμάσει στο πλάϊ, αλλά παρ' όλα αυτά συγκρατηθεί από τις σιδηρόβεργες και δεν πέσει στον δρόμο ή το πεζοδρόμιο, τότε θα είναι ευτύχημα. 
Εάν όμως, η φθορά στις σιδηρόβεργες, τις έχει αδυνατίσει σε τέτοιον βαθμό, ώστε να είναι αδύνατη η συγκράτηση του βάρους του μεταλλικού τμήματος της κολώνας, τότε είναι δεδομένο το ότι θα έχουμε ατύχημα. Και λογικά, ότι θα είναι κάτω από τον φανοστάτη σε εκείνο το σημείο, θα υποστεί τις συνέπειες.
Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι στο εκτεθειμένο τμήμα διέρχεται και το καλώδιο, το οποίο τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τον λαμπτήρα, με ότι αυτό σημαίνει.

  Θεωρούμε ότι κάποιος θα πρέπει να κάνει κάτι και μάλιστα άμεσα. Είτε είναι η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, είτε το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος. Άμεσα! Άλλως, κινδυνεύουν άνθρωποι και αυτοκίνητα. 
Και τότε, δεν θα υπάρχει δικαιολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου