Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ (!...) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Τελικά, ο Δήμαρχος

είναι Πρόεδρος Συλλόγου;

Καυστικός, όπως πάντα, επίκαιρος ασυζητητί και με αντιπολιτευτικά τεκμηριωμένον λόγο ως είθισται, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Δρακάκης δημοσιοποιεί την αντιφώνησή του, στον προ ολίγων ημερών δημόσιον Απολογισμό του Δημάρχου. Και βεβαίως, η ...Λογοδοσία του Δημάρχου, όπως αναφέρει ο Γ. Δρακάκης, τον μεταλλάσει από απολογούμενο για τα πεπραγμένα του ως έχοντα την ευθύνη για την διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου, σε πρόεδρο Συλλόγου. Και αυτό δεν αξίζει στον Δήμο Δελφών.
  Το κείμενό του, είναι εξόχως ενημερωτικό για τα συμβαίνοντα στον Δήμο μας, επιβεβαιώνοντας την άποψή μας : Είναι βαριά η κάπα του ιστορικού ονόματος των Δελφών. Και γίνεται δυσβάσταχτο φορτίο, όταν την επωμίζονται μικρές πλάτες.

Απολαύστε την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου, για την ...Λογοδοσία του Δημάρχου.

*************************************************
Σκοπός αυτής της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης,   είναι τόσο η λογοδοσία στους πολίτες του Δήμου για τα πεπραγμένα, όσο και η παρέμβαση των πολιτών στο  έργο της διοίκησης του Δήμου. Δυστυχώς η συμμετοχή των πολιτών είναι ελάχιστη, γεγονός που οφείλεται στην μη  ενημέρωσή τους.
Κε Δήμαρχε πετύχατε το εξαιρετικά απίστευτο αφενός να μην υπάρχει συμμετοχή στην σημερινή ειδική συνεδρίαση ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν προσήλθαν και αφετέρου με το πλάτειασμα των εισηγήσεων τόσο των δικών σας όσο και των αντιδημάρχων να εγκαταλείψουν την αίθουσα ακόμα και οι ελάχιστοι που είχαν προσέλθει !
Εξελίχθηκε σε πλήρη αποτυχία η λογοδοσία σας . Όλα για το θεαθήναι λοιπόν !!!!
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ . ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !!!
Αλλάξατε ήδη 3 Προέδρους λόγω δικών σας ενδοπαραταξιακών τριβών και ανισοροπιών και σε συνδυασμό με την παραίτηση δυο Αντιδημάρχων φάνηκε ξεκάθαρα ότι βαδίζετε με βάρκα την ελπίδα δεν γνωρίζατε ούτε καν τους άμεσους συνεργάτες σας τις ικανότητες των κλπ. Και παρόλο ότι είσαστε ηδη στην Τρίτη αλλαγή προέδρου που υποτίθεται ότι μαθαίνετε από τα λάθη σας το Προεδρείο υποπύπτει συνεχώς σε σφάλματα λειτουργίας τόσο κατά την διεξαγωγή των συνεδριάσεων όσον και κατά την κατάρτιση της ημερησίας διάταξης . Δεν τηρείται η νομοθεσία Δεν τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ (τον οποίο εσείς ψηφίσατε) . Ο πρόεδρος δυστυχώς εκτελεί χρέη ΠΡΟΈΔΡΟΥ της συμπολιτεύσεως και του Δημάρχου διότι δυστυχώς έχετε παγιώσει και κληρονομήσει μια καθεστωτική νοοτροπία ωσάν ο Πρόεδρος του ΔΣ να μην είναι ο ανεξάρτητος Πρόεδρος του ΔΣ αλλά ο υπάλληλος του Δημάρχου !!!!

Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούω ότι δεν έχουμε λεφτά, η χώρα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση και ότι παραλάβαμε ένα Δήμο διαλυμένο. Κύριοι δεν τα γνωρίζατε όλα αυτά από πριν;;;;
Φυσικά και τα γνωρίζατε τι κάνατε για να τα ανατρέψετε κ να βελτιώσετε την κατάσταση ; Μας παρουσιάσατε μια εικόνα ωσάν να απευθύνεστε σε δημότες άλλου Δήμου ή τουρίστες που επισκέπτονται τον Δήμο για πρώτη φορά και φυσικά δεν γνωρίζουν το τι συμβαίνει . Μας παρουσιάσατε ότι βελτιώσατε την οικονομική κατάσταση και στον τομέα των έργων επιρρίψατε ευθύνες στο κράτος και στην άσχημη οικονομική συγκυρία για τις όποιες καθυστερήσεις ή απεντάξεις έργων κλπ… Είναι πάγια τακτική σας να μανιπουλάρετε τους αριθμούς και για την δική σας ανικανότητα να προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε πιπιλίζοντας την γνωστή καραμέλα «ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΥΡΓΕΙΟ ΚΛΠ»
Για να δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα χωρίς στρεβλώσεις περιστροφές κ στρογγυλοποήσεις
Αναλάβατε τον Δήμο τον Σεπτ 2014 το πρώτο πράγμα που οφείλατε να κάνετε και είναι και το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ήταν η ΑΠΟΓΡΑΦΗ την οποία φυσικά θα έπρεπε να κοινοποιήσετε και δημοσιεύσετε . Ομως ΔΕΝ ΤΟ ΚΆΝΑΤΕ !!!! Πολλάκις σας είχα προτρέψει να ασκήσετε διαχειριστικό έλεγχο ο οποίος θα καταδείκνυε όλα τα προβλήματα και φυσικά θα αποδίδοντο και ευθύνες εκεί που πρέπει τόσο για το τεράστιο χρέος του Δήμου όσο και για την διαχρονική κακοδιαχείρηση . Δεν το πράξατε και επιλέξατε την οδό της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ διότι δεν θέλετε να πειράξετε τα μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής της οποίας είσασταν και εσείς μέλος και μάλιστα ως πρόεδρος του ΔΣ και συνεπώς και οι δικές σας ευθύνες είναι τεράστιες !!!! Είτε συναποφασίζατε Είτε σιωπούσατε είτε σε παράνομες επιλογές είτε σε επιλογές που δεν είχαν κανένα όφελος και καμμία πολλαπλασιαστική αξία για τον τόπο ήταν ΜΟΝΟΝ επιλογές ενδυνάμωσης ενός φαύλου πελατειακού τοπικού πολιτικού συστήματος .
Δεν έχετε απαντήσει συγκεκριμένα ακόμα και σήμερα σε ποιό ύψος είναι το πραγματικό χρέος του Δήμου ! Και που προβλέπεται να φτάσει ? Αφού συνεχώς εμφανίζονται υποθέσεις από το παρελθόν με χρέη του Δήμου και τις οποίες υποθέσεις ανακαλύπτετε συν το χρόνο !
Συνεπώς κ Δήμαρχε ξεκινήσατε την δημοτική σας θητεία καταρρίπτοντας την μάσκα που φορέσατε προεκλογικά δηλαδή την μάσκα του Δημάρχου που θα έβαζε τάξη στα πράγματα και θα ασκούσε μια χρηστή διοίκηση κλπ ..
Και φυσικά δεν χρειάστηκε πολύ για να πέσουν οι μάσκες αλλά αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την διοίκηση που ασκείτε «ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ « λοιπόν
Επίσης εκπλήττομαι από την αυταρέσκεια σας από την αυταρέσκεια της δημοτικής αρχής. Που σημαίνει πως ή έχετε αποκοπεί εντελώς από την κοινωνία και δεν γνωρίζετε την άποψή της, ή πως απλά προσπαθείτε να την παραπλανήσετε. Οποιοδήποτε όμως από τα δύο και να συμβαίνει κύριοι της δημοτικής αρχής, να είσθε βέβαιοι πως σε λίγο θα αναγκάζεσθε να κυκλοφορείτε από τα στενά… Κι ο λόγος της κοινωνικής δυσαρέσκειας έχει να κάνει με το γεγονός, πως όχι μόνο δεν λύσατε κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά αντίθετα προκαλέσατε νέα, που κάνουν τη ζωή των δημοτών δυσκολότερη, σε μια ήδη πολύ δύσκολη συγκυρία.
Δεν είσθε όμως μόνο η πιο αναποτελεσματική και πιο ζημιογόνα διοίκηση που είχε ποτέ ο Δήμος. Είστε και με διαφορά κι η πιο αντιδημοκρατική στον τρόπο λειτουργίας σας. Δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε οι πράξεις σας αλλά και οι δικοί σας συνεργάτες πρώην παραιτηθέντες Αντιδήμαρχοι . Αλλά το διαπιστώνουμε και εμείς καθημερινά από την θέση της Αντιπολιτεύσεως αφού όπως προανέφερα χρησιμοποιώντας τον Πρόεδρο του ΔΣ ως Πρόεδρο της συμπολιτεύσεως επι της ουσίας απαξιώνεται τον ρόλλο μας !

Στην μέχρι τώρα θητεία σας, δεν σχεδιάσατε και δεν δρομολογήσατε ούτε ένα αξιόλογο έργο, ένα έργο πνοής απ΄ αυτά που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, παρά αναλωθήκατε σε αναρίθμητες μικρές εργολαβίες, όλες με απ΄ ευθείας αναθέσεις, !!!!
Η Διεύθυνση περιβάλλοντος έχει καταντήσει πλυντήριο ανομίας και κακοδιαχείρησης η Κα Ανδρεοπουλου Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος συνενοείται απευθείας με τους εργολάβους είτε τηλεφωνικά ειτε προσωπικά κάνει απευθείας αναθέσεις χωρίς καν να έχει εγκριθεί προυπολογισμός η να έχουν διενεργηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες μάλιστα έχει παραχωρήσει και γραφείο σε συγκεκριμένο εργολάβο ο οποίος σχεδιάζει μόνος του τις αναθέσεις και σας τις δίνει για να τις ενεργήσετε ….ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !!!!!
Κατ επανάληψιν ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου σας έχει επιστρέψει εντάλματα πληρωμής ως μη νόμιμα αλλά εσείς επιμένετε σταθερά στην παρανομία !!!!
Διαβάζοντας την εισήγηση σας ότι βελτιώσατε τα οικονομικά του Δήμου θα έλεγα ότι εάν πράγματι το πιστεύετε τότε ζείτε στην σφαίρα της φαντασίας και σε εικονική πραγματικότητα και η κατάσταση σας είναι σοβαρή και χρήζη εξέτασης γενικά !!!!
Συγκεκριμένα :
Αναφέρετε ότι εκτελέσατε υποδειγματικά τον προυπολογισμό του 2015 … Όταν δεν υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο που να μην έχετε προβεί σε αναμόρφωση προυπολογισμού που σημαίνει ότι σχεδιάζετε στο πόδι χωρίς προβλέψεις χωρίς πραγματικά στοιχεία κλπ .
Αναφέρετε ότι εισαγάγατε κ εγκρίνατε τον Ισολογισμό του 2011 που δεν είχε εισαχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και προετοιμάζετε ισολογισμούς για το 2012 κ 2013 ..Τι να σας πει κανείς μπράβο ; για την επιτυχία σας ; Σήμερα έχουμε 2016 και αντι να προετοιμάζετε τον ισολογισμό του 2016 εσεις προετοιμάζετε του 2012 κ 2013 .. Μεγάλη επιτυχία . Σας προτείνω να στείλετε την μεθοδολογία σας στο οικονομικό πανεπιστήμιο για να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές για διδακτορική διατριβη !!!!
Αναφέρετε ότι στην χρήση του 2015 πετύχατε να μειώσετε το ύψος από παλαιές οικονομικές οφειλές . Πως γίνετε λοιπόν κύριοι οι οφειλές να είναι 4.200.000 ευρώ μάλιστα τώρα τελευταία εισπράξατε κ 900.000 ευρώ από μισθώματα δηλαδη 4.200.000 – 900.000 = 3.700.000 όταν το 2013 οι οφειλες ΠΟΕ ήταν 3.000.000 εκ ευρω ? ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΑΤΕ !!!
Αναφέρετε ότι προετοιμάσατε την υπαγωγή του Δήμου στην διαδικασία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και αυτό το λέτε επιτυχία . Μα αυτό κύριοι είναι μια διαδικασία που γίνεται από το κράτος (με την βοήθεια της ΕΕ) για την ελάφρυνση των καταχρεωμένων δήμων και μάλιστα το κεντρικό κράτος επειδή δεν σας εμπιστεύετε αποδίδει τα χρήματα κατευθείαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των προμηθευτών .
Αναφέρετε ότι αποκαταστήσατε την αξιοπιστία του Δήμου προς συνεργάτες εργολήπτες προμηθευτές κλπ . Εάν εννοείται αποκατάσταση τις απευθείας αναθέσεις με οποιοδήποτε κόστος τότε έχετε δίκιο . Διαφορετικά επι σειρά ετών υπάρχουν απλήρωτα τιμολόγια τα οποία ούτε πρόκειται ποτέ να τα πληρώσετε εάν δεν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Υπουργείο όπως προανέφερα κάτι που προσδοκάτε εντός του 2016 .
Επίσης στην εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας καταδεικνύεται περίτρανα η απεγνωσμένη οικονομική κατάσταση που έχετε περιελθει . Αναφέρετε ότι αποφύγατε την επίσημη πτώχευση κατόπιν προσπαθειών του δημάρχου κ στελεχών οικονομικής υπηρεσίας με την διεκδίκηση κ καταβολή των τελών μεταλλείας και από τα ενοίκια των αιολικών πάρκων στην Δεσφίνα . τα οποία χρήματα είναι περιπου 250.000 ευρώ και 600.000 ευρώ αντίστοιχα . Δηλαδή εάν δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα ο Δήμος θα πτώχευε !!! Αρα ποιά η επιτυχία σας στην διαχείρηση των οικονομικων ?
Επίσης για τα χρέη της πρώην Δημοτικής επιχείρησης Δεσφίνας ύψους περίπου 2.000.000 επικρατεί η σιωπή των αμνων !!!! καθώς επίσης και για το χρέος της προς την ΕΥΔΑΠ Το χρέη αυτά σκοπίμως δεν τα αναγράψατε στον προυπολογισμο !!! Φυσικα για να αποφύγετε την πτώχευση αφού δεν θα ισοσκέλιζε και δεν θα έκλεινε ο προυπολογισμος !!!!
Κατά τα άλλα βελτιώσατε τα οικονομικα ? ή τα έχετε οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο ? Μάλλον το δεύτερο και φυσικά είναι και ένας πρόσθετος λόγος που αποφεύγετε διακαώς τον διαχειριστικό έλεγχο διοτι εκτός από τις ατασθαλίες του παρελθόντος υπάρχουν και οι γνήσια υπό την δική σας διοίκηση ατασθαλίες από τον Σεπτ του 2014 έως σημερα !!!! Και φυσικά αυτό είναι ένας επιπρόσθετα λόγος που αρνείστε τον διαχειριστικό έλεγχο
Εχετε απαξιώσει όλους τους υδραυλικούς του Δήμου όπως και την πλειονότητα των εργαζομένων για να δίνετε όλα τα μικρο - έργα και εργα επισκευών - συντήρησης με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους εργολάβους . Αποτελεσμα αυτής της λογικής είναι η κατακόρυφη αύξηση του κόστους των υπηρεσιών αλλά και οι παροχές προς τον πολίτη ανύπαρκτες και υπερκοστολογημένες
Τα φρεάτια βουλομένα αφού ουδεμία συντήρηση γινεται !
Οι βιολογικοί σε άθλια κατάσταση ιδίως της Ιτέας τα λύματα πάνε αυτούσια στην θάλασσα
Το πόσιμο νερό η ποιότητα του ξεκαθαρα αμφισβητείται και δεν κάνετε τίποτα για αυτό παρά περιορίζεστε σε επικοινωνιακού τύπου διενέξεις (με αυτούς που το αμφισβητούν ΠΑΚΟΕ κλπ) με σκοπό την παραπλάνηση των δημοτών …
Το θαλασσινό νερό το ίδιο . Και πώς να μην αμφισβητείται αφού.. οι βιολογικοί χείμαροι με βοθρολύματα εκβάλουν στην θάλλασσα .
ΤΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΕΡΓΑ
1,5 χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας -και παρά τα μεγάλα λόγια που λέγατε
Στην μέχρι τώρα θητεία σας, δεν σχεδιάσατε και δεν δρομολογήσατε ούτε ένα αξιόλογο έργο,
Δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο έργο ενταγμένο σε κάποιο πρόγραμμα δικής σας προέλευσης Μα θα μου πείτε ότι την περίοδο αυτή άμα αναλήψει των καθηκοντων σας δεν είχε ανοίξει το ΕΣΠΑ για εντάξεις με νέα προγράμματα και εσείς έως σήμερα κληθήκατε να εκτελέσετε ότι ήταν ήδη σε εξέλιξη .
Θα μείνετε στην ιστορία έως η πλέον ανίκανη και επικύνδυνη δημοτική αρχή αφού επι των ημερών σας έργα ΕΣΠΑ που θα έπρεπε να είχαν ήδη περατωθεί καρκινοβατούν αφού η επίβλεψη σας είναι ανεπαρκής αφού έχετε γίνει έρμαια των εργολάβων και θα μείνετε στην ιστορία και για ένα επι πρόσθετο λόγο αφού επι των ημερών σας αντι να εντάσονται έργα δυστυχώς απεντάσονται !!!! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ λόγω μη έγκαιρης εκτέλεσης μέσα στα πλαίσια της χρηματοδοτικής περιοδου όπως ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που απεντάχθηκε και αφορούσε την ΥΔΡΕΥΣΗ στην Ιτεα την αντικατάσταση των αμυαντοσωλήνων ένα έργο της τάξεως του 1.000.000 ευρώ . Ένα έργο που εναγωνίως ανέμενε η τοπική κοινωνία καθότι πρωτίστως πρόκειται για την υγεία των πολιτών . Και μάλιστα όταν αυτό το έργο είχε λάβει προσωρινή ένταξη στο ΕΣΠΑ τον οκτ 2010 και οριστική Ιουνιο 2011 . Επιπρόσθετα το έργο Αποχέτευση Κίρρας κ Βιολογικός καθαρισμος Ιτέας τα οποία και αυτά είχαν πάρει ημερομηνία προσωρινής ένταξης στο ΕΣΠΑ τον οκτ 2010 ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΝ Ιουνιο 2011 . ΦΤΑΣΑΜΕ 2016 και ακομα να ολοκληρωθούν !!!! Οι δε εργασίες για τον βιολογικό ούτε καν έχουν ξεκινήσει . Φυσικά όλες αυτές οι καθυστερήσεις και αναβολές λειτουργούν ζημιογόνα για τα έργα και κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν ποτέ !!!! Διότι οι χρηματοδοτήσεις κυρίως από το ΕΣΠΑ έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεν περιμένουν .
Αλλωστε και αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και από τον προυπολογισμό που καταθέσατε οσον αφορά τα έργα φαίνεται ξεκάθαρα η ανικανότητα σας όταν από τα προυπολογισθέντα 10.000.000 έχετε αποροφήσει μόνον 256.000 δηλαδη αποροφητικότητα 3% ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ !!!
ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΕΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ? ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ? ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ Η ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ? !!!!
Φυσικά για όλα τα λάθη σας και την ανεπάρκεια σας επί σειρά ετών έχετε πάντα ως αντίλογο την οικονομική κατάσταση τα capital controls αστεία πράγματα !!!!! Αφού ουδόλως είχαν επηρεαστεί σε όλη την χώρα έργα ΕΣΠΑ από την άσχημη οικονομική συγκυρία και η διαχειριστική αρχή (ΕΣΠΑ) λειτουργούσε κανονικότατα ακόμα και το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 .
Επίσης συνεχίζετε να δαπανάτε απίστευτα ποσά σε δικηγόρους έχετε γίνει ο καλλίτερος πελάτης των δικηγορικών γραφείων αφού σε κάθε οικονομική επιτροπή αναθέτετε σε δικηγόρους πολλαπλές υποθέσεις ενώ θα έπρεπε να έχετε ήδη συστήσει νομική υπηρεσία η οποία θα είχε και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον Δήμο με την παροχή γνωμοδοτήσεων και νομικής προστασίας για όλα τα θέματα του Δήμου .
Η καθημερινότητα είναι σε τραγική κατάσταση δεν ειστε σε θεση ουτε τα απορρίματα να συλέξετε και παρόλο ότι η Διεύθυνση περιβάλλοντος έχει 72 άτομα στο δυναμικό της ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ τους ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΚΆΘΕ ΧΡΟΝΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ τους 100 αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιούνται ως είθισται αφού ο στόχος σας είναι να προφασίζεστε συνεχώς έλλειψη προσωπικού με στόχο τις απευθείας αναθέσεις και φυσικά αναθέσεις στους ημετέρους εργολάβους .
Οι περιβόητοι κανονισμοί σας ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κλπ δεν προκύπτουν βάσει μιας αντικειμενικής μελέτης αλλά έχουν ως βάση την υπάρχουσα κατάσταση . Και το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι ζητήσατε από τους πολίτες να διαβουλευτούμαι με βάση την υπάρχουσα κατάσταση . ΤΟ ΕΑΝ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΠΟΤΕ !!! Οι σοβαροι δήμοι έχουν συντάξει και εφαρμόσει σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες αντίστοιχες μελέτες και αυτές εισάγουν προς διαβούλευση και δεν διαβουλεύονται ένα εκ των προτέρων λαθεμένο σύστημα !
Επι δυο χρόνια από Σεπτ 2014 ροκανίζετε τον χρόνο δεν βγάλατε προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων προισταμένων τμημάτων βάσει του οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας με αποτέλεσμα να έχουν διατηρηθεί από εσάς εργαζόμενοι σε θέσεις ευθύνης προισταμένων χωρίς να πληρούν τις προυποθέσεις και φυσικά να εισπράττουν και τα επιδόματα ευθύνης εις βάρος άλλων συναδέλφων . Εν τω μεταξύ για να δικαιολογήσετε την απραξία σας στο θέμα χρησιμοποιήσατε ως τέχνασμα ότι δήθεν αναμένετε την αξιολόγηση των δομών του Δήμου και μάλιστα συνάψατε σύμβαση και με ιδιωτική εταιρεία για να σας συνδράμει στα τεχνάσματά σας τα οποία κοστίζουν επιπλεον στον Δήμο και 27.000 ευρω . προκειμένου να καθυστερήσετε την προκήρυξη . Για κακή σας τύχη όμως το Υπουργειο διευκρίνησε ότι ουδεμία σχέση έχει η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΟΕ
Αυτές τις μέρες δε κληθήκατε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοικησης και σε απολογία για αυτές σας τις παραλείψεις και αναμένουμε τα αποτελέσματα !!!
Επίσης όσον αφορά αυτή καθεαυτή την αξιολόγηση δομών που σας επέδωσε κατά παραγγελία η ιδιωτική εταιρεία αν και υποδεικνυόμενη από εσάς (ως προς το περιεχομενο της) την θέσατε φυσικα στο αρχειο αφου ουδόλως σας ενδιέφερε η ουσία (που αφορούσε συγχωνεύσεις διευθύνσεων και τμηματων ) διότι όπως προανέφερα επι της ουσίας δεν σας ενδιαφέρει μια ορθολογική συγκροτημένη με οικονομιες κλίμακας διοίκηση αλλά το πώς θα θα ασκησετε μικροπολιτική φυσικά ικανοποιώντας τους ημετερους με οποιοδηποτε κοστος . ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ …
Επί ενάμιση χρόνο θέλοντας να ξεπλύνετε όλες τις αμαρτίες σας επενδύσατε στις φιέστες και στην υποψηφιότητα για την πολιτιστική πρωτεύουσα ευρωπης 2021 αλλά ακόμα και αυτό δεν το πετύχατε και δεν το πετύχατε κε Δήμαρχε διότι δεν καταλάβατε ποτέ ότι τα επικοινωνιακά τρυκ οι φωτογραφήσεις με τον Πρόεδρο της δημοκρατιας οι απονομές επάθλων και κλειδιών πόλης και γενικά οι δημόσιες σχέσεις από μόνες τους δεν κάνουν την διαφορά . Χρειάζεται σοβαρή δουλειά σοβαρό επενδυτικό πλάνο το οποίο εσείς δεν είχατε . Κοιτάξτε μόνο το επενδυτικο πλάνο των έτερων συνυποψηφίων πόλεων που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση και θα καταλάβετε άμεσα την διαφορά επίσης δεν αντιληφθήκατε η κάνατε ότι δεν αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για την πρόκριση στην επόμενη φάση όπως οι υποδομές και κυρίως η προσβασιμότητα στον Δήμο (Αυτοκινητόδρομοι – Αεροδρόμια – Τραίνα - Δικτυα μεταφορών κλπ) τα οποία βάσει του δικού σας επενδυτικού σχεδίου δεν επροβλέπετο να υλοποιηθούν .
Εχω πολλά να αναφέρω αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος Τελειώνοντας κε Δήμαρχε πρέπει να επισημάνω ο Δήμος Δελφών δεν αξίζει αυτής της αντιμετώπισης δεν είστε Πρόεδρος κάποιου συλλόγου αλλά Δήμαρχος και πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας . Επίσης δεν είστε βουλευτής για να ασχολείστε με το νομοθετικό έργο που εκει χρειάζεται άλλου ειδους στάση και ικανότητες Είστε ένας διοικητής - Ενας Δημαρχος που εχει να αντιμετωπισει την καθημερινότητα έχει να επιλύσει πολύπλοκα καθημερινά προβλήματα τα οποία χρειάζονται μια στιβαρή συγκροτημένη διοίκηση που εσείς έως σήμερα δεν το έχετε αποδείξει τουναντίον μάλιστα ασκείται μια φοβισμένη ανεπαρκή πρόχειρη και του «ότι κάτσει» διοίκηση και είναι κρίμα για τον τόπο .!!!
Γεώργιος Δρακάκης
Απολλώνειο Φως – Καθαρή Λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου