Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΑΥΤΟΨΙΑ (;) ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

           ΑΜΦΙΣΣΑ, 15.06.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση:Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 40/2016

ΘΕΜΑ: «Ολοκληρώθηκε εποικοδομητικά η περιοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Δήμο Δελφών».


Ως ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίνεται η περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στη Φωκίδα και ειδικότερα στο Δήμο Δελφών ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Τσιρώνης.
Αρχικά, το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Τσιρώνης συναντήθηκε με αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων της Στερεάς Ελλάδας στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων στην οδό Αινιάνων της φθιωτικής πρωτεύουσας. Στην τοποθέτησή του κατά τη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως τα εκτελούμενα έργα του Χ.Υ.Τ.Υ. Φωκίδας και του εργοστασίου κομποστοποίησης στη θέση «Βαρτός», κόστους εκατομμυρίων ευρώ, ενδέχεται να κινδυνεύσουν να μείνουν ημιτελή αν δε λυθεί ταχύτατα η εμπλοκή που έχει προκύψει με τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας, τονίζοντας τον βαρύνοντα ρόλο στην υλοποίησή τους που κατέχει ο κ. Τσιρώνης.
Εν συνεχεία ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε μαζί με το επιτελείο του και με το Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου το εν εξελίξει έργο του Χ.Υ.Τ.Υ. στο Βαρτό, όπου και ξεναγήθηκαν από τα στελέχη του Δήμου και του αναδόχου του έργου. Ο κ. Τσιρώνης έλαβε επιτόπια άποψη για ένα έργο ζωτικής σημασίας για ολόκληρη τη Φωκίδα χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου με δημόσια χρηματοδότηση κι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από το Δήμαρχο Δελφών για την πορεία εκτέλεσης και τα χρονοδιαγράμματά του όσο και για το εργοστάσιο κομποστοποίησης που θα κατασκευασθεί σε παρακείμενο χώρο, τόνισε δε πως η νομική μορφή του κυρίου του έργου (σήμερα ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ) δε θα αποτελέσει ανασχετικό παράγοντα στην ολοκλήρωση της κατασκευής του.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο της Άμφισσας, και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Φωκίδας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στελέχη της Π.Ε. Φωκίδας, του Δήμου Δελφών και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ο Δήμαρχος Δελφών ενημέρωσε περιεκτικά τον κ. Τσιρώνη για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προστασίας και συνολικής διαχείρισης του Ελαιώνα της Άμφισσας (καρδιάς του Δελφικού Τοπίου), που προϋποθέτει και την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Άμφισσας, θέματα για τα οποία ήδη ο Δήμος Δελφών συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σύντομα θα κατατεθούν αναλυτικές συγκεκριμένες προτάσεις.
Πριν την αναχώρησή του αργά το απόγευμα, ο αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε χώρους στην Ιτέα και στους Δελφούς, όπου και έλαβε ενημέρωση για ζητήματα ενδιαφέροντος του Υπουργείου από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου